۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۸۳۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶:۲۹ - ۰۲-۰۱-۱۴۰۲
کد ۸۸۳۵۹۲
انتشار: ۰۶:۲۹ - ۰۲-۰۱-۱۴۰۲

مقام بحرینی: پرواز مستقیم ایران و بحرین به زودی از سرگرفته می‌شود

مقام بحرینی: پرواز مستقیم ایران و بحرین به زودی از سرگرفته می‌شود
این مقام بحرینی اظهار کرد که هیات پارلمانی این کشور در دیدار با هیات ایرانی آمادگی خود برای احیای روابط پارلمانی را اعلام کرد، و در مقابل نیز طرف ایرانی اعلام کرد که تهران آمادگی دارد که گام‌هایی مثبتی در قبال بحرین ارائه کند.

معاون اول پارلمان بحرین عصر سه‌شنبه گفت که پروازهای مستقیم این کشور با ایران که از سال ۱۳۹۴ تاکنون قطع شده است، بزودی از سرگرفته می‌شود.

به گزارش ایرنا، عبدالنبی سلمان به پایگاه خبری "ارم نیوز" گفت که برقراری مجدد سفرهای هوایی میان ایران و بحرین را «جدی» و «بدون تاخیر» است و  این موضوع در گفت‌ و گوهای صریح و روشن با هیأت پارلمانی ایران که اخیرا به بحرین سفر کرده بود، مطرح شد.

وی گفت که کشورش از نزدیک بر توافق ایران و عربستان نظارت دارد.

سلمان افزود: اگر آنها [ایرانی‌ها] جدی باشند، این مسأله مورد پذیرش ملت‌ و حکومت بحرین و دیگر ملل و دولت‌های کشورهای حاشیه خلیج [فارس] قرار خواهد گرفت.

وی افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک بحرین در خلیج [فارس] این پیشنهاد مطرح شد که همگاری اقتصادی نقطه شروع روابط دو کشور باشد، اما همزمان باید دو کشور حسن نیت خود را ثابت کنند تا در آینده روابط مستحکمی ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: مجلس بحرین اختیارات کامل برای دیدار با هیأت‌ها را داراست، اما بنا به منافع ملی، باید مواضع ما با دولت هماهنگ باشد.

این مقام بحرینی گفت که بازگشت روابط ایران و بحرین خیلی طول نخواهد کشید و دولت بحرین از بهبودی روابط با ایران، عراق و سوریه استقبال می کند.

سلمان تاکید کرد که دیدار هیات های ایرانی و بحرینی تنها در راستای منافع بحرین نبود بلکه در وهله اول در راستای ثبات تمام منطقه است.

وی «پروژه حسن‌نیت» میان دو طرف را امر مهمی دانست و در عین حال گفت: مشکلات امنیتی که بحرین در سال‌های اخیر با آن روبه رو بوده، عوامل تعیین‌کننده برای این گونه روابط است.

سلمان در خصوص این که "آیا اعضای پارلمان بحرین قصد برای سفر به ایران و دیدار با همتایان ایرانی خود دارند" گفت: این مساله [در نشست دوجانبه در منامه] مطرح شد و موضوع در حال بررسی است و این سفر در گرو تقویت همکاری های جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه و بحرین است.

معاون رئیس پارلمان بحرین در خصوص زمان احیای روابط منامه و تهران نیز گفت که صحبت کردن در مورد بازگشت روابط بحرین و ایران زود است، اما پارلمان این ابتکار عمل را مطرح کرد و با استقبال گسترده همراه شد، این گام در راستای سیاست ما برای تقویت ثبات در منطقه است.

وی هرگونه ارتباط میان عادی سازی روابط ایران و عربستان و سفر هیأت ایرانی به منامه و دیدار با هیأت پارلمانی بحرین را رد کرد و گفت: بطور تصادفی دیدار هیات های ایرانی و بحرینی با اعلام از سرگیری روابط ایران و عربستان همزمان شد.

این مسئول بحرینی در خصوص دیدار اخیر هیات ایرانی و بحرینی در منامه گفت که این دیدار بیشتر آشنایی بود و بطور مستقیم به مساله ازسرگیری روابط پرداخته نشد و وزارت خارجه و دولت بحرین نقش [احیای روابط را] ایفا می کنند و پارلمان به اندازه توانایی خود این روند را تسهیل می کند.

وی در خصوص جزییات دیدار هفته گذشته احمد المسلم رییس پارلمان بحرین و مجتبی رضاخواه، رییس هیات پارلمانی ایران به منامه گفت:این دیدار صریح و شفاف بود و به روشنی اعلام کردیم که بحرین دارای حق حاکمیت است و مخالف هرگونه دخالت خارجی هستیم.

سلمان درمورد پاسخ طرف ایرانی به خواسته مطرح شده هیأت پارلمانی بحرینی در مورد حاکمیت این کشور نیز گفت: ایرانی ها تاکید کردند که آنها به دنبال دخالت در امور داخلی بحرین نیستند، چرا که مسأله حق حاکمیت برای همه طرف ها یک مسأله پذیرفته و حل شده است.

این مقام بحرینی اظهار کرد که هیات پارلمانی این کشور در دیدار با هیات ایرانی آمادگی خود برای احیای روابط پارلمانی را اعلام کرد، و در مقابل نیز طرف ایرانی اعلام کرد که تهران آمادگی دارد که گام‌هایی مثبتی در قبال بحرین ارائه کند.

سخنان این نماینده بحرینی یک هفته پس از آن روی می دهد که خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از منابع منامه دوشنبه گذشته اعلام کرد: در حال حاضر گفت وگوهای مهمی میان بحرین و ایران در سطح دو جانبه برای ازسرگیری روابط دو کشور جریان دارد.

«اسپوتنیک» به نقل از این منابع که به نامشان اشاره نکرده، اعلام کرد: رایزنی‌هایی که تاکنون بین دو کشور درحال انجام بوده است، در سطح دو جانبه و بدون میانجی‌گری طرف‌های دیگر بوده و پیش‌بینی می‌شود در صورت توافق بر سر همه موضوعات مورد اختلاف، نتایج بزودی اعلام شود.

"ممدوح الصالح" نماینده مجلس بحرین در گفت وگو با اسپوتنیک به پرسش این خبرگزاری در خصوص این که رایزنی‌های تهران و منامه به کجا رسیده و نیز ماهیت کمیته چه بود، پاسخ نداد اما گفت: می توانم بگویم که تلاش‌های خوبی برای بازگشت روابط وجود دارد، بزودی این مسأله نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: ایران و بحرین این توان را دارند که مذاکرات را بصورت مستقیم و بدون نیاز به طرف سومی رهبری کنند.

الصالح گفت: اولویت کشورش روابط با همسایگان مبتنی بر برادری و تعهد به عدم دخالت در امور داخلی آنهاست.

وی اضافه کرد: بحرین پس از بررسی تمام موضوعات با ایران، توجه ویژه‌ای به افتتاح سفارت خود در تهران و ازسرگیری پروازها میان دو کشور دارد.

این نماینده پارلمان بحرین اظهار کرد: اقدامات در آینده نزدیک موضوعات باقی مانده میان ایران و بحرین را بررسی می‌کنند.

وی افزود: بحرین همواره به دخالت نکردن در امور داخلی هیچ یک از کشورهای عربی تأکید دارد.

الصالح افزود: هیأت پارلمانی ایرانی روز دوشنبه به بحرین آمد و دو کشور برای گشایش بیشتر افق همکاری ابراز کرده اند.

سخنان این مقامات بحرینی همزمان با آن روی می‌دهد که ۲ روز پیش امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان گفت: دو ماه پیش توافق اولیه برای بازدید هیات های فنی ایرانی و بحرینی از سفارت خانه های دو کشور حاصل شد و امیدواریم برخی موانع بین ایران و بحرین برداشته شود.

ارسال به دوستان
۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی)