۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۹۸۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۱-۰۷-۱۴۰۲
کد ۹۰۹۸۵۵
انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۱-۰۷-۱۴۰۲

نفستان بوی سیر می‌دهد؟ دانشمندان راه‌ حل جدیدی پیدا کردند

نفستان بوی سیر می‌دهد؟ دانشمندان راه‌ حل جدیدی پیدا کردند
یافته‌های دانشمندان نشان می‌داد شیر پرچرب نسبت به شیر فاقد چربی در کاهش بوی سیر مؤثرتر است.

زومیت نوشت: حتماً شما هم تاکنون به‌خاطر بوی ناخوشایند سیر از خوردن آن صرف‌نظر کرده‌اید. پژوهشگران می‌گویند شاید دیگر نیازی به این کار نباشد.

سیر می‌تواند مردم را در کنار هم جمع کند و همچنین آن‌ها را از هم دور کند. مشکلی که سیر دارد، این است که در آشپزخانه بوی خوبی دارد، اما وقتی از دهان بیرون می‌آید، ناخوشایند می‌شود. حتی پس از مسواک زدن، بوی نامطبوع و گوگردی سیر می‌تواند همچنان در نفس شما باقی بماند.

به گزارش ساینس‌آلرت، شریل بارینگر، دانشمند علوم تغذیه از دانشگاه ایالتی اوهایو چندین راه‌حل علمی برای رفع بوی سیر از دهان پیدا کرده: اسیدهای موجود در سیب و نعناع و چربی موجود در شیر. او به تازگی کاندیدای احتمالی دیگری را نیز شناسایی کرده است: ماست.

بارینگر و همکارش مانپریت کائور متوجه شدند با افزودن ماست به شیشه حاوی برش‌های نازک سیر خام، گازهای گوگردی درون ظرف تا ۹۹ درصد کاهش پیدا کرد. حتی وقتی آن‌ها از سیری استفاده کردند که در روغن سرخ شده بود، ماست همچنان ترکیبات بسیار بودار را تا ۹۴ درصد کاهش داد (تفاوت اندک در اثر، احتمالاً ناشی از این واقعیت است که سرخ کردن تاحدودی غلظت ترکیبات فرار تولیدکننده بو را کاهش می‌دهد).

پژوهشگران برای کشف علت اثربخشی ماست در رفع بوی سیر، اجزای آن را به‌طور جداگانه روی سیر به کار بردند. هم چربی و هم پروتئین شیر در مقایسه با آب مواد فرار دارای بو را کاهش دادند.

یافته‌ها با نتایج پژوهش گذشته بارینگر همخوانی دارد که نشان می‌داد شیر پرچرب نسبت به شیر فاقد چربی در کاهش بوی سیر مؤثرتر است. بارینگر می‌گوید: «بیشتر درمورد اثربخشی پروتئین هیجان‌زده بودم، زیرا مصرف‌کنندگان از توصیه به خوردن مواد غذایی پرچرب استقبال نمی‌کنند. درحال‌حاضر مردم تمایل به خوردن پروتئین بیشتری دارند.»

وقتی پژوهشگران pH ماست را تغییر دادند (که می‌تواند بر پیوند پروتئین‌ها با موارد فرار اثر داشته باشد) متوجه شدند ماست اسیدی‌تر در کاهش مواد فرار دارای بو در سیر خام و سرخ‌شده بهتر عمل می‌کند. این امر نشان می‌دهد پروتئین‌های موجود در ماست نقش مهمی در کاهش بوی سیر دارند.

پژوهش حاضر تأثیر ماست روی بوی واقعی سیر را در نفس افراد آزمایش نکرد. این امر نیاز به تأیید دارد، اما بارینگر می‌گوید: «در رابطه با سیب، همیشه گفته‌ایم که باید فوراً خورده شود. فرض بر این است که درمورد ماست هم همین‌طور باشد، یعنی بلافاصله پس از خوردن سیر ماست بخورید.»

برچسب ها: سیر ، بوی سیر ، راه حل
ارسال به دوستان
اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان؛ مدیر شبکه بهداشت توضیح می‌دهد انتقاد پزشکیان از مدیریت بد انرژی (فیلم) ادعای «تهدید مشترک ایران»؛ هم‌صدایی رژیم اسرائیل و اوکراین