۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۴۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۱۰-۱۱-۱۴۰۰
کد ۸۲۴۴۶۳
انتشار: ۰۰:۰۱ - ۱۰-۱۱-۱۴۰۰

عجیب ترین خودروی آمریکا در دهه 60 که تنها 9 دستگاه آن باقی مانده است/ ماشینی که با مشروب هم کار می کرد! (+عکس)

عجیب ترین خودروی آمریکا در دهه 60 که تنها 9 دستگاه آن باقی مانده است/ ماشینی که با مشروب هم کار می کرد! (+عکس)
دامنه انواع سوخت به کارگیری شده برای عملکرد این موتور کاملا گسترده بود. از گازوئیل و بنزین بدون سرب گرفته تا نفت سفید، سوخت جت و حتی سوخت های گیاهی را شامل می شد.

عصر ایران- یکی از متفاوت ترین محصولات معرفی شده در صنعت بین المللی خودرو، در سال های 1963 و 1964 توسط کرایسلر و در تعداد محدود 55 دستگاه تولید شد.

این خودرو که توربین کار نامگذاری شد، در واقع کوپه ای دو درب بود که در قسمت موتور آن از توربین آ-831(نسل چهارم موتورهای توربینی کرایسلر) استفاده شد.

مزایای موتورهای توربینی شامل نیاز کمتر به نگهداری، عمر بیشتر، پتانسیل وسیع برای توسعه و کاهش تعداد قطعات موتور حدود 80 درص، عدم سختی در راه‌اندازی موتور در دماهای پایین و عدم نیاز به گرم کردن موتور، عدم نیاز به ضدیخ نداشتند، حذف چالش ایست موتور با فشردن ناگهانی پدال گاز، حذف لرزش موتور هنگام کارکرد، مصرف روغن بسیار بسیار کم، کاهش وزن کلی موتور، گازهای خروجی خنک بودند و آلایندگی کمتری داشتند و مهم‌تر از همه تنوع وسیعی از سوخت‌های احتراق‌پذیر می‌توانستند به‌عنوان جایگزینی برای بنزین مورد استفاده قرار گیرند.

دامنه انواع سوخت به کارگیری شده برای عملکرد این موتور کاملا گسترده بود؛ از گازوئیل و بنزین بدون سرب گرفته تا نفت سفید، سوخت جت و حتی سوخت های گیاهی را شامل می شد.

آدولفو لوپز ماتئوس  رییس جمهوری مکزیک در آن سال ها، طی یک رویداد از تکیلا (نوعی نوشیدنی الکلی) به عنوان سوخت برای توربین کار استفاده کرد و موفق هم بود و البته این آزمایش بعدها مورد تایید کرایسلر نیز قرار گرفت!

البته در این میان چالش هایی نیز وجود داشتند که از جمله می توان به تلاش برای کنترل صدای موتور، تاخیر در شتاب گیری، نیاز به مواد مقاوم برای عمل در دمای بالا، کنترل قیمت تمام شده موتور و اثبات برتری های موتور جدید برای صنایع و مصرف کنندگان و ...

پیشرانه آ-831 توربینی کرایسلر برابر با 130 اسب بخار خروجی و 576 نیوتن متر گشتاور داشت. از 55 دستگاه تولیدی توربین کار کرایسلر، 5 دستگاه اول به عنوان نسخه اولیه مورد بررسی و توسعه قرار داشتند.

از 50 دستگاه دیگر نیز فقط 9 دستگاه باقی مانده که 5 دستگاه در موزه های آمریکا، 2 دستگاه در مالکیت مجموعه داران خودرو و 2 دستگاه در اختیار کرایسلر قرار دارد.

در بخش جعبه دنده نیز از نمونه 3 سرعته تورک فلایت استفاده شد.

در طراحی خودرو و بطور خاص چراغ های اصلی از الگویی که شکل پره های توربین و هسته مرکزی آنرا تداعی می کند، استفاده شد که در نوع خود جالب و دیدنی است.

توربین کار از منظر ابعاد برابر با 5121 میلیمتر در طول، 1852 میلیمتر در عرض و 1359 میلیمتر در ارتفاع توسعه یافته، فاصله بین محورهای آن نیز برابر با 2794 میلیمتر است. وزن خالص خودرو 1793 کیلوگرم محاسبه شده است.

محفظهٔ موتور یک خودروی توربینی کرایسلر سال 1963
7
خط تولید موتور توربینی
7
پیشرانه توربینی
7

 

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود