۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
در حاشیه
کد خبر ۹۱۵۹۰۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۱۶-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۵۹۰۲
انتشار: ۰۹:۱۸ - ۱۶-۰۸-۱۴۰۲

۲۱ واقعیت شگفت‌انگیز از خواص رزماری برای پوست، مو و تندرستی

۲۱ واقعیت شگفت‌انگیز از خواص رزماری برای پوست، مو و تندرستی
رزماری گیاهی معطر، همیشه‌سبز و بومی مدیترانه است. در سراسر دنیا برگ‌های این گیاه دارویی را به‌صورت تازه یا خشک‌شده و روغن این گیاه پرخاصیت را به انواع غذا و نوشیدنی اضافه می‌کنند تا علاوه‌بر طعم دل‌پذیر، از خواص رزماری بهره‌مند شوند. در این مطلب می‌خواهیم درباره این سبزی چوبی چندساله و خواص آن برای پوست و مو و بدن صحبت کنیم.

رزماری یک درختچه همیشه‌سبز از خانواده نعنایان و بومی منطقه مدیترانه است. گلبرگ‌های این گیاه و روغنی که از آنها استخراج می‌شود، قرن‌هاست در حوزه سلامت کاربرد دارند.

به گزارش اسنپ، عطر‌و‌بوی کاج‌مانند این گیاه یکی از عناصر اصلی رایحه‌درمانی برای تسکین استرس است. همچنین به‌وفور در لوازم آرایشی و طعم‌دهنده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نام دیگر رزماری چیست؟

قدیمی‌ها این گیاه را «اکلیل کوهی» می‌نامیدند و از آن به‌عنوان چاشنی غذا استفاده می‌کردند. «رومارَن» و «رز مریم» نام‌های دیگر این گیاه سبز و چندساله است.

فواید رزماری برای پوست و مو

۲۱ واقعیت شگفت‌انگیز از خواص رزماری برای پوست، مو و تندرستی

اگر داشتن پوست و موی سالم آرزوی قلبی شما هم هست، رزماری را به روال مراقبت از پوست و مویتان اضافه کنید. به خاطر بسپارید که طبیعت بهترین منابع گیاهی و طبیعی را برای مراقبت از پوست و مو در اختیار ما می‌گذارد. برگ‌ها و روغن این گیاه با افزایش گردش خون در ناحیه سر و صورت، آلودگی‌های اضافه را از بین می‌برند و سلامت این نواحی را در درازمدت تضمین می‌کنند.

در ادامه، به‌صورت دقیق‌تر درباره خواص رزماری صحبت می‌کنیم.

۱. رزماری برای درمان مؤثر آکنه پوستی

به‌دنبال روشی طبیعی برای رهایی از شر جوش و آکنه می‌گردید؟ رزماری را امتحان کنید! این گیاه پرخاصیت به‌دلیل خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی و ضدمیکروبی بسیار قوی، درمانگر سخت‌ترین آکنه‌های پوستی است. ترکیب عصاره این گیاه یا برگ طبیعی رزماری در روتین مراقبت پوستی می‌تواند یک استراتژی مؤثر برای مدیریت آکنه‌های مزاحم باشد.

۲. معجزه ضدپیری پوست

همان‌ قدر که شما نگران پیری زودرس پوست‌تان هستید، رزماری هم نگران شماست! براساس تحقیقاتی که تا امروز انجام‌شده، گیاه رزماری می‌تواند از پوست ما در برابر اثرات مخرب ناشی از اشعه ماوراءبنفش محافظت کند. همچنین می‌تواند چین‌و‌چروک‌های ریزودرشت، که اولین علائم پیری پوست به ‌حساب می‌آیند، را کم‌رنگ و محو کند.

۳. تقویت بافت پوست با رزماری

خیلی‌وقت‌ها ظاهر مات و کدر پوستمان از تجمع سلول‌های مرده و گردش خون نامناسب سرچشمه می‌گیرد. یکی از خواص رزماری برای پوست تحریک گردش خون و کمک به تولید سلول‌های تازه است. به همین راحتی فقط با مصرف رزماری می‌توانیم بافت پوست را زنده کنیم و آن را روشن‌تر، صاف‌تر و جوان‌تر نشان دهیم.

۴. رفع آثار زخم به‌کمک رزماری

یکی دیگر از خواص رزماری کمک به بهبود زخم‌ها و جلوگیری از تشکیل اسکار است. این خاصیت خوب را مدیون آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضدالتهابی رزماری هستیم که التهاب و استرس اکسیداتیو ناحیه زخم را به‌طرز چشمگیری کم می‌کند.

۵. قطع ریزش مو با گیاه رزماری

تأثیر گیاه رزماری برای مو بر کسی پوشیده نیست. افزایش گردش خون در ناحیه پوست سر، تقویت فولیکول‌ها و جلوگیری از ریزش مو فقط یکی از خواص محبوب آن است. همچنین نباید از تأثیر روغن رزماری بر مو و سلامت آن غافل شوید.

۶. رزماری برای تقویت رشد مو

از بهترین خواص رزماری برای مو این است که پوست سر را برای رشد مو تغذیه می‌کند و پس از استفاده منظم، تعداد و ضخامت موهای سر را افزایش می‌دهد.

۷. جلوگیری از سفیدی زودرس موها

درمورد تارهای سفید موی سر، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. از‌آنجا‌که رزماری اثر تیره‌سازی دارد و استفاده مرتب آن می‌تواند جلوی سفیدی زودرس موها را بگیرد، بهتر است آن را در روال مراقبت از موی خود بگنجانید تا دیرتر به تارهای سفید سلام بگویید.

۸. درمان مشکلات پوست سر

روغن رزماری سرشار از خواص ضدالتهابی و ضدقارچی و یک داروی ارزشمند برای اگزمای پوست سر است. استفاده از روغن رزماری و اعمال آن روی پوست سر می‌تواند التهاب و خارش را در این ناحیه تسکین دهد و شوره‌های مزاحم را از بین ببرد.

فواید رزماری برای تندرستی

۲۱ واقعیت شگفت‌انگیز از خواص رزماری برای پوست، مو و تندرستی

در این بخش چند نمونه از مهم‌ترین خواص رزماری برای مردان و زنان برای سلامت کلی بدن را بیان می‌کنیم.

۱. خواص رزماری در بهبود هضم

اگرچه هنوز هیچ مدرک علمی دراین‌باره در دست نیست، از قدیم‌الایام رزماری برای تقویت عملکرد دستگاه گوارش استفاده می‌شده است؛ علتش هم می‌تواند بالابردن ترشح اسید معده و کمک به هضم بهتر غذا باشد. رزماری ازجمله‌ گیاهانی است که به‌وفور برای درمان یبوست مصرف می‌شود.

۲. خواص رزماری در لاغری

خیلی‌ها رزماری را به‌خاطر خواص کم‌نظیرش در چربی‌سوزی و لاغری مصرف می‌کنند. عصاره این گیاه خاصیت ضد‌التهابی و ضدهیپروگلیسمی دارد و می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. برای آنکه خواص رزماری در لاغری را به‌چشم ببینید، جوشانده جادویی و شگفت‌انگیز رزماری را امتحان کنید.

۳. تقویت حافظه و تمرکز با رزماری

جالب است بدانید عطر رزماری می‌تواند قدرت تمرکز، عملکرد، سرعت، دقت و تا حدودی خلق‌و‌خوی افراد را بهبود ببخشد؛ علتش هم خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی این گیاه دارویی است.

۴. تأثیر رزماری بر سیستم عصبی

به‌گفته دانشمندان، محتوای اسید کارنوزیک موجود در رزماری می‌تواند با آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد در مغز مبارزه کرده و مثل یک دیوار دفاعی از سیستم عصبی انسان محافظت کند. برای همین، خیلی‌ها برای تسکین ناراحتی‌های اعصاب و درمان بی‌خوابی رزماری مصرف می‌کنند.

۵. جلوگیری از زوال عقل با رزماری

یکی از داروهای گیاهی که به افراد دچار آلزایمر پیشنهاد می‌شود، رزماری است. گویا مصرف این گیاه توجه و انرژی ذهنی بزرگ‌سالان را تقویت می‌کند و تا حد خوبی جلوی زوال عقل را می‌گیرد. اما برای آنکه با اطمینان دراین‌باره صحبت کنیم، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم.

۶. خواص ضد سرطانی رزماری

یکی از شگفت‌انگیز‌ترین خواص رزماری این است که تا حد زیادی جلوی رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی خون و سینه را می‌گیرد و به‌عنوان یک عامل ضدالتهابی و ضدتومور، اثربخشی مطلوبی دارد.

۷. تقویت سیستم ‌ایمنی بدن

اسیدهای کارنوزیک و رزمارینیک موجود در رزماری خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی بسیار پرقدرتی دارند. مصرف منظم این گیاه دارویی هم خطر عفونت را کم‌رنگ می‌کند و هم بازوی قدرتمند سیستم ایمنی در مبارزه با عفونت‌هاست.

۸. کاهش استرس به‌کمک رزماری

با توجه به تحقیقات و مطالعات انجام‌شده، رزماری به‌مراتب بهتر از دارونما کیفیت خواب دانش‌آموزان را بهبود می‌بخشد و اضطراب آنان را آرام می‌کند. این گیاه آرام‌بخش می‌تواند ترشح هورمون استرس را به حداقل برساند و عصای دست طبیبان سنتی برای درمان بی‌قراری است.

در نظر داشته باشید که شنیده‌ها حاکی از آن است که مصرف درازمدت رزماری برای مردان نه‌تنها مفید نیست، که به‌مرور تعداد، تراکم و تحرک اسپرم‌‌ها را کم می‌کند و میل جنسی را کاهش می‌دهد.

۹. حفاظت در برابر دژنراسیون ماکولا

محتوای اسید کارنوزیک که از اجزای اصلی رزماری است، به‌طرز چشمگیری سلامت چشم را بهبود می‌بخشد. تأثیر این گیاه دارویی بر بیماری‌هایی که روی شبکیه خارجی چشم تأثیر می‌گذارند به‌قدری محسوس است که حتی در درمان‌های بالینی به‌ کار برده می‌شود.

۱۰. رزماری برای درمان دردهای آرتریت

یکی دیگر از خواص رزماری تسکین درد ناشی از التهاب مفاصل است. محققان دانشگاه پنسیلوانیا معتقدند روغن‌های حاوی رزماری برای بهبود گردش خون بسیار مفیدند و می‌توانند درد عضلانی و مفصلی ناشی از آرتریت را درمان کنند، به‌خصوص اگر همراه با گیاه رازک و اسید اولئانولیک مصرف شوند.

۱۱. خواص رزماری برای نفروپاتی دیابتی

پروتئین موجود در ادرار یکی از نشانه‌های مشکلات کلیوی در افراد مبتلا به دیابت است. مصرف رزماری اگر با داروهای استاندارد کنترل دیابت همراه باشد، پروتئین موجود در ادرار را کاهش می‌دهد و با آسیب‌های کلیوی ناشی از دیابت مبارزه می‌کند.

۱۲. درمان بیماری‌های لثه

یکی از خواص رزماری برای سلامت انسان، درمان بیماری‌ها و مشکلات لثه است. اگر برای درمان خون‌ریزی و تورم لثه به طبیب سنتی مراجعه کنید، احتمالا دهان‌شویه با جوشانده رزماری را به شما توصیه می‌کند. کافی است ۲ بار در روز و به‌مدت ۲ هفته مداوم دهان‌شویه را انجام دهید تا اثر شگفت‌انگیز آن را ببینید.

۱۳. بالابردن فشارخون با رزماری

رزماری حاوی چند روغن اساسی است و می‌توان از آن به‌عنوان درمان موقت یا موضعی فشارخون پایین استفاده کرد. اگرچه خواص آن برای هایپوتنشن (فشارخون پایین) هنوز به‌شکل علمی اثبات نشده، می‌دانیم که می‌تواند سیستم تنفسی را تحریک و گردش خون را تقویت کند.

بهترین روش مصرف رزماری چیست؟

۲۱ واقعیت شگفت‌انگیز از خواص رزماری برای پوست، مو و تندرستی

می‌توانید برگ‌های تازه یا خشک‌شده گیاه رزماری را به‌عنوان چاشنی به مرغ، گوشت، سبزیجات، پاستا و انواع غذاهای سنتی و فست‌فودی اضافه کنید و از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

بهترین طریقه مصرف رزماری برای لاغری تهیه دمنوش آن است. یک قوری بردارید، مقداری رزماری و آب اضافه کنید و بگذارید ۵ دقیقه روی حرارت دم بکشد. مصرف جوشانده رزماری تأثیر حیرت‌انگیزی بر لاغری شکم و پهلوها می‌گذارد.

حرف آخر

با وجود اینکه هنوز برای برخی از خواص رزماری شواهد علمی قطعی در دست نیست، تجربه نشان می‌دهد که این گیاه دارویی یک مکمل بسیار مهم در رژیم غذایی است. حتی اگر با هیچ‌یک از این بیماری‌ها دست‌و‌پنجه نرم نمی‌کنید، از مصرف همیشگی رزماری در غذاها و نوشیدنی‌ها ضرر نمی‌کنید که هیچ، جلوی بسیاری از مشکلات سلامتی را خواهید گرفت.

برچسب ها: رزماری ، پوست
ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد