۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۲۵۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۷-۱۰-۱۴۰۰
کد ۸۲۲۵۵۵
انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۷-۱۰-۱۴۰۰

طالبان: مدارس دخترانه را بعد از نوروز باز می‌کنیم

طالبان: مدارس دخترانه را بعد از نوروز باز می‌کنیم
طالبان در حالی وعده بازگشایی مدارس دختران را می‌دهند که چندی پیش بی‌بی‌سی در گفت‌وگو با دانش‌آموزان و معلمان در ۱۳ ولایت افغانستان دریافته بود که آنها به این وعده‌ها اعتماد چندانی ندارند.

مقامات طالبان ابراز امیدواری کرده‌اند که تمام مدارس دخترانه را در ماه حمل (فروردین) در سراسر کشور باز کنند.

به گزارش بی‌بی‌سی؛ ذبیح‌الله مجاهد، معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ و سخنگوی طالبان، این موضوع را روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری "آسوشیتد پرس" در کابل اعلام کرد.

از زمان تسلط طالبان در اواسط ماه اوت (مرداد) دختران در بیشتر مناطق افغانستان اجازه بازگشت به مکاتب بالاتر از کلاس هفتم ندارند.

این اولین جدول زمانی برای رسیدگی به یک درخواست اصلی جامعه بین‌المللی است که از طرف زمامداران جدید افغانستان ارائه می‌شود.

طالبان وقتی در دهه نود میلادی در افغانستان حاکم بودند، به دختران اجازه آموزش و به زنان اجازه کار نمی‌دادند. حالا هم یکی از بزرگترین نگرانی‌‌ها جلوگیری از آموزش و کار زنان است.

جامعه جهانی که تمایلی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان نشان نمی‌دهد، نگران است که آنها دوباره اقدامات سختگیرانه مشابهی اعمال کنند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، گفته که وزارت معارف ( آموزش و پرورش) آنها به دنبال باز کردن کلاس‌های درس برای همه دختران و زنان در سال نو هجری خورشیدی است.

اعضای رهبری طالبان در قطر پیوسته می‌گفتند که جلو آموزش و کار زنان را نخواهند گرفت و "زنان در چارچوب شریعت اسلامی" اجازه آموزش، کار و حضور در جامعه دارند اما از زمان رسیدن به قدرت همه دبیرستان‌های دخترانه بسته مانده است.

مجاهد در این مصاحبه گفت که آموزش برای دختران و زنان "مسئله مرتبط به ظرفیت" است.

او گفت که باید دختران و پسران در مدارس بر اساس جنسیت از هم تفکیک شوند و افزود که "بزرگترین مانع تاکنون یافتن یا ساختن خوابگاه‌های کافی برای دختران است. در مناطق پرجمعیت، داشتن کلاس‌های درسی جداگانه برای پسران و دختران کافی نیست و برای مدارس به ساختمان‌های جداگانه نیاز است."

طالبان بلافاصله پس از تسلط بر سراسر افغانستان در اطلاعیه‌ای از دانش‌آموزان پسر و آموزگاران مرد در این کشور دعوت کرد تا از ۲۷ سنبله (شهریور) به مدارس برگردند.

در آن اطلاعیه هیچ اشاره‌ای به دانش‌آموزان دختر و آموزگاران زن نشده بود و توضیحی هم ارائه نشده بود که سرنوشت میلیون‌ها دانش‌آموز دختر چه می‌شود.

اما با وجود این ممنوعیت، بعضی دبیرستان‌های دخترانه در جریان مذاکرات مردم با مقامات محلی طالبان در چند ولایت بازگشایی شدند؛ از جمله در شهرهای هرات، کندز و مزارشریف.

اما مقررات طالبان در مورد آموزش دختران تاکنون نامنظم بوده و از ولایتی به ولایت دیگر فرق می‌کند. دختران به جز در چند ولایت از ۳۴ ولایت این کشور، در مدارس دولتی اجازه درس خواندن بالاتر از کلاس هفتم را ندارند. در کابل، پایتخت، دانشگاه‌ها و دبیرستان‌های خصوصی بدون‌ وقفه به کار خود ادامه داده‌اند. اکثر این دانشگاه‌ها و دبیرستان‌های خصوصی کوچک هستند و دختران و پسران همیشه از هم جدا بوده‌اند.

طالبان در حالی وعده بازگشایی مدارس دختران را می‌دهند که چندی پیش بی‌بی‌سی در گفت‌وگو با دانش‌آموزان و معلمان در ۱۳ ولایت افغانستان دریافته بود که آنها به این وعده‌ها اعتماد چندانی ندارند.

معلمان زن دبیرستان‌ها که تقریبا از ابتدای تابستان (ماه اسد/خرداد) حقوق دریافت نکرده‌اند گفته‌اند که نگران وضعیت روانی و زندگی دختران دانش‌آموز هستند و دانش‌آموزان و والدین آنها روزبه‌روز ناامیدتر می‌شوند. این در حالیست که اکثر مردم در افغانستان به‌شدت با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

جامعه بین‌المللی به اعلامیه‌های طالبان بدبین است و گفته که در مورد آنها بر اساس کارهایشان داوری خواهد کرد. در شرایط فعلی جامعه جهانی تلاش می‌کند میلیاردها دلار برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فراهم کند؛ فاجعه‌ای که دبیر کل سازمان ملل متحد این هفته هشدار داد ممکن است جان میلیون‌ها نفر را به خطر بیندازد.

با این حال اعلام خبر تلاش طالبان برای بازگشایی مدارس دخترانه پس از نوروز شاید خبر بسیار خوشی برای میلیون‌ها دانش آموز دختر و والدین آنها باشد و نشانه از اولین تمکین طالبان به یکی از خواسته‌های اصلی جامعه بین المللی.

جامعه جهانی خواستار تشکیل حکومتی دربرگیرنده زنان و همچنین اقلیت‌های قومی و مذهبی در افغانستان است.

 

ارسال به دوستان
چرا جنگجویان باستانی شمال اروپا «قاشق» با خودشان حمل می‌کردند؟ (+عکس) پروژه‌های توسعه ۹۸۰ میلیون دلاری «حتا»/ دبی به سوی تبدیل شدن به یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی، کار و گردشگری حرکت می‌کند(+عکس) خواص لوبیا سبز چیست و لوبیا سبز فریز شده چه مضراتی دارد؟ جنگنده های F-15 Eagle و F-15E Strike Eagle چه تفاوتی با هم دارند؟ منشاء گرمای آتشفشان دماوند چیست؟ کویر ابوزید آباد، زیبایی خاموش طبیعت کاشان(+عکس) هشدار به گیاه خواران ؛از مصرف این ۵ ماده غذایی غافل نشوید این ۷ وسیله را هرگز به چند راهی برق وصل نکنید چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است