۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۶۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۶۹۶۹
انتشار: ۰۸:۳۸ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۰

كانادا، کارمند سابق ساواک را به ایران بازگرداند

كانادا، کارمند سابق ساواک را به ایران بازگرداند
مقامات آژانس خدمات مرزی کانادا دلیل نپذیرفتن درخواست او را، "کار کردن" آقای واعظ زاده در ساواک، در دهه‌های قبل از انقلاب اعلام کرده‌اند.
اداره مهاجرت کانادا یکی از کارکنان سابق ساواک (سازمان اطلاعات و امنیت حکومت پهلوی)  را از این کشور "اخراج" کرده است.
 
به نوشته بی بی سی، شبکه سی بی سی کانادا می‌گوید میرزاعلی واعظ‌ زاده از سال ها پیش در این کشور درخواست اقامت کرده بود، اما بعد از رد چند باره درخواست اقامتش، دو روز پیش او را از طریق هواپیمایی امارات به ایران بازگرداندند.
 
به گزارش شبکه سی‌بی‌سی کانادا مقامات کانادا گفته‌اند که این فرد به "نقض حقوق بشر" متهم بوده است. میرزاعلی واعظ‌ زاده از سال ۱۹۹۷ در کانادا زندگی می‌کرده و به گفته اعضای خانواده‌اش مسئولان اداره مهاجرت کانادا پنجشنبه ۱۸ آذر او را بدون اینکه اجازه خداحافظی با خانواده‌اش را بدهند، اخراج کرده‌اند.
 
مسعود واعظ‌ زاده فرزند وی به سی‌بی‌سی گفته است که "اجازه ندادند با او تلفنی صحبت کنم زیرا او بازداشت شده و با او مثل جنایتکاران رفتار می‌کنند". به گزارش رسانه‌های کانادا  واعظ‌‌ زاده در ۲۴ سال اخیر بدون داشتن اجازه اقامت دائمی در کانادا زندگی می‌کرده و در سال ۲۰۰۳ درخواست اقامت دائمش رد شده بود.
 
مقامات آژانس خدمات مرزی کانادا دلیل نپذیرفتن درخواست او را، "کار کردن" آقای واعظ زاده در ساواک، در دهه‌های قبل از انقلاب اعلام کرده‌اند. پسر واعظ‌ زاده می‌گوید که پدرش پس از اطلاع از نقض حقوق بشر در ساواک استعفا کرده بود.
 
بر اساس گزارش سی بی سی او که در وینی پگ زندگی می‌کرد، به تورنتو منتقل شده و از آنجا با یک پرواز به دبی و بعد به تهران فرستاده شده اما تا این لحظه هیچ منبعی رسمی در ایران ورود وی را اطلاع‌رسانی نکرده است.
 
سی‌بی‌سی گفته است در حکم رد درخواست تجدیدنظر اقای میرزاعلی در سال ۲۰۱۷ گفته شده او در سال‌های کارش در ساواک پرونده حدود بیست هزار نفر را بررسی کرده و هشت هزار نفر از آن‌ها را به مقامات امنیتی ارجاع داده است.
 
مقامات اداره مهاجرت کانادا می‌گویند که واعظ‌زاده از سال ۱۳۴۳ خورشیدی از جنایات ساواک اطلاع داشته اما تا سال ۱۳۴۹ به کار در آنجا ادامه داده است.
ارسال به دوستان