۰۹ بهمن ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۹۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۲
کد ۸۹۸۷۷۲
انتشار: ۱۳:۱۹ - ۲۷-۰۴-۱۴۰۲

انکار وجود فقر در میان ایثارگران ، فقر را از بین نمی برد

انکار وجود فقر در میان ایثارگران ، فقر را از بین نمی برد
درآمد ماهانه ۵ میلیون تومان هر خانوار از جمله ایثارگران از محل کمک معیشت، به باور اقتصاددانان آنان را زیر خط فقر قرار داده و باعث ایجاد مشکلات معیشتی و فشار روانی ناشی از آن به طور مستمر شده و از سوی دیگر شان و منزلت آن ها در برابر خانواده و جامعه را زیر سوال برده است.
عصر ایران- یادداشت میهمان طاهره ساعدی دکترای ارتباطات و فعال رسانه ای در حوزه ایثارگران؛
 
رئیس بنیاد شهید در دیدار با آیت ا… فاضل لنکرانی در قم با تمجید از رئیسی گفته است؛ ایشان قول داد فقر مطلق را از بین ببرد و در حوزه ایثارگران این فقر کاملا از بین رفته است.
 
همه ما آرزویمان این است که کاش صحبت قاضی زاده درست بود کاش می شد بر این گفته صحه گذاشت و ابراز امیدواری کرد که اظهارنظر ایشان درست و فقر از این جامعه رخت بربسته باشد ولی واقعیت بخشی از جامعه ایثارگری چیز دیگری است که نمی توان چشم‌ها را بر آن بست.
 
کاش متولیان ایثارگران در شبکه های اجتماعی و گروه های ایثارگری حضور داشتند و متوجه وضعیت دشوار و گاه غیرقابل تحمل این عزیزان می شدند این که عنوان شود نیست و وجود ندارد دلیل بر این نمی شود که فقر و ناداری نباشد با اتکا به آمارهای نادرستی که گاه فقط به درد گزارش دهی و رسانه ای کردن و کارهای تبلیغاتی مسئولان می خورد نمی شود آنچه در زندگی طاقت فرسای بعضی ایثارگران می گذرد را نادیده گرفت این گفته ها فقط باور خودشان می شود و موجبات خوشحالی خود مسئولان از کارهای ناکرده شان را فراهم می آورد.
 
اگر اعتقاد و باور بر این است که فقر مطلق در میان ایثارگران از بین رفته باید مستندات مربوط به آن ارائه شود تا برای ایثارگران کاملا روشن شود منظور از خط فقری که عنوان شده چیست، فقیر در تعبیر  رئیس بنیاد شهید کیست و حال که تصریح شده در میان ایثارگران فقر وجود ندارد با توجه به چه شاخص هایی به این نتیجه رسیده است ایا در بنیاد پژوهشی در این زمینه انجام شده یا نتایج تحقیقات میدانی بیانگر این گفته هاست صحبت های مدیران اگر بر اساس پژوهش و تحقیق نباشد با اظهارنظرهای اشخاص دیگر فرقی ندارد!
 
انکار وجود فقر در میان ایثارگران ، فقر را از بین نمی برد
 
به هر حال آنچه در میان گروه‌های ایثارگری در شبکه های اجتماعی دیده می شود که اتفاقا بازتاب زندگی واقعی ان هاست و همچنین آنچه در زندگی  بعضی از این عزیزان قابل مشاهده است مغایر و گاه در تضاد با گفته مسئولان بنیاد و مدیران ان است.
 
مدیران بنیاد در مصاحبه های رسانه ای شان عنوان کرده اند در سال جاری بیش از ۱۰۰ هزار ایثارگر از بنیاد(بدون در نظر گرفتن رزمندگان ساتا) به طور متوسط ۵ میلیون کمک معیشت دریافت می کنند (که از ۳/۵ میلیون تا ۶ میلیون را در بر می گیرد) و بر اساس قانون این مبلغ به ایثارگران و جانبازان به اصطلاح معسر پرداخت می شود که فاقد هرگونه شغل، درآمد و بیمه هستند. 
 
البته این کمک معیشت با گره زدن به دهک بندی پر اشتباه خانوارهای ایثارگران و حذف بسیاری از واجدان شرایط دریافت مستمری، پرداخت می شود و چندین هزار نفر هم در نوبت پرداخت قرار دارند و امار مشخصی هم از رزمندگانی که با همین شرایط کمک معیشت از ستاد کل دریافت می کنند در دسترس نیست. 
 
حال با توجه به این که فاقد هرگونه درآمدی هستند متاهلند و فرزند هم دارند که فرزندشان گاه در حال تحصیل یا بیکار است و با در نظر گرفتن نرخ تورم ۵۰ درصد و خط فقر ۱۴ میلیون تومان (در تهران) و اجاره مسکن سرسام اور، خودتان قضاوت کنید زندگی یک خانواده ۳ یا ۴ نفره با ماهی ۵ میلیون تومان و با این تورم روزافزون و افسارگسیخته، اگر زیر خط فقر نیست پس چیست.
 
بسیاری از ایثارگرانی که کمک معیشت می گیرند در تداوم زندگی دچار مشکل هستند و در تامین نیازهایی مانند خوراک، پوشاک و مسکن ناتوان‌اند. این ۵ تومان خیلی خیلی خیلی کمتر از حداقل درآمدی است که هر فرد و ایثارگر برای زندگی روزانه نیاز دارد. 
 
انکار وجود فقر در میان ایثارگران ، فقر را از بین نمی برد
 
درآمد ماهانه ۵ میلیون تومان هر خانوار از جمله ایثارگران از محل کمک معیشت، به باور اقتصاددانان آنان را زیر خط فقر قرار داده و باعث ایجاد مشکلات معیشتی و فشار روانی ناشی از آن به طور مستمر شده  و از سوی دیگر شان و منزلت آن ها در برابر خانواده و جامعه را زیر سوال برده است.
 
برقراری کمک معیشت که در قانون جامع خدمات رسانی و برنامه ششم تصویب شد بسیار خوب است ولی این که بگوییم (با این مستمری،) فقر را درمیان ایثارگران از بین برده ایم نادرست و دور از انصاف است. فقر وجود دارد و هر روز هم بیشتر در رگ و پی این عزیزان نفوذ می کند و ایثارگران، سوز ان را هر روزه تا اعماق وجودشان حس می کنند چرا که باعث شده شرمنده همسر و فرزندانشان شوند. 
 
کمرشان در برابر خواسته های حداقلی خانواده و تامین مخارج اگر نشکسته خم شود. فقر وجود دارد با انکار و نادیده گرفتن و گزارشات دور از واقعیت، هم برطرف نمی شود و از بین نمی رود. این عزیزان که مدیون فداکاری و دلاورمردی هایشان در ۸ سال دفاع مقدس هستیم را بیشتر از این آزرده خاطر نسازیم و دلشان را نرنجانیم دردشان را ببینیم و آن ها را دریابیم.
 
و سخن آخر این که : اگر نوشوم نیی نیشوم چرایی!
برچسب ها: معیشت ، ایثارگران ، خط فقر
ارسال به دوستان