۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۵
در حاشیه
کد خبر ۹۳۰۹۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۰-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۳۰۹۳۸
انتشار: ۱۴:۵۲ - ۱۰-۱۰-۱۴۰۲

ارتباط بیماری‌های کلیه با فشار خون

ارتباط بیماری‌های کلیه با فشار خون
برخی از ارگان‌های بدن هم اگر دچار مشکل شوند ممکن است باعث ایجاد فشار خون در بیمار شود. یکی از این ارگان‌ها کلیه است. کلیه با سازوکار‌های مختلف در فشار خون دخیل است. هم بافت کلیه و هم رگ‌هایی که به کلیه خون‌رسانی می‌کنند می‌توانند باعث ایجاد فشار خون شوند.  

در بیماری‌هایی که با دفع پروتئین و خون از کلیه همراه است و همچنین در نارسایی حاد و مزمن کلیه، احتباس آب و نمک در بدن موجب افزایش فشار خون با دلیل کلیوی می‌شود.

به گزارش خبرنگاران توانا، فشار خون یک اختلال قلبی عروقی است که تعداد بی شماری از افراد در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق برآوردهای صورت گرفته بیش از نیمی از مردم جهان از ابتلا به فشار خون رنج می‌برند.

یک چهارم از مبتلایان به فشار خون طبق آمار ناشناخته باقی می‌مانند و این امر باعث افزایش ریسک حمله قلبی و یا بیماری‌های دیگر می‌شود.
 
ارتباط بیماری‌های کلیه با فشار خون

پزشکان گاهی در بیماری فشار خون دنبال علت ثانویه هستند؛ مثلا این که بیمار دیابت ، تیروئید(کم کاری و پرکاری) یا  مشکلات کلیوی دارد یا خیر. در مواردی که پرفشاری خون ناشی از دلیل مشخصی نظیر بیماری‌های کلیوی یا بیماری‌های غده درون‌ریز است، فشار خون ثانویه نام می‌گیرد. 

در واقع فشار خون بیماری مربوط به رگ‌های بدن است که علت آن اکثرا مشخص نیست اما برخی از ارگان‌های بدن هم اگر دچار مشکل شوند ممکن است باعث ایجاد فشار خون در بیمار شود. یکی از این ارگان‌ها کلیه است. کلیه با سازوکارهای مختلف در فشار خون دخیل است. هم بافت کلیه و هم رگ‌هایی که به کلیه خون‌رسانی می‌کنند می‌توانند باعث ایجاد فشار خون شوند.  

اگر رگ‌هایی که به کلیه خون‌رسانی می‌کنند دچار سفتی شوند و در واقع رسوب چربی را در دیواره عروق داشته باشیم، خون  با فشار بیشتری وارد کلیه می‌شود که باعث تنگ شدن رگ کلیه می‌شود و خون‌رسانی به کلیه کاهش پیدا کند. این امر باعث ایجاد فشار خون و همچنین آسیب به کلیه‌ها می‌شود. 

علت دیگری که در ارتباط با کلیه، بیمار دچار فشار خون می‌شود، بیماری‌های مربوط به بافت کلیه است. یعنی در واقع سلول‌های کلیه دچار آسیب می‌شوند. مواردی مانند بیماری‌های عفونی، بیماری‌هایی که باعث دفع پروتئین می‌شوند، بیماری‌هایی که باعث دفع خون می‌شوند و نارسایی کلیه، باعث احتباس آب و نمک در بدن و افزایش فشار خون در بدن می‌شوند.  در واقع عفونت‌های کلیوی در صورتی که به درستی درمان نشود، می‌تواند سبب افزایش فشار خون در فرد شود.

آیا مصرف مایعات در فشار خون بالا بر اثر بیماری‌های کلیه محدودیت دارد؟

در فشار خون به تنهایی محدودیت مصرف مایعات وجود ندارد و اتفاقا مصرف مایعات زیاد توصیه م‌یشود.  اما مصرف نمک و چربی با توجه به اثراتی که روی عروق دارد محدود می‌شود. 

اما در مورد مصرف آب در افرادی که به علت بیماری کلیه فشار خون دارند در برخی موارد، مثلا نارسایی کلیه  محدودیت مصرف آب وجود دارد زیرا کلیه نمی‌تواند آب و سموم اضافه را از بدن دفع کند. 

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد