۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۲۸۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۱۳-۰۳-۱۴۰۱
کد ۸۴۲۸۸۱
انتشار: ۱۲:۲۴ - ۱۳-۰۳-۱۴۰۱

آیا فشار خون بالا یا پایین مانع از اهدای خون می شود؟

آیا فشار خون بالا یا پایین مانع از اهدای خون می شود؟
سخنگوی سازمان انتقال خون: خانم ها هر چهار ماه یک بار و درسال در مجموع ۳بار و آقایان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴بار در سال می توانند خون اهدا کنند.
فشار خون بیشینه (سیستولیک) قابل قبول برای اهدای خون حداقل ۹۰ و حداکثر ۱۸۰میلی متر جیوه و فشار خون کمینه (دیاستولیک) حداقل ۵۰ و حداکثر ۱۰۰میلی متر جیوه است.
 
به گزارش ایرنا؛ سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه میزان خونی که اهدا می شود، حجم کمی از خون بدن است، گفت: هموطنان با اطمینان خون اهدا کنند زیرا این میزان خون اهدایی بعد از ۲۴ساعت جبران می‌شود.
 
عباس صداقت افزود: خون یک ماده حیاتی است و تاکنون جایگزینی برای آن نیامده است و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند و همچنین برخی از افراد مانند عزیزان تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.
 
وی ادامه داد: افرادی که قصد اهدای خون را دارند و به مراکز انتقال خون مراجعه می کنند از آنها مصاحبه گرفته می شود و سپس معاینه می شوند و تست هموگلوبین از آنها گرفته می شود که دچار کم خونی نباشند و درصورت مساعد بودن شرایطشان می توانند خون اهدا کنند.
 
سخنگوی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: در مراکز انتقال خون طرحی به نام آهن یاری برای بانوان داریم و قرص آهن به صورت رایگان در اختیار خانم هایی که اهدای خون مستمر انجام می دهند قرار می دهیم.
 
وی گفت: به هموطنانی که قصد اهدای خون دارند توصیه می شود که ۴ساعت قبل از اهدای خون مواد غذایی خیلی چرب مصرف نکنند و بعد از اینکه خون اهدا کردند هم مایعات و آب بنوشند و در مراکز انتقال خون بعد از اهدای خون حال عمومی اهداکنندگان بررسی و از همه آنها پذیرایی می شود.
 
آقایان و خانم ها چندنوبت درسال می توانند خون اهدا کنند؟
 
صداقت اعلام کرد: خانم ها هر چهار ماه یک بار و درسال در مجموع ۳بار و آقایان هرسه ماه یک بار و در مجموع ۴بار در سال می توانند خون اهدا کنند.
 
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
 
وی ادامه داد: به مردم و بخصوص اهدا کنندگان خون این اطمینان را می دهیم که مراکز انتقال خون در سراسر کشور تمامی اصول بهداشتی و پروتکل ها را رعایت می کنند و بنابراین اهدا کنندگان با اطمینان خاطر برای اهدای خون به این مراکز مراجعه کنند.
ارسال به دوستان
آیتولیکو؛ شهری در تسخیر عنکبوت‌ها دیدنی های امروز؛ ورود جهان به سال 2025 میلادی از رپرهاي دهه 80 تا دختران دهه هشتادي / گذشته و آينده موسيقي زيرزميني در ايران ظریف: رهبری مشاهده می‌کردند که من و سردار سلیمانی کاملاً هماهنگ و همراهیم/ همه نگران سلامتی حاج‌قاسم بودند به‌غیر از خودشان پیام ترامپ به گروه حماس در آغاز سال نو میلادی (فیلم) توسعه یک کِرِم برای درمان سرطان پوست برای اولین بار در جهان ظریف: رهبری مشاهده می‌کردند که من و سردار سلیمانی کاملاً هماهنگ و همراهیم آیا این حسینیه را غول‌ها ساخته‌اند؟ اگر می خواهید تا 2 سال آینده صنعت خودرو را ببینید، این مطلب برای شماست!/ پاسخ سوئد به آلمان و پسرعمو فرانسوی واکنش رئیس سمپاد به معدل ۱۶.۱۴ دانش آموزان استعدادهای درخشان غریب آبادی: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و ۳ کشور اروپایی ۱۳ ژانویه برگزار می‌شود خودروئی با اولین موتور پنج سیلندر بنزینی جهان؛ ابداع آلمانی ها در سال ۱۹۷۶ (عکس) پرفروش‌‌ترین بازی‌های تاریخ/ آنچه از خواندنش تعجب می‌کنید! مقام معظم رهبری : سوریه متعلق به مردم سوریه است (فیلم) مینی سریال «دم زندگی» در شبکه دو سیما/ نگاهی متفاوت به حادثه تروریستی کرمان