۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۶۷۵۳
تاریخ انتشار: ۰۳:۲۲ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۲
کد ۸۹۶۷۵۳
انتشار: ۰۳:۲۲ - ۱۵-۰۴-۱۴۰۲

با خوردن این میوه کوچک قرص ویتامین C را فراموش کنید

با خوردن این میوه کوچک قرص ویتامین C را فراموش کنید

محققان از عناب به عنوان یک قرص ویتامین C طبیعی نام می‌برند.

  دکتر طیبه شاهی، محقق حوزه گیاهان دارویی درباره خواص عناب گفت: عناب کمتر در کشور شناخته شده است، در صورتی که میزان ویتامین C آن به مراتب بالاتر از مرکبات است به طوری که به عنوان قرص ویتامین C طبیعی معرفی شده است و محققان آن را مهم‌ترین منبع این ویتامین برای تغذیه انسان می‌دانند. طعم دلپذیر و شبه سیب بودن آن بسیار مطلوب است.

 به گزارش ایسنا ، این استاد دانشگاه افزود: عناب به دلیل وجود ترکیبات فیتوشیمیایی و ریزمغذی زیادی مانند فیبرها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات، ویتامین‌ها (اسید اسکوربیک، تیامین، و ریبوفلاوین)، ترکیبات فنلی و مواد معدنی دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی است، ولی بخش قابل توجه آن به صورت خشک شده مورد استفاده قرار می‌گیرد. میوه عناب تازه حدود ۹/۷۶ درصد رطوبت، ۶/۱ درصد پروتئین و ۴/۲۰ درصد قند دارد.

شاهی با اشاره به اینکه عناب از گیاهان دارویی باارزش است که جایگاه ویژه‌ای در طب سنتی ایران دارد، افزود: عناب از داروهای ملین و نرم‌کننده سینه است و یکی از چهار میوه مهم و معروف نرم‌کننده سینه (عناب، انجیر، خرما و مویز) است.

وی ادامه داد: عناب به عنوان داروی گیاهی خواب‌آور و آرام‌بخش از قرن پنجم و ششم هجری در طب گیاهی ایران شهرت دارد، برای از بین بردن ضعف عمومی بدن، رفع خستگی از آن استفاده می‌کنند. برای تسریع رشد موی سر و تهیه مایع شستشوی چشم نیز از گیاهان مطرح در طب گیاهی ایران به شمار می‌آید.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: در کتب قدیمی چین، از میوه عناب به عنوان یکی از ۵ میوه مهم در چین یاد شده است که زیاد کننده طول عمر، افزایش‌دهنده کیفیت خواب و تنظیم کننده هضم است.

شاهی با بیان اینکه امروزه استفاده از میوه‌های آماده مصرف در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفته‌اند، زیرا به عنوان منبع مهمی از مواد مغذی، ویتامین‌ها و فیبر برای انسان شناخته می‌شوند، گفت: در چند سال اخیر، بازار میوه و سبزیجات تازه آماده مصرف به شدت افزایش یافته است، علت افزایش رشد این بازار، افزایش تقاضای مصرف کننده برای محصولات تازه، سالم، راحت و بدون افزودنی و با کمترین تغییرات است و عناب تازه یکی از این پتانسیل‌های مورد غفلت قرار گرفته است.

برچسب ها: ویتامین سی ، عناب
ارسال به دوستان