۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۹۰۳۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۳۰-۰۵-۱۴۰۰
کد ۷۹۹۰۳۰
انتشار: ۱۰:۲۵ - ۳۰-۰۵-۱۴۰۰

وضعیت فوق بحرانی کرونا در چهارمحال و بختیاری

وضعیت فوق بحرانی کرونا در چهارمحال و بختیاری
فوت روزانه ۶۰۰ بیمار کرونایی، یعنی داغدار شدن ۶۰۰ خانواده، اما متاسفانه نسبت به این ارقام بی‌توجهی صورت می‌گیرد.
چهارمحال و بختیاری در وضعیت فوق بحرانی کرونا قرار دارد، هر روزه بر تعداد بیماران کرونایی در این استان افزوده می‌شود، بار مراجعات به مراکز درمانی هم‌چنان بالا است، این حجم از مراجعات سد دفاعی کادر بهداشت و درمان را تحت شعاع قرار داده و امکان دارد هر لحظه این سد شکسته شود.
 
به گزارش ایسنا، عادی‌انگاری‌ها با قوت در جای جای شهرها و روستاها ادامه دارد، فوت روزانه ۶۰۰ بیمار کرونایی در کشور هنوز نتوانسته برخی از را خواب خرگوشی بیدار کند و این افراد با لجبازی سعی در شکستن و نقض پروتکل‌های بهداشتی دارند.
 
کرونا این روزها بلای جان مردم کشورمان شده است، کرونای دلتای هندی نیز با سرعت انتشار خارق‌العاده با ورود به کشور بحران جدی را رقم زد و در حال قربانی گرفتن است، این روزها طبق گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در بین بیماران کرونایی بستری و بدحال کودکان، نوجوانان و جوانان دیده می‌شوند که این مسئله یک زنگ هشدار بسیار جدی خواهد بود.
 
پیک پنجم کرونا هنوز به قله نرسیده است، اما شاهد هشدارها برای ورود به پیک ششم کرونا هستیم، ورود به پیک بعدی در این شرایط نوید فاجعه‌ای بزرگ را می‌دهد، تمامی این اتفاقات در زیر سایه سهل‌انگاری و عادی‌انگاری‌ها رخ داده است.
 
متاسفانه در بحث مدیریت کرونا رنگ و بوی خودخواهی‌ها از خودگذشتگی‌ها بیش‌تر بود
 
مجید شیرانی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه متاسفانه یکی از حلقه‌های مفقوده مدیریت این بیماری در جامعه نبود همراهی و همدلی برخی از مردم است، اظهار کرد: آن تعهد اجتماعی موردنیاز در مدیریت اجتماعی کرونا ادا نشده است، متاسفانه رنگ و بوی خودخواهی‌ها از خودگذشتگی‌ها بیش‌تر بود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در حال عادی زمانی‌که مردم و یا مسئولان دچار خطا می‌شوند باید نسبت به آن موضوع تذکر داده شود، اما در شرایط بحرانی این خطا باید پوشش داده شود، متاسفانه در بحران کرونا این اتفاق رخ نداد و سعی کردیم رفتار اشتباه دیگران را توجیهی برای رفتار اشتباه خودمان قرار دهیم، مردم و مسئولان در ایام کرونا اشتباهاتی داشتند، اما سعی نکردیم این اشتباهات را پوشش بدهیم.
 
شیرانی با تاکید بر اینکه در ایام کرونا برای شانه خالی کردن از بار مسئولیت اجتماعی بهانه‌تراشی کردیم، عنوان کرد: در شرایط کرونایی و برای عبور از بحران باید همه همکاری کنند، بارها و بارها از ابتدای شیوع کرونا عنوان شد که دو سوم موارد ابتلا به کرونا در دورهمی‌های خانوادگی و تجمعات رخ می‌دهد، اما هیچ وقت یک راهکار جدی برای جلوگیری از برگزاری دورهمی و تجمع پیشنهاد نشد و هیچ صنفی را نیز متولی برخورد با این دورهمی‌ها نکردیم.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با گلایه از رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در برخی از هیات‌های مذهبی در ایام دهه اول محرم، خاطرنشان کرد: برگزاری این مراسمات در این شرایط موجب می‌شود مدت بسیار زیادی را در قله بمانیم و همچنین سرعت افت از قله ابتلا به کرونا کاهش پیدا می‌کند و این یک امر کاملا بدیهی است.
 
وی با بیان اینکه از آغاز محرم جلوی مسافرت‌ها، مراسمات شادی و ترحیم گرفته نشد، عنوان کرد: عموما افرادی که اقدام به برگزاری مراسمات ترحیم، عروسی و عزاداری می‌کنند از دیدگاه خود به‌دنبال حفظ یکسری ارزش‌ها هستند و این کار برای آن‌ها قابل احترام است، اما درشرایط فعلی هر برنامه‌ای و اقدامی که سلامتی مردم را تحت شعاع قرار دهد، ضدارزش محسوب می‌شود، انتظار دانشگاه علوم پزشکی از هیات‌های مذهبی بیش‌تر از سایر اقشار است.
 
شیرانی با اشاره به اینکه شرمنده همکارانم در مجموعه بهداشت و درمان هستم، عنوان کرد: برگزاری مراسمات عروسی، ترحیم، عزاداری بدون رعایت پروتکل، دورهمی و مسافرت در اوج کرونا پاسخ خوبی به مجاهدت کادر درمان نبود، این روزها شاهد فوت روزانه حدود ۱۰ بیمار کرونایی هستیم.
 
فوت جوان ۲۱ ساله بر اثر کرونا در شهرکرد
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: در پیک‌های قبلی گرفتاری بسیار کمتر از پیک پنجم بود، اما آمار فوتی‌ها در چند روز متوالی دو رقمی بود که اکثر فوتی‌ها در پیک قبلی افراد مسن بودند، اما باتوجه به واکسیناسیون گروه سنی بالای ۶۰ سال اکنون حدود ۷۰ درصد فوتی‌ها بین رنج سنی ۵۰ تا ۶۰ سال هستند، روز گذشته یک جوان ۲۱ ساله بر اثر کرونا جان خود را از دست داد.
 
وی بیان کرد: فوت روزانه ۶۰۰ بیمار کرونایی، یعنی داغدار شدن ۶۰۰ خانواده، اما متاسفانه نسبت به این ارقام بی‌توجهی صورت می‌گیرد.
 
شیرانی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون ۲۱۵ دز واکسن کرونا در چهارمحال و بختیاری تزریق شده است، گفت: نزدیک به ۲۴ درصد جمعیت استان در برابر ویروس کرونا واکسینه شده‌اند، پیش‌بینی می‌شود در هفته‌های آینده با بهبود وضعیت واردات واکسن این روند تسریع شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به کمبود واکسن نوع اسپوتنیک برای تزریق نوبت دوم، توضیح داد: این کمبود فقط مختص چهارمحال و بختیاری نیست و مشکل کشوری است، در حال حاضر ۲۰۰۰ نفر در استان در نوبت دوم تزریق واکسن اسپوتنیک هستند و احتمال زیاد این مشکل در هفته آینده حل خواهد شد.
 
وی تاکید کرد: تزریق دز دوم ایمنی ایجاد نمی‌کند، پس از دو هفته از تزریق نوبت دوم واکسن ایمنی در بدن فرد حاصل می‌شود، فاصله تزریق دز اول و دوم واکسن نوع اسپوتنیک بین چهار تا ۱۲ هفته است و کارایی آن در این مدت از دست نمی‌رود.
 
شیرانی اضافه کرد: در حال حاضر در چهارمحال و بختیاری نوبت دوم واکسن آسترازنکا در حال تزریق است و برای تزریق دز اول از این نوع واکسن در استان موجود نیست، در حال حاضر نیز واکسیناسیون دز اول و دوم با نوع سینوفارم و برکت در حال انجام است، در هفته جاری یک محموله واکسن وارد استان می‌شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: در هفته‌های گذشته با کمبود مقطعی واکسن در چهارمحال و بختیاری مواجه بودیم، اما پیش‌بینی می‌شود در شهریورماه با کمبود مواجه نشویم.
 
رعایت ۶۰ درصدی پروتکل‌های بهداشتی در هیات‌های مذهبی شهرستان شهرکرد
 
عبدالعلی ارژنگ- فرماندار شهرکرد در خصوص اعمال محدودیت‌های کرونایی و میزان رعایت پروتکل‌ها، اظهار کرد: در این ایام باتوجه به شرایط قرمز کرونایی از سوی ستاد ملی در پنج حوزه محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی اعمال شد، عموما در شرایط کرونایی قرمز باید یک سوم کارکنان دولت در محل کار حاضر و دو سوم در دورکاری باشند که در بازرسی‌ها از ادارات حدود ۸۵ درصد این مصوبه را رعایت می‌کردند، اما در یک هفته اخیر ادارات به‌صورت ۱۰۰ درصد تعطیل شدند.
 
وی افزود: در حوزه اصناف در شرایط کرونایی قرمز باید گروه‌های شغلی دو، سه و چهار به‌صورت ۱۰۰ درصد تعطیل باشند، اما طبق بازدیدها حدود ۹۶ درصد اصناف به این مصوبه عمل کردند و واحد صنفی اصناف متخلف نیز با همکاری مرجع قضایی پلمب شد.
 
ارژنگ با اشاره به اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گروه شغلی یک نزدیک به ۷۵ درصد است، عنوان کرد: این عدد به‌خصوص در نانوایی‌ها باید افزایش پیدا کند.
 
فرماندار شهرکرد در ادامه با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و اجتماعی در بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی دچار مشکلاتی هستیم، یادآور شد: باوجود تمامی اقدامات پیشگیرانه توسط شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شاهد برگزاری مراسمات ترحیم در آرامستان‌ها بودیم که با متخلفتان نیز برخوردهایی صورت گرفت.
 
وی افزود: در حوزه هیات‌های عزاداری دستورالعمل‌هایی از سوی ستاد کرونا ابلاغ شد، در روزهای اولیه شاهد دسته‌روی و عزاداری در فضای بسته بودیم که به این هیات‌ها تذکرات لازم داده شد و خوشبختانه هیات‌های شناخته شده و بزرگ در شهرستان شهرکرد عملکرد خوبی داشتند.
 
ارژنگ با بیان اینکه برخی هیات‌های مذهبی در سامانه بیرق ثبت‌نام نکرده‌اند، گفت: سازمان تبلیغات باید به این موضوع رسیدگی کند، متاسفانه برخی هیات‌های مذهبی باوجود تذکرات فراوان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکردند و در فضای پیرامون هیات تجمعات فشرده صورت گرفت.
 
فرماندار شهرکرد با اشاره به اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هیات‌های مذهبی این شهرستان براساس گزارش مرکز بهداشت حدود ۶۰ درصد بود، گفت: خوشبختانه تعدادی از هیات‌ها نیز به نحو احسن پروتکل‌ها را رعایت کردند، مشارکت مردمی شرط لازم برای محقق شدن اهداف ستاد کرونا است، با قوه قهریه نمی‌توان با هر موضوعی برخورد کرد، زیرا این ظرفیت در سطح شهرستان وجود ندارد.
ارسال به دوستان