۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۵۸۴۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۰-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۵۸۴۷
انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۰-۰۷-۱۴۰۰

اولین انتخابات پارلمانی قطر (+عکس) / انتخاب یک سوم نمایندگان توسط امیر

اولین انتخابات پارلمانی قطر  (+عکس) / انتخاب یک سوم نمایندگان توسط امیر
مقامات قطر معتقدند برگزاری این انتخابات قبل از جام جهانی فوتبال تاثیر بیشتری خواهد داشت و نشان می‌دهد که آنها گام های بهتری در حوزه دموکراسی برداشته اند.

قطری‌ها از ساعاتی قبل برای شرکت در اولین انتخابات پارلمانی این کشور به پای صندوق های رای رفتند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، مردم قطر در اولین انتخابات پارلمانی در این کشور جنوب خلیج فارس به پای صندوق‌های رای می روند تا دو سوم اعضای پارلمان را با رای خود انتخاب کنند. انتخاباتی که بحث های زیادی در مورد شهروندی و شیوه نامزدی انتخابات به پا کرده است.

رای دهندگان 30 عضو از 45 عضو پارلمان را انتخاب می کنند و 15 عضو باقی مانده از سوی امیر قطر منصوب می شوند.
کشور قطر به 30 منطقه یا حوزه رای گیری تقسیم شده و هر حوزه، یک نماینده به پارلمان می فرستد.

این پارلمان هیچ اختیاری در باره سیاست‌های دفاعی، امنیتی، اقتصادی و سیاست‌های سرمایه‌گذاری برای کشور کوچک اما ثروتمند تولید کننده گاز مایع در جهان ندارد.

تحلیلگران می‌گویند این انتخابات پارلمانی یک رای نمادین به دموکراسی است و منجر به کاهش قدرت خانواده حاکم بر این کشور یعنی آل ثانی نخواهد شد.

خبرگزاری فرانسه نوشت: این رای‌گیری برای 30 عضو پارلمان 45 نفره برگزار می‌شود. این نهاد با اختیارات محدود پیشتر از سوی امیر قطر به عنوان اتاق فکر (مشورت) تعیین شده بود.

رای‌گیری از ساعت 8 صبح امروز شنبه در قطر آغاز و در ساعت 6 بعدازظهر پایان می‌یابد. انتظار می‌رود نتایج انتخابات نیز در همین روز مشخص شود.

کارزارهای انتخاباتی قطر متوقف شده و مردم این کشور ، تحت نظارت امنیتی و برای اولین بار برای انتخاب دو سوم از  اعضای پارلمان آینده در انتخابات شرکت کردند/عکس: رویترز

اولین انتخابات پارلمانی قطر/ انتخاب 15 نماینده از سوی حاکم

ناظران می گویند براساس قوانین مصوب سال 2004 برگزاری این انتخابات از همان سال الزامی بوده اما به خاطر"منافع ملی" به تاخیر افتاده است.

این انتخابات نیز در شرایطی برگزار می شود که قطر خود را برای میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 آماده می‌کند.

"لوچیا زاکارا" استادیار رشته "سیاست خلیج فارس" در دانشگاه قطر در این باره گفت: "مقامات قطر معتقدند انجام این کار قبل از جام جهانی فوتبال تاثیر مثبت خواهد داشت و نشان می‌دهد که آنها گام های بهتری در این زمینه برداشته اند".

وی افزود: "قطری‌ها با این انتخابات نشان می‌دهند که در مسیر درستی پیش می‌روند و می‌خواهند مشارکت سیاسی بیشتری داشته باشند".

این پارلمان اجازه دارد قوانین را وضع و بودجه را تصویب کند. اعضای این شورا همچنین می‌توانند وزرا را فرا بخوانند.

با این حال امیر قطر  حق وتو خواهد داشت. این کشور بزرگترین صادرکننده گاز مایع طبیعی در جهان است.

"شیخ تمیم بن حمد بن آل ثانی" امیر قدرتمند قطر حق وتو فرامین اعضای قانونگذار در این کشور را خواهد داشت/ عکس ارشیوی خبرگزاری فرانسه

اولین انتخابات پارلمانی قطر/ انتخاب 15 نماینده از سوی حاکم

خیابان‌ها در شهرهای قطر در روزهای اخیر پر از تابلوهای تبلیغاتی نامزدهایی بود که زیر نور زیاد و با لباس ملی این کشور می‌درخشیدند.

با این حال به جز جلسات نامزدهای انتخاباتی، پوسترها و برخی از برنامه‌های تلویزیونی که مقدمه دموکراسی محدود قطر محسوب می‌شوند، هیچ تغییر دیگر در ساختار دولتی این کشور رخ نداد و احزاب سیاسی غیرقانونی اعلام شده اند.

بحث و گفت‌وگوی شدید

همه نامزدها در پارلمان قطر باید از سوی وزارت کشور تائید می شدند. وزارت کشور قطر نامزدها را براساس سن و سوابق حقوقی سنجیده است.

 یک مرد قطری رای خود را برای انتخاب دو سوم نمایندگان پارلمان قطر به صندوق می‌اندازد/ عکس: رویترز

اولین انتخابات پارلمانی قطر/ انتخاب 15 نماینده از سوی حاکم

پیش از برگزاری انتخابات نیز از نامزدها خواسته شده بود تا برنامه‌های تبلیغاتی رسمی خود را به وزارت کشور قطر اعلام کنند و نام سخنرانان خود را برای مقابله با فرقه گرایی و قبیله گرایی احتمالی در اختیار مقامات قرارا دهند.

اکثر نامزدهای انتخابای مرد بوده اند و تنها 28 زن در میان 284 نامزد برای 30 کرسی موجود پارلمان نامزد شده اند. 15 نفر از اعضای این شورا نیز از سوی امیر قطر تعیین می شوند.

اکثر جمعیت قطر 2.5 میلیون نفری خارجی هستند و حق رای ندارند. اکثر آنها کارکنان سرکت های بزرگ تولید گاز مایع هستند. 

تصویر "لینا ناصر الدفا" یکی از 28 زن در میان 284 نامزد در اولین انتخابات پارلمانی قطر/ عکس: خبرگزاری فرانسه

اولین انتخابات پارلمانی قطر/ انتخاب 15 نماینده از سوی حاکم

 

نامزدها باید با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده و محل زندگی خانواده یا قبیله خود توسط مقامات وقت بریتانیا در سال 1930 اعلام نامزدی کنند. این کشور  تا سال 1972 تحت الحمایه بریتانیا بود اما در این سال، از بریتانیا اعلام استقلال کرد.

جمعیت قطری‌ها حدود 333 هزار نفر است اما تنها فرزندان کسانی که در سال 1930 شهروند قطر بوده‌اند واجد شرایط رای دادن و نامزدی هستند و اعضای خانواده‌های دارای تابعیت پس از آن زمان نیز رد صلاحیت خواهند شد.

برخی از اعضای قبیله بزرگ "Al-Murrah" در میان رد صلاحیت شدگان هستند و این موضوع بحث های زیادی را در فضای مجازی به راه انداخته است. براساس قانون قطر، تنها افرادی می توانند کاندیدای انتخابات شوند که اصالتا قطری باشند و اعلام شده این قبیله شامل این معیار نیست.

منابع دیپلماتیک می‌گویند که خانواده‌ها و قبایل از قبل، رای گیری داخلی را برای تعیین افراد در حوزه‌های انتخاباتی خود انجام داده‌اند.

یکی از رای دهندگان که از اعلام نامش خودداری کرد، گفت که در منطقه آنها تنها چند نامزد وجود دارد و "کاملا مشخص است" که آنها به چه کسی رای می‌دهند.

این رای دهنده گفت: "من درگیر مناطق دیگر نیستم. این انتخابات یک روند جدید است و ما سعی می‌کنیم بفهمیم چه معنایی برای ما دارد".

دو زن قطری رای خود را برای انتخاب دو سوم نمایندگان پارلمان در اولین انتخابات این کشور در شهر "دوحه" به صندوق می اندازند/ عکس: رویترز

اولین انتخابات پارلمانی قطر/ انتخاب 15 نماینده از سوی حاکم

"شیخ محمد بن‌عبدالرحمن آل‌‌‌ثانی" معاون نخست وزیر و وزیر امورخارجه‌ قطر در ماه گذشته "رای گیری کنونی" را یک "آزمایش" جدید توصیف کرد و افزود: نمی‌توان از این شورا انتظار داشت که در سال اول "نقش کامل پارلمانی" را ایفا کند.

کویت در حال حاضر تنها کشور پادشاهی خلیج فارس است که اختیارات قابل توجهی به یک پارلمان منتخب می‌دهد. هر چند در این کشور نیز مانند کشورهای همسایه عربی آن تصمیم گیری نهایی برعهده خود حاکم (امیر) است.

تعداد کارگران خارجی در قطر که معمولا در شرکت‌های تولید کننده گاز مایع کار می‌کنند، بسیار زیاد است.

ارسال به دوستان
این زن بزرگترین کلاهبرداری ملک در تهران را انجام داد ! (+عکس) معاون سازمان بسیج: دشمن با جنگ نرم اقتصادی می خواهد وضع فعلی جامعه را مشوش جلوه دهد / حماس فقط یکی از تشعشعات الهی انقلاب اسلامی است تیتراژ قدیمی برنامه تلویزیونی سیمای خانواده در دهه 70 (فیلم) خودروی مشهور آمریکایی با موتور ژاپنی (+عکس) بزرگترین بیماری ۲۰۲۵ چه خواهد بود؟ (فیلم) «غذای مغز» چیست؟ تداوم هوای ناسالم تهران برای گروه‌های حساس رویدادهای آسمانی خیره‌کننده پیش رو / آسمان شگفت‌انگیز در سال جدید میلادی (فیلم) نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند کودکی در دنیای بحران فقر و تبعیض؛ آینده چگونه است؟ روش تشخیص آنفلوآنزا و منع استفاده از آنتی بیوتیک‌ها (فیلم) پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد مراقب پیام‌های جعلی باشید / هوش مصنوعی پشت این حملات است ماجرای عجیب اولین فروش آمازون: چگونه اسکناس دلار را داخل فلاپی جاساز کردند؟ (فیلم) زلزله صبح امروز جنوب ایران را لرزاند