۱۰ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۵۶۷۹۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۹ - ۱۴-۰۶-۱۴۰۱
کد ۸۵۶۷۹۳
انتشار: ۱۸:۳۹ - ۱۴-۰۶-۱۴۰۱

رئیس سازمان زندان‌ها: ۴۵ درصد زندانیان مرتبط با موادمخدر هستند

رئیس سازمان زندان‌ها: ۴۵ درصد زندانیان مرتبط با موادمخدر هستند
رئیس سازمان زندان‌ها اظهار داشت: موادمخدر زمینه بسیاری از سرقت‌ها در جامعه است و همچنین ریشه بسیاری از طلاق‌ها، اعتیاد به موادمخدر است.
رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: در اکثر زندان‌های کشور برنامه درمان جایگزین با متادون در حال اجرا است و در سه ماهه اول امسال، ۲۱ هزار نفر سم زدایی، ۷۶ هزار نفر تحت درمان متادون و ۱۱ هزار نفر تحت درمان بوپرنورفین قرار گرفته‌اند.
 
به گزارش ایرنا، غلامعلی محمدی عصر دوشنبه در نشست دو روزه تخصصی مسئولان مبارزه با موادمخدر با عنوان «پیشگیری از اعتیاد- مشارکت‌های مردمی- اشتغال بهبودیافتگان» در مجموعه فرهنگی شقایق و به صورت ویدئو کنفرانس در سراسر کشور اظهار داشت: تعامل مثبتی بین سازمان زندان ها و ستاد مبارزه با موادمخدر برقرار است و به همین جهت از همکاری‌ها، کمک‌رسانی‌ها و حمایت‌های ستاد در حوزه برای درمان اعتیاد و پیشگیری از آن استفاده می کنیم.
 
وی درباره پیشگیری ثانویه از اعتیاد و مداخلات سازمان زندان‌ها در حوزه درمان و توانمندسازی افزود: یکی از آسیب‌های اجتماعی در کشور، موضوع موادمخدر است و این بلیه از این جهت حائز اهمیت است که هم خودش آسیب است و هم زمینه آسیب‌های دیگر است.
 
رئیس سازمان زندان‌ها اظهار داشت: موادمخدر زمینه بسیاری از سرقت‌ها در جامعه است و همچنین ریشه بسیاری از طلاق‌ها، اعتیاد به موادمخدر است.
 
۴۵ درصد از زندانیان مرتبط با موادمخدر 
 
محمدی با بیان اینکه ۴۵ درصد از زندانیان مرتبط با جرائم موادمخدر هستند، گفت: تعداد قابل ملاحظه‌ای از زندانیان سایر جرایم هم درگیر اعتیاد هستند و طبیعی است که بخشی از بودجه ما در این زمینه هزینه می‌شود و ما یکی از شرکای ستاد مبارزه با مواد مخدر هستیم تا بتوانیم این وضعیت را سامان دهیم.
 
وی با بیان اینکه از سال ۸۰ سازمان زندان‌ها در زمینه پیشگیری از اعتیاد پیشرو بوده است، گفت: در کلینیک‌های مثلثی غربالگری بیماری‌های واگیردار مانند هپاتیت شناسایی می‌شود، همچنین با تأسیس مراکز درمان مواد مخدر و با استفاده از متادون و بوپرنورفین اقدام به درمان معتادان کرده‌ایم. برنامه‌های مشاوره و غربالگری سلامت روان نیز از دیگر اقدامات سازمان زندان‌ها است.
 
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: ۳۳ هزار نفر از زندان از طریق NA و ۴۴ هزار نفر با استفاده از روش‌های پرهیز مدار تحت درمان قرار گرفته‌اند.
 
توسعه کمی و کیفی اشتغال و حرفه‌آموزی در سازمان زندان‌ها
 
وی تصریح کرد: خدمات مشاوره در کنار درمان قدم مثبتی در پایداری درمان معتادان بوده است و گروه‌درمانی به شدت در زندان‌ها انجام می‌شود، ما انتظار داریم ستاد مبارزه با موادمخدر با اختصاص بودجه‌های مناسب از ما در اجرای این برنامه‌ها کمک کند و وزارت بهداشت که مانند سابق پشتیبانی فنی و علمی را از ما داشته باشند.
 
رئیس سازمان زندان‌ها گفت: تمام همت خود را در سازمان به کار گرفتیم تا از طریق برنامه‌های اصلاحی بازسازگاری اجتماعی را برای این افراد ایجاد کنیم. این اقدامات که در حوزه درمان اعتیاد انجام می‌دهیم منجر به نجات انسان‌ها می‌شود و در همین راستا به خانواده زندانیان باید توجه ویژه‌ای داشته باشیم، چراکه زندانیان آزاد شده وقتی به آغوش خانواده باز می گردند مجددا وارد چرخه جرم نشوند.
 
محمدی با اشاره به اولین اولویت سازمان زندانها گفت: همانطور که اگر در جامعه اشتغال باشد جلوی درصد بسیاری از اعتیادها گرفته می‌شود در سازمان زندان‌ها نیز توسعه کمی و کیفی اشتغال و حرفه آموزی می‌تواند در این زمینه موثر باشد؛ چراکه این افراد بعد از آزادی می‌توانند وارد کسب و کار شده و این امر، در جلوگیری از ورود برخی از این افراد به حوزه مواد مخدر موثر باشد.
 
وی تصریح کرد: زندان‌ها بهترین آزمایشگاه مطالعات جرم شناسی هستند، از طریق زندان‌ها می‌توانیم جغرافیای جرم و مواد مخدر را آنالیز کنیم، می‌توانیم این آمارها را در اختیار ستاد قرار دهیم تا کارهای مقابله‌ای و پیشگیرانه در این مناطق انجام شود.
 
محمدی با اشاره به چند پیشنهاد در این زمینه گفت: پیشنهاد می‌دهیم بخشی از جزای نقدی جرایم مواد مخدر به بحث درمان مواد مخدر اختصاص پیدا کند و در اردوگاه‌های کار بازنگری داشته باشیم و درمان در این اردوگاه‌ها در اولویت قرار بگیرد.
ارسال به دوستان