۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۸۹۶۱۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۱-۰۴-۱۴۰۲
کد ۸۹۶۱۸۳
انتشار: ۱۰:۱۰ - ۱۱-۰۴-۱۴۰۲

عذرخواهی پادشاه هلند به خاطر نقش کشورش در برده داری

عذرخواهی پادشاه هلند به خاطر نقش کشورش در برده داری
پادشاه هلند با عذرخواهی از نقش کشورش در دوران استعمار گفت: ما وحشت گذشته برده داری را با خود حمل می کنیم." و افزود که عواقب تجارت برده هنوز هم می تواند در قالب نژادپرستی در جامعه امروزی احساس شود.

پادشاه هلند به خاطر نقش تاریخی کشورش در تجارت برده در قرون گذشته و در دوران استعمار، عذرخواهی کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از نیویورک تایمز، " ویلم الکساندر" پادشاه هلند روز شنبه (دیروز) رسما به خاطر نقش کشورش در تجارت برده عذرخواهی کرد، عذرخواهی مستقیم نادری برای یک بی عدالتی محض تاریخی توسط یک پادشاه اروپایی.

الکساندر که در مراسم صدو پنجاهمین سالگرد لغو برده داری در مستعمرات هلند و در جمع هزاران نفر از نوادگان بردگان از کشورهای سورینام (در آمریکای جنوبی) و جزایر آروبا ( در دریای کارائیب) در شهر آمستردام سخنرانی می کرد، گفت: پادشاهان و حاکمان کاخ نارنجی ( کاخ پادشاهی هلند) هیچ قدمی علیه برده‌داری برنداشتند‌.

اوافزود: " امروز به عنوان پادشاه شما و به عنوان بخشی از دولت اینجا در مقابل شما ایستاده‌ام. امروز عذرخواهی می‌کنم. امروز، به‌دلیل فقدان اقدامی آشکار، طلب بخشایش می‌کنم و سنگینی کلمات را در قلب و جانم احساس می‌کنم."

ویلم الکساندر که ازسال 2013 بر تخت سلطنت هلند نشسته، در ادامه گفت:"  ما وحشت گذشته برده داری را با خود حمل می کنیم." و افزود که عواقب تجارت برده هنوز هم می تواند در قالب نژادپرستی در جامعه امروزی احساس شود.

پادشاه هلند همچنین از طرف اجداد خود که مانند او از اعضای خاندان نارنجی، خانواده سلطنتی هلند بودند، برای "عدم اقدام آشکار علیه این جنایت علیه بشریت" درخواست بخشش کرد.

سخنرانی (دیروز) پادشاه هلند در مراسم صد و پنجاهمین سالگرد لغو برده داری در مستعمرات هلند/ گتی ایمجز

عذرخواهی پادشاه هلند به خاطر نقش کشورش در برده داری

هلند در سال 1863 برده داری را در مستعمرات خود به طور رسمی لغو کرد.

با وجودی که برده داری به طور رسمی در سال 1863 در مستعمرات هلند لغو شد اما بسیاری از بردگان در این مستعمرات مجبور شدند یک دهه بیشتر در مزارع کار کنند تا خسارات مالی برای مالکان محدود شود. این بدان معناست که برای اکثر بردگان مستعمرات هلند، برده داری تا سال 1873 به پایان نرسید.

نقش هلند در تجارت جهانی برده مدت‌ها موضوعی نادیده گرفته شده است، اما در سال‌های اخیر، دولت هلند تلاش کرده است تا فعالانه آن را تصدیق کند.

دولت هلند آخرین کشور استعمارگر اروپایی بود که تجارت برده را پس از 250 سال لغو کرد. 

این کشور اروپایی پس از اینکه در قرن هفدهم حاکمیت استعماری خود را در مناطق ساحلی آمریکای جنوبی و آفریقا تثبیت کرد، با کشتی و از طریق سواحل آفریقا، بردگان آفریقایی را به مستعمرات خود در آمریکای جنوبی و حوزه کارائیب برده و در آنجا آنها را در مزارع مختلف به کار می گماشت.

در دوران استعمار هلند، دهها هزار برده آفریقایی طی بیش از دو قرن در جریان نقل و انتقالات دریایی طولانی و یا در زمان کار در مزارع آمریکای جنوبی جان باختند.

در ماه دسامبر گذشته مارک روته نخست وزیر هلند نیز رسما از طرف دولت آمستردام از این موضوع عذرخواهی کرد و گفت که "صدها سال است که مردم به نام دولت هلند مورد سوء استفاده قرار می گرفتند." وی افزود دولت های هلند به اندازه کافی برای تشخیص اینکه برده داری اثرات منفی پایداری داشته است، کاری انجام نداده اند.

همچنین اواخر سال گذشته دولت هلند اعلام کرد که صندوقی به مبلغ 200 میلیون یورو برای افزایش "آگاهی و مشارکت و پیگیری" در زمینه دوران برده داری ایجاد خواهد کرد. 

مراسم صدوپنجاهمین سالگرد لغو برده داری در مستعمرات هلند/ آمستردام/ خبرگزاری آناتولی

عذرخواهی پادشاه هلند به خاطر نقش کشورش در برده داری

در سال 2021 نیز موزه ملی هلند در آمستردام، میزبان نمایشگاه "برده داری" بود که بیش از دو قرن مشارکت هلندی ها در برده داری را بررسی می کرد.

گفتنی است با وجودی که نقش دولت هلند در برده داری به اندازه نقش دولت های دیگر اروپایی همچون انگلیس و فرانسه گسترده نبوده، اما بردگان مستعمرات هلند تلفات جانی بیشتری را متحمل می شدند و این مساله حاکی از رسیدگی کمتر دولت هلند به امکانات بهداشتی و زیستی بردگان در مستعمرات خود بوده است.

 

ارسال به دوستان
مصاحبه امشب پزشکیان با رسانۀ آمریکایی/ در آستانۀ توافق 20 ساله با مسکو و بازگشت ترامپ/ زمان، مهم‌تر از محتوا؟ کی راضی است؟/ روزنامه هم‌میهن: تندروها به خواست مردم پایبند نیستند/ از شعار تا اتلاف منابع جنگ از سر گرفته می‌شود؟! پیش‌بینی دلار ۹۰ هزار تومانی با تورم ۴۰ درصدی/ کارشناس: به جای سرکوب قیمت، نرخ تورم را کاهش دهید شبکه سی بی اس آمریکا: توافق حماس و تل آویو بر سر پیش نویس آتش بس در غزه لغو امتحانات مدارس اردبیل تا پنجشنبه عراقچی: مذاکره با آمریکا تنها در صورت بازگشت به برجام سعید احمد عباسی در جمع ۱۰ بازیکن برتر فوتسال جهان در سال ۲۰۲۴ تعطیلی مدارس اراک و برخی روستاها به دلیل آلودگی هوا رحیم چمران، پسر شهید چمران، در لباس آتش‌نشانی در کالیفرنیا (عکس) ادعای عجیب نماینده عضو جبهه پایداری: پذیرش FATF یعنی دادن اطلاعات مالی مردم ایران به آمریکا و انگلیس! اندونزی حداقل سن استفاده از شبکه‌های اجتماعی را تعیین می‌کند امتحانات مدارس کرمانشاه در روز چهارشنبه لغو شد حمله پهپادی و موشکی یمن به تل‌آویو و ایلات تخلفات جدی در یک داروخانه کنگاور؛ پلمب با دستور دادستان