۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۰۸۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۱ - ۱۰-۰۵-۱۴۰۲
کد ۹۰۰۸۳۲
انتشار: ۱۹:۲۱ - ۱۰-۰۵-۱۴۰۲

نگرانی چین از تخلیه آب‌های رادیواکتیو ژاپن به دریا؛ چه بلایی بر سر غذاهای دریایی می‌آید؟ (فیلم)

نگرانی چین از تخلیه آب‌های رادیواکتیو ژاپن به دریا؛ چه بلایی بر سر غذاهای دریایی می‌آید؟ (فیلم)
قصد ژاپن برای تخلیه آب رادیو اکتیو در دریا غذاهای دریایی چین را گران و کمیاب می کند.

چین در سه هفته گذشته کنترل خود بر مواد غذاییِ دریاییِ وارداتی از ژاپن را افزایش داده و دلیل آن را نگرانی ناشی از تشعشعات رادیواکتیو در این مواد غذایی خوانده است.

به گزارش عصرایران، ژاپن پیشتر اعلام کرده بود که قصد دارد آب های تصفیه شده رادیواکتیو از نیروگاه هسته ای فوکوشیما را به دریا بریزد.

به نظر می رسد این سخت گیری چین برنامه توکیو برای رهاسازی پسماندهای آلوده به مواد رادیواکتیو نیروگاه هسته ای فوکوشیما به دریا را تحت فشار قرار دهد.

 

رویترز نوشت: این روند صاحبان رستوران های دریایی در چین را نگران کرده است.

"کازیوکی تانیوکا" سراشپز 49 ساله ژاپنی نسبت به آینده رستوران لوکس سوشی خود در پکن نگران است.

رستوران 8 ساله "تویا" که متعلق به تانیوکا است مانند بسیاری از رستوران های دیگر چین در سال های گذشته با محدودیت‌ های ناشی از شیوع کووید 19 دست و پنجه نرم کرده است. محدودیت‌های سرسختانه ای که اخیرا و در اواخر سال گذشته در چین رو به کاهش گذاشت.

بسته های مزه دار شده ماهی در فریزر یک فروشگاه ژاپنی در پکن/ رویترز

جنجال مواد غذایی دریایی ژاپنی در چین

حالا این رستوران به دلیل تصمیمات ژاپن برای تخلیه آب تصفیه شده رادیو اکتیو  از نیروگاه هسته ای فوکوشیما با کمبود مواد غذایی دریایی و مشتریان مواجه شده است.

این سرآشپز 49 ساله که اصالتا اهل کوماموتو در جنوب ژاپن است، گفت: "من خیلی نگران ادامه راه هستم. ناتوانی در واردات مواد غذایی برای ما واقعا حکم مرگ و زندگی دارد".

چین بزرگترین واردکننده مواد غذایی دریایی از ژاپن است.

این کشور پس از زلزله و سونامی سال 2011 که به نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژاپن آسیب رساند، واردات مواد غذایی خود از 5 شهرستان ژاپن را ممنوع کرد و کمی بعد ممنوعیت واردات مواد غذایی دریایی را به 10 منطقه از 47 شهرستان رساند.

آخرین محدودیت های وارداتی چین در ماه جاری میلادی و پس از تائید برنامه های ژاپن برای تخلیه آب تصفیه شده نیروگاه فوکوشیما به دریا، تحت نظر ناظران هسته ای سازمان ملل اعمال شد.

چین شدیدا با این اقدام مخالفت کرد و آن را برای سلامت حیات دریایی و انسان خطرناک می داند.

واردات مواد غذایی دریایی از ژاپن از زمان اعلام این تصمیم متوقف شده و مقامات ژاپنی نگران وضعیت بدتری هستند.

بررسی‌های سخت‌گیرانه چین در گمرک با تاخیر گسترده مواجه شده و هشدارهای شدید، مشتریان را دور نگه داشته است.

کازویوکی تانیوکا صاحب رستوران ژاپنی "تویا" در حال آماده کردن در حال آماده کردن یک سوشی/ رویترز

طرح ژاپن برای تخلیه اب تصفیه شده نیروگاه هسته ای به دریا

پست ها و هشتگ‌ ها زیادی که می‌گویند غذاهای ژاپنی رادیواکتیوی هستند و باید آنها را تحریم کرد، در رسانه های اجتماعی چین ترند شده اند.

"کونجی کوبایاشی" 67 ساله یکی دیگر از صاحبان رستوران های ژاپنی در پکن می‌گوید که در ماه گذشته یک سوم مشتریان خود را از دست داده است.

وی گفت: "چین می‌گوید آب ها آلوده هستند در حالیکه ژاپن ادعا می‌کند آب تصفیه شده است".

او افزود: تفاوت بین این دو دیدگاه بسیار زیاد است و بر سطح درک افراد تاثیر دارد.

منابع جایگزین

تامین کنندگان غذاهای دریایی نیز با مشکل مواجه هستند.

سخنگوی یک شرکت تجارت دریایی نیز اعلام کرده که زمان انتظار در بنادر چین از 2 تا 7 روز به 3 هفته افزایش یافته است. این شرکت قصد دارد با هدایت محموله ها به یک کشور ثالث محدودیت‌های گمرکی را دور بزند. این سخنگو به خاطر نگرانی از واکنش مقامات چینی از ذکر نام و عنوان شرکت خودداری کرد.

"تاموتسو فوکوکا" مدیر کل فروش شرکت "اوموری چوسویسان" (Aomori Chuosuisan) به عنوان عمده فروش مواد غذایی دریایی در شمال ژاپن، گفت: "در حال حاضر ارسال محموله به چین نداریم".

 

تصویری از بسته‌های ماهی خام د یک فروشگاه مواد غذایی در پکن- 25 ژوئیه 2023/ رویترز

جنجال مواد غذایی دریایی ژاپنی در چین

او افزود:"اگر محصولات در گمرگ متوقف شوند باید هزینه زیادی صرف انبار و نگهداری صرف کنیم و ما این را نمی‌خواهیم".

ژاپن در چند هفته آینده تخلیه آب تصفیه شده نیروگاه هسته ای فوکوشیما به دریا را آغاز خواهد کرد و در این میان برخی از رستوران داران ژاپنی می‌گویند در تلاش برای تهیه مواد اولیه از جاهای دیگر و تلاش برای بقا هستند.

 

 

 

 

 

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران 👇👇👇 کانال 1 aparat.com/asriran کانال 2 youtube.com/@asriran_official/videos
ارسال به دوستان
مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی زمین؛ بی‌فروغ‌تر از همیشه اختلاف نتانیاهو و موساد درباره حمله به ایران سم آلتمن: ابرهوش‌ مصنوعی باعث افزایش 10 برابری پیشرفت‌های فناوری می‌شود موشک روسی هواپیمای آذربایجانی را سرنگون کرد؟ ادعای تکان‌دهنده منابع دولتی باکو
#videojsscript