۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۰۵۶۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۰۵۶۶
انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۵-۰۹-۱۴۰۲

رقیب گرافن با ساختار دو بعدی و استحکام و رسانایی بالاتر تولید شد

رقیب گرافن با ساختار دو بعدی و استحکام و رسانایی بالاتر تولید شد
گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به ساخت نوعی ماده دو بعدی دست یافتند که کاربرد آن در ابزارهایی چون ابرخازن‌ها و سنسورها موجب ارتقا ویژگی‌های آنها می‌شود.

علیرضا اسکندری از محققان این طرح، اظهار داشت: محصولی که در این طرح ما به تولید رساندیم ماده دو بعدی به نام "بروفن" است که به عنوان رقیب جدی و جدید برای گرافن به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، وی گرافن را یک ماده دو بعدی دانست که در صنایع مختلفی چون الکترونیک، ابرخازن‌ها و سنسورهای نوری کاربرد دارد و اظهار کرد: بروفن به دلیل دارا بودن دو خاصیت، به عنوان رقیب گرافن مطرح است.

یکی از این ویژگی‌ها، رسانایی بسیار خوب بروفن نسبت به گرافن و ویژگی مثبت دیگر استحکام بالای آن است.

اسکندری بروفن را یک ماده دو بُعدی دانست که تماما از "بور" ساخته شده است و یادآور شد: مواد دو بُعدی نیاز به بسترهایی دارد که بر روی آن سوار شوند و این ماده به گونه‌ای است که در هر بستر و زیرلایه‌ای می‌توان آن را سوار کرد.

این محقق با اشاره به نوآوری صورت گرفته در تولید این ماده دو بُعدی، خاطر نشان کرد: نوآوری کار ما روش سنتز و ساخت ماده بروفین است که از آن با عنوان روش CVD یا Chemical Vapor Deposition (رسوب دهی و لایه نشانی به روش شیمیایی بخار) یاد می‌شود. ما با این روش توانستیم بروفین را در قالب‌های بزرگ به تولید برسانیم.

به گفته وی یکی از چالش‌های مواد دو بُعدی، این است که نمی‌توان آنها را در مساحت‌های زیاد سنتز کرد ولی با چیدمانی که محققان این شرکت تعریف کردند، توانستیم این ماده را در ابعاد بزرگ تولید کنند.

وی نوآوری دیگر این محصول را نرم افزارهایی دانست که برای بروفین عرضه شد و در این باره خاطر نشان کرد: ما بروفین را بر روی ابرخازن و سنسورها و کاتالیزگرها تست کردیم و در ‌هر ۳ این موارد نتایج خوب و مطلوبی به دست آوردیم.

اسکندری توضیح داد: عمده کاربرد مواد دو بُعدی این است که عملکرد یک سیستم را ارتقا می‌دهد به عنوان نمونه اگر سنسور نوری با یک میزان مشخص حساسیت داریم با استفاده از ماده بروفین حساسیت آن به طور قابل توجهی ارتقا می‌یابد و در ابرخازن‌ها نیز موجب افزایش شارژ و دشارژ آنها می‌شود.

وی با بیان اینکه این ماده دو بُعدی دارای ساختار نانو ساختار دارد، گفت: مهمترین کاربرد این ماده در صنایع الکترونیکی است ولی در سایر صنایع نیز کاربرد دارد.

 

برچسب ها: گرافن ، دانش بنیان
ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)