۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۲۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۲-۰۸-۱۴۰۰
کد ۸۱۲۴۸۸
انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۲-۰۸-۱۴۰۰

ارتباط "چاقی" با سیاست های کلان حاکمیتی در حوزه بهداشت

ارتباط
اگرچه زیاد خوردن می‌تواند بخشی از مشکل باشد، اما تحقیقات نشان داده مصرف غذاهای بی‌کیفیت، به ویژه کربوهیدرات‌های فرآوری شده، - حتی اگر در حجم پایین مصرف شوند- باعث افزایش وزن خواهند شد.

دکتر آرش صادقی با بیان این که" ارتقای سطح سلامت جامعه، اولویتی فراموش شده است" تصریح کرد: انتظار می رود با تعیین تکلیف طرح امنیت غذایی، نه تنها امنیت ملی، بلکه امنیت غذایی و سلامت جامعه نیر ارتقا یابد.

این استاد فیزیولوژی دانشگاه ادامه داد: واقعیت این است که برخی بیماری های شایع همچون "چاقی" به طور مستقیم با سیاست های کلان حاکمیتی در حوزه بهداشت در ارتباط است.

وی با بیان این که" «چه چیزی می‌خوریم»، در چاق شدن ما، بیشتر از اینکه «چقدر می‌خوریم» تأثیر دارد، افزود: اگرچه زیاد خوردن می‌تواند بخشی از مشکل باشد، اما تحقیقات نشان داده مصرف غذاهای بی‌کیفیت، به ویژه کربوهیدرات‌های فرآوری شده، - حتی اگر در حجم پایین مصرف شوند- باعث افزایش وزن خواهند شد.

رییس کمیته تمرینات کاربردی هیئت ورزش های همگانی استان تهران به بروز بیماری های ثانویه مرتبط با چاقی همچون سکته مغزی، دیابت نوع 2، انواع خاصی از سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و ... اشاره کرد و افزود: بر اساس مدلی جدید مربوط به علت چاقی و مدیریت وزن، موسوم به «مدل کربوهیدرات-انسولین»، غذاهای ناسالم باعث واکنش‌های هورمونی می‌شوند و متابولیسم ما را به‌طور اساسی تغییر می‌دهند که در نتیجه منجر به ذخیره چربی، افزایش وزن و چاقی می‌شود.

صادقی در این راستا به لزوم تصویب و اجرای هر چه سریع تر طرح امنیت غذایی" به عنوان یکی از مولفه های تأمین زنجیره سلامت مردم و کاهش بار اقتصادی، اجتماعی و روانیِ مترتّبِ بر آن اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همت مجلس یازدهم، این طرح -که خود به مثابه یک طرح انقلابی است - هر چه زودتر به بار بنشیند تا همه مردم از دستاوردهای نیکوی آن بهره مند شوند.

ارسال به دوستان