۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۱۷۰۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۰-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۷۰۱۶
انتشار: ۰۸:۴۹ - ۲۰-۰۸-۱۴۰۲

آیا روغن زیتون برای پخت و پز مناسب است؟

آیا روغن زیتون برای پخت و پز مناسب است؟
روغن زیتون از خرد کردن یا آسیاب کردن مکانیکی زیتون‌ها برای استخراج روغن آنها به‌دست می‌آید. روغن‌های زیتون فرابکر و بکر، روغن‌های تصفیه‌نشده و خالص‌تری هستند و رنگ­شان نسبت به روغن‌های زیتون تصفیه‌شده نیز تیره‌تر است.

 معمولا بسته به نوع زیتون و شرایط پرورش آن ممکن است که عطر و طعم روغن‌های زیتون مختلف با همدیگر متفاوت باشد.

به گزارش بهداشت نیوز، روغن گیاهی، روغنی است که از دانه‌های غلات گیاهی مانند دانه انگور، کلزا، آفتابگردان، سویا، ذرت و... تهیه می‌شود. روغن‌های گیاهی می‌توانند براساس ترکیبی از چند نوع دانه روغنی گیاهی یا به‌صورت جداگانه و تکی تولید شوند.

به‌طور کلی، از آنجایی که روغن‌های گیاهی در سراسر جهان بسیار ارزان‌تر از روغن‌های زیتون هستند، بنابراین بسیاری از افراد هم ترجیح می‌دهند که از آنها برای پخت‌وپز استفاده کنند.

درحالی که محتوای کالری و چربی کل روغن زیتون با سایر روغن‌های گیاهی برابر است اما چیزی که روغن زیتون را از سایر روغن‌های گیاهی متفاوت می‌کند، نوع چربی موجود در آن است.

روغن‌های زیتون فرابکر، حجم بیشتری از چربی‌های غیراشباع مفید را درون خود جای داده‌اند. میزان چربی‌های تک‌زنجیره‌ای غیراشباع هم در این روغن به‌طرز چشمگیری زیاد است.

تحقیقات ثابت کرده‌اند که مصرف منابع غذایی حاوی چربی‌های تک‌زنجیره‌ای غیراشباع می‌تواند بر کاهش کلسترول و فشار خون و همچنین کمتر شدن احتمال ابتلا به سرطان پستان نقش داشته باشد.

از این‌رو، تمامی افرادی که می‌خواهند از الگوی غذایی سالم‌تری پیروی کنند، می‌توانند روغن زیتون را جایگزین روغن‌های گیاهی در رژیم غذایی‌شان کنند. توجه داشته باشید که روغن زیتون حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین E بسیار زیادی است و می‌تواند با کنترل التهاب در بدن، خطر ابتلا به بیماری‌های متابولیک را کاهش دهد.

با این‌که روغن زیتون جزو سالم‌ترین چربی‌های جهان محسوب می‌شود، اما نقطه‌دود بسیار پایینی دارد. به عبارت ساده‌تر، شما نمی‌توانید از روغن زیتون فرابکر برای آشپزی با دمای بالا استفاده کنید. با این‌حال، بعضی از کمپانی‌ها در سال‌های اخیر اقدام به تولید روغن زیتون مخصوص سرخ‌کردن کرده‌اند.

بنابراین، شما می‌توانید از روغن زیتون معمولی فقط برای طعم‌ دادن به سالادها یا غذاهای مختلف کمک بگیرید و از روغن زیتون مخصوص سرخ‌کردن هم برای پخت‌وپز استفاده کنید. البته به یاد داشته باشید که شما می‌توانید از روغن‌های زیتون غیرسرخ‌کردنی برای تفت دادن سبک و با درجه‌حرارت ملایم هم استفاده کنید.

نکته دیگر، درباره روغن زیتون این است که شما می‌توانید از این روغن سالم و ارزشمند برای طعم‌دار کردن انواع گوشت‌ها استفاده کنید. معمولا روغن زیتونی که برای طعم‌دار کردن گوشت‌ها استفاده می‌شود، در حالت کباب کردن گوشت‌ها مشکل خاصی پیدا نمی‌کند.

برچسب ها: روغن زیتون ، پخت وپز
ارسال به دوستان
گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب»