۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۹۲۲۲
تعداد نظرات: ۱۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۴ - ۱۶-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۶۹۲۲۲
انتشار: ۱۸:۵۴ - ۱۶-۰۹-۱۴۰۱

فیلم سینمایی بیرو نفروخت ؛ به دلیل خود فیلم یا حاشیه‌ های علیرضا بیرانوند ، تیم ملی و ...؟

فیلم سینمایی بیرو نفروخت ؛ به دلیل خود فیلم یا حاشیه‌ های علیرضا بیرانوند ، تیم ملی  و ...؟
سازندگان فیلم را اکران کردند که این هم زمانی با جام جهانی بر فروش فیلم اثرات مثبتی داشته باشد، اما با توجه به حاشیه‌های زیاد پیش آمده برای تیم ملی و حتی شخص علیرضا بیرانوند این اتفاق کاملا به شکل برعکس رقم خورد.

عصر ایران ؛ نهال موسوی - سال گذشته فیلم سینمایی ورزشی «بِیرو» به کارگردانی مرتضی‌علی عباس‌میرزایی ساخته شد. «بِیرو» روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند دروازه بان تیم ملی فوتبال ایران از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفه‌ای و عضویت در تیم ملی فوتبال ایران است.

بیرو هم اکنون با در دست داشتن ۱۱۱ سالن سینما در بیش از یک ماه، به فروشی معادل ۸۵ میلیون تومان دست پیدا کرده است؛ رقمی که برای این اثر سینمایی چندان مطلوب به نظر نمی‌رسد.

سازندگان فیلم بیرو با توجه به جام جهانی و حضور ایران در این مسابقات و همچنین خود علیرضا بیرانوند به عنوان دروازه بان تیم ملی دست به چنین اقدامی زدند و در این زمان فیلم را اکران کردند که طبیعتا باید این هم زمانی بر فروش فیلم اثرات مثبتی داشته باشد، اما با توجه به حاشیه‌های زیاد پیش آمده برای تیم ملی و حتی شخص علیرضا بیرانوند کاملا اتفاق به شکل برعکس رخ داده است.

البته فروش کم آثار سینمایی در ژانر ورزشی سینمای ایران تازگی نداشته و تاکنون فیلم‌هایی از این دست چندان موفقیتی در گیشه نداشته اند. آخرین سابقه اکران اثری بیوگرافیک و ورزشی در سینمای ایران به فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» ساخته بهرام توکلی باز می‌گردد که این فیلم هم با وجود حضور در اکران نوروزی گیشه خوبی را به ثبت نرساند.

اما واقعا فقط این اتفاقات باعث چنین فروش پایینی برای فیلم بیرو شده است؟ 

در واقع چند نکته وجود دارد مثلا بی رمق بودن وضعیت سینمای ایران و به نوعی عدم استقبال مخاطب از فیلم‌ها یکی از دلایل غیر قابل انکار است که ارتباطی فقط به این چند ماه اخیر ندارد بلکه از قبل این رویه فاصله مخاطب با فیلم های ایرانی شکل گرفته است.

طبیعتا شرایط اقتصادی هم بی تاثیر نیست و با توجه به اوضاع گرانی و تورم سینما رفتن یکی از آخرین گزینه‌های سبد زندگی خانوار است.

اما نکته مهم دیگر خود فیلم است، فیلم بیرو با وجود این که ایده خوبی دارد (یک پسربچه با استعداد شهرستانی با هر سختی و مشقتی شده خود را به تهران می‌رساند و غاقبت جذب یک باشگاه حرفه‌ای لیگ برتر می‌شود.) اما فقط یک ایده خوب دارد و در مابقی اجزا از فیلمنامه تا کارگردانی، فضا سازی، پردازش شخصیت‌ها و ... با فراز و نشیب زیادی همراه است. 

شاید بزرگترین مشکل فیلم را باید فیلمنامه آن دانست که مانند فیلم‌های ژانر ورزشی و بیوگرافی تمرکزش بر قهرمان نیست، برخی وقتها درگیر حاشیه‌هایی می‌شود که واقعا اگر حذف شود هم هیچ اتفاق خاصی رخ نداده است و یا اگر این مسائل جنبی را هم در فیلم وارد می‌کند به شکلی ناقص و چند پاره است و حق مطلب را ادا نمی‌کند.

فیلم بیرو نفروخت ؛ به دلیل علیرضا بیرانوند یا خود فیلم و ...؟

برای نمونه در فیلم‌های ورزشی تاکید بر توانایی‌های ورزشی شخصیت اصلی یکی از ارکان اصلی فیلم است و طبیعتا سکانس اوج فیلم هم یک عمل قهرمانانه یا خارق العاده اوست که باعث می‌شود نتیجه مسابقه‌ای عوض شود یا او کاملا به چشم بیاید اما این بخش در فیلم بیرو بسیار کمرنگ است.

مخاطب فیلم ورزشی باید از ته دل با شخصیت اصلی همراه گشته و چنان با او همذات پنداری کند که شکست و پیروزی قهرمان را در درون خود احساس کند. قهرمان که برنده شد یا به موفقیت رسید مخاطب متاثر شود که حتی شاید فطره اشکی از گوشه چشمش هم به پایین سُر بخورد. در بیرو این مهم وجود ندارد و مهمترین اتفاق زندگی بیرو شده است ازدواج با دختر عمویش!

ساختن فیلم‌های ورزشی بسیار خوب است و اتفاقا پتانسیل قابل توجهی در این زمینه وجود دارد اما به شرط این که ژانر فیلم ورزشی را بشناسیم و نمونه‌های موفق جهانی را مد نظر قرار بدهیم، آن موقع در این راه گام بگذاریم. نه این که فیلم درام ورزشی بخواهیم بسازیم اما ترکیبی از سینمای - موسوم به - اجتماعی، عاشقانه، کمدی و ... هم در آن ترکیب شده باشد و در نهایت فیلمی شود که واقعا تشخیص ژانر آن برای اهل فن هم سخت است. اشتباه نشود فیلم‌های بین ژانری و یا ترکیب ژانری مقوله‌ای جدا از فیلمی مانند بیرو است.

نکته حائز اهمیت این است که بیرو با حمایت بنیاد سینمایی فارابی ساخته شده است حال پرسش اصلی این است که در آن کمیته‌ها و شوراهای فیلمنامه خوانی و تائید فیلمنامه بنیاد فارابی، چنین نکات بدیهی برای ساخت فیلم ورزشی قهرمان محور چرا از قلم افتاده است؟ نکاتی به این سادگی که حتی فیلم دوستان سینمایی هم از آن خبر دارند چه برسد به افراد متخصص!

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۳۵
غیر قابل انتشار: ۰
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
39
34
ازیک فیلم مستند ازیک کارگردان تازه کار انتظار فروش دارید؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
فیلم مستند نیست و سینمایی، تو متن اشاره کرده ، نمی خونی ؟ کارگردانش هم تازه کار نیست این سومین فیلم سینمایی که می سازه / الکی نظر نده
ن
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
دقیقا. وضع فروش سینما داغون هس. حالا این فیلم باید بفروشه؟!!!
کاوه
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
ناشناس که جواب داده خود کارگردانه است عصبانیش نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
فیلم بیرو نفروخت یا کلا سینماها تق و لقه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
5
33
درود بر شما خانم موسوی / دقیقا من فیلم رو دیدم و نفهمیدم این چه معجونی بود !!!!
هیچ
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۶
16
102
واقعیتش اینه که اصلا سوژه خوبی انتخاب نشده ، قهرمان فیلم باید کاریزماتیک باشه یکی مثل محمدعلی کلی ، قصد بی احترامی ندارم ولی اقای بیرانوند رو من تو خیابون ببینم با اینکه رایگانه حاضر نیستم نگاهش کنم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
131
41
بیرو جنبه ی معروف شدن نداشت. با نخوندن سرود ملی کشورش اینو به خوبی نشون داد. شما که نمیخواستید سرود ملی بخونید بیخود کردید لباس تیم ملی رو پوشیدید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
8
63
وقتی به اسم ساخته میشه طرف باید قهرمان ملی باشه و محبوب همه
ولی ایشون الان چه محبوبیتی داره؟
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
1
25
85 میلیون که یک سوم پول برق 111 سینما در یک ماه هم نمیشه.
سایر هزینه ها جاری سینما ها و مهم ترین حقوق پرسنل و ...

این از نظر مالی که خیلی ضرر است. حالا چرا تعداد 111 سینما؟
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
2
19
فیلم درباره شخصیتها را معمولا بعد از پایان کار آنها میسازند که هم شخصیت نامبرده و کارهایش مشخص است و هم در این میان اتفاق خاص دیگری نخواهد افتاد که فیلم و فیلمساز و حتی بیننده فیلم را دچار سردرگمی کند یعنی شخصیتی مشخص با کارهای انجام داده مشخص را در فیلم بنمایش میگذارند فقط تفاوت آن با زندگی واقعی شخص در نمایش جنبه هایی از زندگی شخصی و یا ورزشی و یا علمی و یا سیاسی شخصیت مورد نظر و برجسته کردن آنهاست که کمتر دیده و شنیده شده است . اما از آنجا که همه ما دوست داریم هر کاری را اول خودمان انجام دهیم مبادا دیگری قبل از ما انجامش دهد عجولانه کاری بدون برنامه ریزی را انجام میدهیم که اغلب نتیجه مطلوب را هم نخواهیم گرفت و در مورد بیرانوند و فیلم مورد نظر هم همین اتفاق افتاده و فیلمساز حداقل میتوانست تا بعد از جام جهانی صبر کرده و با توجه به نتایج تیم و کارکرد بیرانوند این فیلم را تهیه میکرد گرچه بنظر من فیلم در باره شخصیتها را باید پس از پایان کار آنها نوشت و نه در بهبوحه زندگی و فعالیت آنها چرا که هیچ تصوری از سرانجام و آینده آن شخصیت متصور نیست و چه بسا شخصیتهایی که در بین راه به دلایلی به ضد شخصیت تبدیل می شوند.
پورمحمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
6
15
غالب مردم که ورزشی هستند اهل سینما نیستند و اهل سینما هم غالبا هنر طنز یا درام سینما را می پسندند نه موضوعات اجتماعی و ورزشی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
3
21
این فیلم در یک زمان تاریخ ساخته شد ولی در زمانی دیگر از تاریخ با شرایطی کاملا متفاوت اکران شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
5
56
من فیلم ندیدم ی لرستانیم هستم قصد توهین هم ندارم ولی ب نظرم بیرانوند ب جایی نرسیده ک بشه راجع بهش فیلم ساخت فیلم مختص پهلوان تختی ن علی بیرو برا همین فروش نداشته توقع نداشته باشین با ی پنالتی گرفتن از رونالدو فیلمتون فروش تلیاردی داشته باشه
آرش
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
7
16
هر نکته جایی و هر سخن زمانی...
علی بیرو بچه خوب و با اخلاقیه
اما شانس ایشون اکران فیلمش زمان مناسبی نبود و اکثر ملت رمقی برای سینما رفتن نداشتن و ندارن
هرچند اعتقاد بنده اینه که فیلمی به اسم علی بیرانوند زمانی که ایشون به پایان کار ورزشیش میرسید باید ساخته میشد.
به امید ایرانی شاد و یکپارچه...
یوسف طاهری
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۷
24
14
بیرو کسی بوده که ازفقرو نداری به اینجا رسیده الانم مدام درخال دستگیری وکارخیرهست دمش گرم درود به شرفش اصلا خودشو گم نمرده
#videojsscript