۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۵۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۲۲-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۵۶۵۹
انتشار: ۰۱:۰۰ - ۲۲-۰۹-۱۴۰۲

شناسایی محیط‌های ناشناخته با کمک اختاپوس رباتیک

شناسایی محیط‌های ناشناخته با کمک اختاپوس رباتیک
دانشمندان چین یک بازوی رباتیک را با الهام از پاهای اختاپوس طراحی کرده‌اند که می‌تواند محیط‌های ناشناخته را شناسایی و جست‌وجو کند.

 به نقل از تکنولوژی نیوز چاینا، گروهی از دانشمندان چین در تلاش برای شناسایی محیط‌های ناشناخته، یک بازوی رباتیک انعطاف‌پذیر را با الهام از پاهای اختاپوس ابداع کرده‌اند که قادر به تشخیص دادن و برداشتن اشیا در فضاهای محدود و زیر آب است.

به گزارش ایسنا، این ربات به اپراتورهای انسان امکان داد تا با کمک دستکش تک‌انگشتی، بازویش را هدایت کنند و قدرت مکش آن را برای برداشتن اشیای مختلف از جمله یک کوسه اسباب‌بازی و یک گوی فلزی به کار ببرند.

این گروه پژوهشی به سرپرستی «ون لی»(Wen Li) پژوهشگر «دانشگاه بیهانگ»(Beihang University) از اختاپوس الهام گرفتند که پاهای نرم خود را برای شکار طعمه به کار می‌گیرد.

یک راهبرد ساده از این دست می‌تواند به عنوان مدلی برای برداشتن و کنترل اشیا با یک بازوی رباتیک بسیار قابل تغییر شکل و قابل سنجش عمل کند.

لی و گروهش، تجهیزات الکترونیکی و مدارها را در ربات‌ها ادغام کردند و در عین حال توانستند قابلیت تغییر شکل آنها را حفظ کنند. آنها یک بازوی نرم الکترونیکی و قابل کشش را ارائه داده‌اند که به ۱۶ محرک هوا و چند درجه آزادی مجهز است.

یافته‌های این پژوهش نشان دادند که مدار الکترونیکی قابل کشش و مبتنی بر فلز مایع این ربات می‌تواند کشش تک‌محوری و دومحوری را تحمل کند تا وظایف خود را در یک محیط محدود انجام دهد.

این پژوهش نشان داد که بازوی نرم با دو ردیف مکنده حسی که به انگشت کاربر متصل می‌شوند، می‌تواند حرکت دراز کردن، گرفتن و عقب ‌کشیدن را در دامنه‌ای تا ۱.۵ برابر طول بازوی اصلی خود انجام دهد و شبیه به همتای بیولوژیکی خود عمل کند.

ون گفت: این نمونه اولیه رباتیک، چشم‌اندازهای جدید و ایده‌های توسعه را برای کاربردهای تعاملی آینده ربات‌های انعطاف‌پذیر، از جمله ربات‌های کمکی پزشکی، ربات‌های اکتشافی بستر دریا و اندام‌های بیرونی بیونیک ارائه می‌دهد.

این پژوهش در مجله «Science Robotics» به چاپ رسید.

برچسب ها: اختاپوس ، رباتیک
ارسال به دوستان