۱۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۸۵۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۲۶-۰۷-۱۴۰۰
کد ۸۰۸۵۴۲
انتشار: ۱۵:۱۸ - ۲۶-۰۷-۱۴۰۰

وزیر مسکن: زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن در ۸۰۰ شهر تامین شد

وزیر مسکن: زمین مورد نیاز برای ساخت مسکن در ۸۰۰ شهر تامین شد
ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم به این معنی نیست که هر سال یک میلیون واحد ساخته خواهد شد؛ همه می دانیم ساخت مسکن حدود یک سال و نیم زمان می برد.

وزیر راه و شهرسازی از تامین زمین در ۸۰۰ شهر در قالب طرح ساخت چهار میلیون واحد مسکونی خبر داد و گفت: حدود ۴۰۰ میلیون تومان وام را برای ساخت مسکن در مراکز استان‌ها در نظر گرفته‌ایم که این مبلغ برای روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است.

به گزارش ایرنا، «رستم قاسمی» روز دوشنبه در حاشیه برگزاری مراسم معارفه مدیرعامل جدید شرکت راه آهن در جمع خبرنگاران درباره چگونگیِ جزییات ساخت چهار میلیون واحد مسکن، افزود: در مجلس طی ماه گذشته ابلاغ شده است که می تواند کمک بسیار بزرگی به مردم برای صاحبخانه شدن کند.

قاسمی ادامه داد: ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم به این معنی نیست که هر سال یک میلیون واحد ساخته خواهد شد؛  همه می دانیم ساخت مسکن حدود یک سال و نیم زمان می برد. در وهله نخست اعلام کردیم که تا حدود دو میلیون واحد مسکونی را شروع می کنیم و هم اکنون عملیات اجرایی آن نیز در مرحله آغاز شدن است.

وی ادامه داد: طبق آخرین اطلاعاتی که امروز صبح از سازمان ملی و زمین گرفتم در بیش از ۸۰۰ شهر، زمین برای اجرای این پروژه تامین شده است و مهمترین اقدام ایجاد «بانک زمین» در وزارت راه و شهرسازی است که  تا سه ماه دیگر باید اقدامات آن را انجام دهیم و اطلاعات زمین‌های هر استان را در بانک زمین ثبت کنیم.

قاسمی با ببان اینکه اکنون برای آغاز ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی در بسیاری از شهرها، زمین آماده شده است، گفت: ۲۰ درصد از تسهیلات بانکی تا سقف ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص پیدا می‌کند و این قانون به بانک مرکزی ابلاغ شده است و متناسب با تورم افزایش پیدا می کند.

وزیر راه و شهرسازی از تعیین سقف وام پروژه جهش تولید مسکن خبر داد و گفت: پیشنهادی را برای سقف تسهیلات مسکن به بانک مرکزی دادیم که در جلسه روز سه شنبه شورای پول و اعتباربررسی می شود.  

وی گفت: حدود ۴۰۰ میلیون تومان وام را برای مراکز استان‌ها در نظر گرفته‌ایم که این مبلغ برای روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است، فردا در جلسه شورای عالی پول و اعتبار این موضوعات تصویب می شود.

قاسمی ادامه داد: تمام واجدان شرایط و خانه اولی‌ها می‌توانند در سامانه جدید ثبت‌نام کنند و  با استفاده از تجربیات مسکن مهر، ساخت مسکن را متقاضی محور در نظر گرفتیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای متقاضی محور ساخت مسکن به عنوان حذف بررسی فرم «ج» است، گفت: فعلا فرم ج حذف نشده است،  با این حال «فرم ج» نیز اشکالاتی دارد که بخشی از سخت‌گیری‌ها در مورد فرم ج ممکن است اصلاح شود.  

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همزمان با شروع ساخت مجتمع مسکونی ساخت خدمات هم شروع می شود و به عنوان کمک دولت، ساخت خدمات رایگان خواهد بود

وی ادامه داد: با انبوه سازان کشور در هفته های آینده وارد مذاکره می شویم، با تعاونی های خوشنام نیز وارد گفت و گو می شویم. اکنون ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی در شهرها و روستاها توسط بنیاد مسکن آغاز شده است و با کمیته امداد و بهزیستی و صندوق تعاون و وزارت کار هم توافقنامه هایی را امضا شده است

رستم قاسمی گفت: مسکن را بخش خصوصی می سازد اما توزیع مدیریت ساخت را بین دستگاه‌های سازنده تقسیم کردیم.  همزمان به دنبال تحول در نظام ساخت و ساز هستیم و با برخی کشورهای خارجی در حال مذاکره هستیم تا دانش نوین ساخت و ساز وارد کشور شود.

وی ادامه داد: با برخی از کشورها برای صنعتی‌سازی این چهار میلیون واحد مسکونی وارد مذاکره شدیم که روش همکاری با آنها از طریق تهاتر با نفت فاینانس یا پرداخت خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی درباره فاصله گذاری اجتماعی در پروازها، ادامه داد: بر اساس مصوبه ستاد کرونا رعایت پروتکل‌های پذیرش مسافر با محدودیت ۶۰ درصد در هواپیما تصویب شد اما اخیرا بحث شده است کسانی که دو دوز واکسن را زدند می توانند سهم بیشتری را ببرند و پس از صدور کارت‌های هوشمند واکسیناسیون، امکان سهم بیشتر مسافر وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود گزینه‌های پیشنهادی برای انتخاب معاونان و مدیران شرکت‌ها و دستگاه‌های مرتبط با وزارت راه و شهرسازی تحت فشار هستید و این مدیران، انتخاب شما نیستند، گفت: این موضوع هرگز صحت ندارد و تمام مدیران و معاونان را خودم انتخاب می‌کنم.  

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تغییر قیمت بلیت حمل و نقل عمومی پس از مصوبه رعایت ۶۰ درصدی، یادآور شد: بخشی از افزایش قیمت بلیت هواپیما در گذشته به دلیل رعایت مصوبه ۶۰ درصدی بوده و ایرلاین‌ها مجبور بودند صندلی خالی را جبران کنند. وقتی سهم ۱۰۰ درصد شود به دنبال کاهش قیمت بلیت هستیم وجلسه با ایرلاین‌ها می‌گذاریم و امیدواریم بتوانیم قیمت را پایین آوریم.

ارسال به دوستان