۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۳۳۱۵۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۶ - ۱۷-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۳۳۱۵۸
انتشار: ۱۷:۵۶ - ۱۷-۱۰-۱۴۰۲

نگرانی شدید اسراییل از حکم احتمالی دادگاه لاهه درباره نسل کشی در غزه

نگرانی شدید اسراییل از حکم احتمالی دادگاه لاهه درباره نسل کشی در غزه
از دیپلمات های اسراییلی در سراسر جهان خواسته شده تا کشورهای میزبان را به اظهار نظر علیه پرونده تشکیل شده از سوی آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه درباره نسل کشی در غزه، تحت فشار قرار دهند.

بر اساس یک کپی از متن تلگراف فوری که توسط وبگاه "اکسیوس" به دست آمده است، وزارت خارجه اسرائیل به سفارتخانه های خود در دیگر کشورها دستور داده تا دیپلمات ها و سیاستمداران کشورهای میزبان خود را برای صدور بیانیه هایی علیه پرونده آفریقای جنوبی در دیوان بین المللی دادگستری (دادگاه لاهه) که اسرائیل را به ارتکاب نسل کشی در غزه متهم می کند، تحت فشار قرار دهند.

به گزارش عصرایران، وبگاه اکسیوس با اشاره به نگرانی فزاینده مقامات اسراییل از آغاز دادگاه دیوان کیفری بین المللی در پنجشنبه همین هفته (11 ژانویه 2024) نوشت:

این تلگراف که توسط وزارت خارجه اسرائیل در روز پنجشنبه گذشته ارسال شد، برنامه اقدام دیپلماتیک اسرائیل را قبل از جلسه استماع هفته آینده دیوان کیفری بین المللی نشان می دهد: ایجاد فشار بین المللی بر دادگاه برای عدم صدور حکمی که به اسرائیل دستور می دهد تا عملیات نظامی خود در غزه را متوقف کند.

آفریقای جنوبی هفته گذشته این پرونده را در دیوان کیفری بین المللی در لاهه تشکیل داد. در خلاصه 84 صفحه‌ای کیفرخواست آفریقای جنوبی، استدلال می‌کند که لشکرکشی اسرائیل به غزه، تعهدات آن بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی 1948 را نقض می‌کند.

این کنوانسیون نسل کشی را چنین تعریف کرده است: "اعمالی که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود."

دولت آفریقای جنوبی می گوید که اقدامات اسرائیل در غزه "نسل کشی است زیرا هدف آنها نابودی بخش قابل توجهی" از جمعیت فلسطینی در این منطقه است.

نگرانی شدید اسراییل از حکم احتمالی دادگاه لاهه درباره نسل کشی در غزه

اسرائیل این پرونده را "بی اساس" خوانده و آن را رد کرده است، اما - برخلاف پرونده های قبلی در دادگاه های بین المللی – تل آویو تصمیم گرفت در جلسه دادگاه حاضر شود، زیرا اسراییل خود یکی از امضاکنندگان کنوانسیون نسل کشی است. 

"مالکوم شاو"، وکیل دادگستری انگلیسی، اسرائیل را در دیوان بین المللی دادگستری نمایندگی خواهد کرد.

دولت آفریقای جنوبی از دادگاه خواسته است تا اقدامات موقت فوری در همان جلسه اول رسیدگی به پرونده، از جمله دستور به توقف عملیات نظامی اسرائیل در غزه را انجام دهد. 

در فایل وزارت خارجه اسرائیل آمده است که "هدف راهبردی" اسرائیل این است که دادگاه صلاحیت رسیدگی خود را رد کند و یا از تشخیص اینکه اسرائیل در حال نسل کشی در غزه است خودداری کند و در نهایت در حکم خود بگوید که ارتش اسرائیل  طبق قوانین بین المللی در غزه می جنگد.

در این تلگراف که نسخه ای از آن توسط اکسیوس از سه مقام مختلف اسرائیلی به دست آمده است، آمده است: "حکم دادگاه می تواند پیامدهای بالقوه قابل توجهی داشته باشد که نه تنها در دنیای حقوقی بلکه دارای پیامدهای عملی دوجانبه، چندجانبه، اقتصادی و امنیتی است."

در این تلگراف همچنین آمده است: "ما درخواست می کنیم که یک بیانیه عمومی فوری و صریح در این راستا ارائه شود: به طور علنی و واضح اعلام کنید که کشور شما (کشورهای میزبان سفارت خانه های اسراییل) اتهامات ظالمانه، پوچ و بی اساس علیه اسرائیل را رد می کند."

این تلگراف استدلال می کند که طبق کنوانسیون 1948، نسل کشی به عنوان ایجاد شرایطی تعریف می شود که امکان بقای جمعیت را همراه با قصد نابودی آن فراهم می کند.

از این رو، در این تلگراف تاکید شده است که تلاش‌های اسرائیل برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه و کاهش تعداد غیرنظامیان کشته شده بسیار مهم است.

در این تلگراف، به سفارت‌های اسرائیل دستور داده شده است که از دیپلمات‌ها و سیاستمداران کشورهای میزبان در بالاترین سطح بخواهند "به طور علنی تصدیق کنند که اسرائیل [همراه با بازیگران بین‌المللی] برای افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه و همچنین به حداقل رساندن خسارات وارده به غیرنظامیان و تنها در اقدامی دفاعی از خود پس از حمله هولناک 7 اکتبر "توسط یک سازمان تروریستی نسل کش"، عمل می کند."

به سفرای اسرائیل نیز دستور داده شد تا قبل از جلسه استماع که در 11 ژانویه (پنجشنبه این هفته)آغاز می شود، فورا وارد عمل شده و مقامات کشورهای میزبان را به اظهار نظر در حمایت از اسراییل وادارند.

در این تلگراف به دیپلمات های اسراییل گفته شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، نامه هایی در همین راستا برای ده ها رهبر جهان ارسال خواهد کرد.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز چهارشنبه گفت: "ما این پرونده را بی ارزش، معکوس و کاملا بدون هیچ مبنایی می دانیم."

اما بسیاری از کشورهای حامی فلسطینی ها از جمله ترکیه و اردن از این پرونده حمایت کرده اند.

در حالی که احکام دیوان کیفری بین المللی الزام آور هستند، اجرای آنها دشوار است. روسیه سال گذشته دستور دادگاه مبنی بر توقف تهاجم خود به اوکراین را رد کرد.

نگرانی شدید اسراییل از حکم احتمالی دادگاه لاهه درباره نسل کشی در غزه

به گفته وزارت بهداشت در غزه، از زمان آغاز حملات اسراییل تاکنون بیش از 22600 فلسطینی کشته شده اند. تاکنون با مخالفت های اسراییل، کمک‌های بشردوستانه بسیار محدودی وارد غزه شده است، اما سازمان ملل و سایر گروه‌های امدادی گفته‌اند که این کمک ها تنها قطره ای در برابر دریای نیازهای ضروری مردم غزه است. 

آنها همچنین هشدار داده اند که بدون کمک بیشتر، فلسطینی های نوار غزه به دلیل کم آبی، سوء تغذیه و انواع بیماری ها از بین خواهند رفت.

 

برچسب ها: جنگ غزه ، فلسطین
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود