۱۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۰۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۲۱-۱۲-۱۴۰۰
کد ۸۳۰۶۰۵
انتشار: ۰۸:۵۶ - ۲۱-۱۲-۱۴۰۰

ستاد کرونا: ۲۶ درصد جمعیت کشور هنوز واکسن نزده‌اند

ستاد کرونا: ۲۶ درصد جمعیت کشور هنوز واکسن نزده‌اند
تعدادی از افرادی که مدت زمانی از واکسن آنها گذشته باشد نیز می‌توانند در معرض خطر ابتلا به این سویه باشند چون ممکن است بیش از سه ماه یا ۱۰۰ روز از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته باشد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مجموع ۲۶ درصد از جمعیت کشور شامل کودکان زیر ۱۲ سال و دیگر گروه‌های هدف اصلا واکسن نزده‌اند که این خود می‌تواند برای این بخش‌ از جمعیت کشور بسیار خطرناک و در واقع نگران‌کننده باشد.
 
به گزارش ایرنا، حدود ۲ سال از شیوع ویروس کشنده و مرگبار کرونا می‌گذرد، برخی افراد همچنان درگیر اما و اگر برای تزریق واکسن کرونا هستند چون به دلیل برخی باورهای غلط تمایل به زدن واکسن ندارند و شاید همین امر باعث شده که اکنون آمار واکسن نزده‌های کشور بالا باشد؛ اگرچه برخی از این آمار به کودکان ۵ تا ۱۲ سال برمی‌گردد اما براساس آمارها ۱۲ تا ۱۵ درصد افراد بالای ۱۲ سال هیچ تمایلی به زدن واکسن ندارند که بسیار برای اطرافیان آنها زمینه خطر را فراهم می‌کند. اگرچه ممکن است جمعیت زیر ۱۲ سال در روزهای آینده برای تزریق اقدام کنند اما برای آن دسته از گروه‌های هدف بالای ۱۸ سال  نیاز است که دلیل واکسن نزدن آنها بررسی بیشتری شود.
 
برخی افراد تمایلی برای تزریق واکسنی را ندارند که مرگ، بیماری، بستری و گرفتار شدن در بیمارستان را در پی دارد؛ این مساله بسیار مهمی است چرا که علاوه بر اینکه جان خود آنها را به خطر می اندازد، ممکن است برای افرادی که واکسینه شده‌اند نیز خطرناک باشد چون براساس آمار وزارت بهداشت ۹۰ درصد افراد بستری یا فوت شده از این افرادی است که تمایل به زدن واکسن ندارند، بلکه برای دیگر افراد نیز مشکلاتی را ممکن است به دنبال داشته باشد که جان آنها نیز به خطر بیفتد.
 
از روز ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ واکسیناسیون سراسری در ایران آغاز شد و از همان روزها برخی افراد باورهای غلطی را برای زدن واکسن داشتند که بعد از گذشت یکسال از تزریق واکسن دیگر افراد جامعه که تاکنون بدون هیچ عارضه‌ای به زندگی خود ادامه می‌دهند اما این افراد اصلا تمایل به واکسینه شدن ندارند و حتی برخی از آنها اعضای خانواده را نیز از تزریق واکسن کرونا محروم می‌کنند.
 
در حالی که تمامی اپیدمیولوژیست‌ها و پزشکان عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بهترین واکسن را در دسترس‌ترین واکسن می‌دانند اما برخی از مردم هیچ یک از واکسن‌های تولیدی در ایران و حتی در جهان را هم نمی‌پسندند که این هم خود یک نوع مشکل دیگر است چون تمایل نداشتن به تزریق واکسن یک مشکل و قبول نداشتن واکسن‌های تولیدی هم معضلی دیگر است که باید به آن توجه کرد.
 
اما این مسایل نباید باعث شود که بخاطر نظر شخصی برخی افراد جان افراد دیگر هم به خطر بیفتد؛ شاید اگر اهمیت دادن به تزریق واکسن کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی همه جدی گرفته می‌شد تا حدودی آمار روند کاهشی داشت و خانواده‌های کمتری داغدار می‌شدند، باید همه برای روند نزولی کرونا و پایان دادن به این ویروس تلاش کنیم تا شاهد شکست این ویروس تاجدار باشیم.
 
روند کاهشی امیکرون و پشت سر گذاشتن پیک ششم
 
برای بررسی بیشتر آمار افراد واکسینه نشده و وضعیت سویه امیکرون در کشور، عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره وضعیت کنونی امیکرون در کشور گفت: با وضعیتی که  در حال حاضر کشور در زمینه امیکرون دارد، خوشبختانه ما تقریبا قله و پیک بیماری را پشت سر گذاشته‌ایم چون آمارها نشان می‌دهد که میزان ابتلا و بستری در مراکز درمانی و بیمارستانی نزولی شده است.
 
وی درباره میزان فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا در سویه امیکرون اظهار داشت: اما میزان فوتی هنوز روند نزولی ندارد و معتقدیم که این روند فوتی‌ها با تاخیر نزولی می‌شود که امیدواریم در روزهای آینده شاهد کاهش آمار فوتی‌ها و روند نزولی آن باشیم.
 
شیراوژن ادامه داد: اگر با همین میزان رعایتی که مردم از نظر شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌دهند و حتی درصد رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و انجام واکسیناسیون گروه‌های هدف نیز روند مطلوب‌تری داشته باشد، به طور یقین پیک ششم را پشت سر خواهیم گذاشت ولی اگر مردم رعایت نکنند یا از واکسیناسیون خودداری کنند ممکن است پیک همچنان ادامه داشته باشد.
 
تزریق دز سوم باید به رقم بالای ۹۰ درصد برسد
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آمار کلی تعداد افراد واکسن زده در کشور نیز گفت: براساس آمارهای موجود در حال حاضر ۹۱ درصد از جمعیت هدف کشور دز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند که در این زمینه آمار نسبتا خوبی است اما می‌بایست در دز دوم و سوم نیز به چنین آماری برسیم تا زمینه ایمنی بیشتر در جامعه نیز فراهم شود. 
 
شیراوژن درباره تزریق واکسن در دزهای دوم و سوم در گروههای هدف این آمار را ارایه داد و اظهار داشت: اکنون در دز دوم ۸۰ درصد و دز سوم حدود ۳۰ درصد جمعیت هدف تزریق واکسن کرونا را انجام داده‌اند که باید برای ایمنی بیشتر مردم برای تکمیل واکسن خود در دزهای دوم و سوم سریع اقدام کنند.
 
وی در ادامه در پاسخ به سوالی که چند درصد جمعیت کشور هنوز واکسن نزده‌اند تصریح کرد: بخشی از جمعیت کودکان زیر پنج سال و بخشی از کودکان ۵ تا ۱۲ سال در کشور وجود دارند که متاسفانه به دلیل اینکه واکسن زدن این کودکان دیر انجام شد و درصدی از سنین مختلف در گروه‌های هدف تاکنون اقدام به تزریق واکسن نکرده‌اند که باید این افراد نیز برای داشتن ایمنی و بالا رفتن آمار واکسیناسیون و کاهش افراد واکسینه نشده هرچه سریعتر به این جمعیت بالای افراد واکسینه شده بپیوندند.
 
شیراوژن خاطرنشان کرد: البته تعدادی از افرادی که مدت زمانی از واکسن آنها گذشته باشد نیز می‌توانند در معرض خطر ابتلا به این سویه باشند چون ممکن است بیش از سه ماه یا ۱۰۰ روز از آخرین تزریق واکسن آنها گذشته باشد که این موضوع باعث می‌شود که سطح ایمنی در دز اول و دوم در این افرد پایین آید.
 
شدت بیماری در واکسن نزده‌ها بیشتر است
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: با توجه به اینکه انجام واکسیناسیون در کاهش ابتلا، بستری و مرگ و میر این ویروس تاثیر جدی دارد و در مطالعات مکرر مشاهده شده است که میزان شدت بیماری در واکسن نزده‌ها خیلی بیشتر است و حتی در افرادی که واکسیناسیون خود را ناقص انجام داده‌اند و یا افرادی که هنوز دز یادآور خود را تزریق نکرده‌اند؛ این بیماری ممکن است نسبت به افراد واکسینه شده شدیدتر باشد، پس باید روند واکسیناسیون جدی گرفته شود.
 
وی تاکید کرد: اکنون نیز شاهد هستیم که بخش اعظمی از افرادی که بخاطر سویه امیکرون دچار مشکلات بیشتری می‌شوند و اصل بستری شدن به ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه نیز به افراد واکسینه نشده یا غافل از دز دوم و سوم این واکسن برمی‌گردد پس به همه توصیه می‌شود که برای تکمیل روند واکسیناسیون خود در سریع‌ترین زمان ممکن اقدام کنند تا هم برای خود و خانواده‌های آنان در این شرایط مشکل پیش نیاید.
 
براساس آمار وزارت بهداشت، از ابتدای شروع واکسیناسیون تاکنون ۶۳ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۲۳۳ نفر دز اول، ۵۵ میلیون و ۷۵۳ هزار و ۵۴۶ نفر دز دوم و ۲۳ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۵۵۸ نفر، دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۲ میلیون و ۸۸۴ هزار و ۳۳۷ دز رسید.
 
در حال حاضر علاوه بر واکسن‌های تولیدی در خارج کشور، چندین واکسن مانند کووبرکت، پاستوکووک، نورا و رازی کووپارس برای تزریق، در کشور تولید شده است.
 
بر اساس آخرین آمار اعلام شده، ۱۴۸ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳ شهرستان در وضعی آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
مدیر شبکه امید: جلوه‌های تحول در تمام شبکه‌های تلویزیون قابل‌لمس است روایت سفیر ایران در ریاض از پیگیری وضعیت زندانیان ایرانی در عربستان طرز تهیه ماکارونی با کوفته؛ یک غذای ایتالیایی-آمریکایی متفاوت (فیلم) سازمان ملل: مناطقی در سوریه خارج از کنترل مقامات موقت است پزشکیان: تهران دیگر ظرفیت توسعه ندارد تخلیه خیابانی ریجنت در مرکز لندن درپی احتمال بمب‌گذاری (فیلم) مقام معظم رهبری در دیدار نخست وزیر عراق: باید در مقابل اشغالگری آمریکایی‌ها در عراق با جدیت ایستاد خبرگزاری ایتالیا: احتمال آزادی شهروند ایرانی زندانی در ایتالیا تبدیل حمام به سالن مطالعه در خوابگاه دانشگاه اصفهان (فیلم) آغاز ثبت نام رشته‌های بدون آزمون کنکور ۱۴۰۳ جولانی به ترکیه می‌رود گیر افتادن دو مرد و یک سگ در میان شعله‌های آتش در لس آنجلس (فیلم) تهران گرم می‌شود؛ پایداری آلودگی تا یکشنبه تاجر آمریکایی: لس‌آنجلس شبیه یک کشور عقب‌افتاده شده است (فیلم) رئیس سازمان نظام پزشکی: وقوع سالانه ۳۵ هزار فوتی ناشی از تصادف/ ۱۴۰۰ فوتی ناشی از مسمومیت‌ها و بیش از هزار نفر بر اثر غرق‌شدگی داریم/ نزدیک به ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم حوادث داریم