۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۳۳۵۵۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۲ - ۱۹-۱۰-۱۴۰۲
کد ۹۳۳۵۵۳
انتشار: ۰۷:۱۲ - ۱۹-۱۰-۱۴۰۲

اگر سریع غذا می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید

اگر سریع غذا می‌خورید، این مطلب را حتما بخوانید
سندرم متابولیک خطر ابتلا به بیماری ‌های مختلف مانند کبد چرب، دیابت نوع ۲، بیماری‌ های قلبی - عروقی، تخمدان پلی کیستیک، مشکلات باروری، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می‌ دهد.

سندرم متابولیک یک شرایط پزشکی است که با مجموعه ‌ای از علائم شامل فشار خون بالا، قند خون بالا، اختلال در سطوح چربی های خون، مقاومت به انسولین و چاقی شکمی شناخته می ‌شود.

به گزارش بهداشت نیوز، سندرم متابولیک خطر ابتلا به بیماری ‌های مختلف مانند کبد چرب، دیابت نوع ۲، بیماری‌ های قلبی - عروقی، تخمدان پلی کیستیک، مشکلات باروری، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان ها را افزایش می‌ دهد.

در سال های اخیر، شیوع این سندرم به طور چشمگیری در کشور ایران رو به افزایش گذاشته است؛ بنابراین انجام اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلا به آن است. تحقیقات نشان داده است که سبک زندگی و عادات غذایی ما می تواند نقش مهم و تاثیرگذاری در پیشگیری یا ابتلا به سندرم متابولیک داشته باشد.

به عنوان مثال، انجام ندادن فعالیت بدنی و ورزش به طور منظم، پرخوری، حذف صبحانه، مصرف غذا های سرخ‌ کرده و حتی سریع غذا خوردن می تواند منجر به بروز سندرم متابولیک شود.

نتایج حاصل از یک متاآنالیز در سال ۲۰۲۱ میلادی نشان داده است که خطر ابتلا به سندرم متابولیک در افراد دارای سرعت بالا در مصرف غذا ۶۳ درصد و در افراد با سرعت متوسط در مصرف غذا ۳۶ درصد بیشتر از افراد با سرعت آهسته در مصرف غذا است.

علاوه بر این، محققان گزارش داده اند افرادی که بسیار سریع غذا می خورند، سه برابر بیشتر از افرادی که با سرعت آهسته غذا می خوردند، دچار چاقی شکمی می شوند. نتایج حاصل از یک متاآنالیز دیگر نیز نشان داده است بزرگسالانی که آهسته غذا می خورند به طور معناداری شاخص توده بدنی کمتری نسبت به افرادی که سریع غذا می خورند، دارند.

مکانیسم‌ های ارتباط بین سرعت غذا خوردن و خطر ابتلا به سندرم متابولیک نامشخص است. با این حال، به نظر می رسد سرعت بالا در مصرف غذا ممکن است منجر به پرخوری و دریافت انرژی اضافه، نقص در سیگنال ‌دهی سیری، جذب ناکافی مواد مغذی، ایجاد مقاومت به انسولین و اختلال در تنظیم میکروبیوتای روده شده و خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد.

با توجه به شواهد حاصل از مطالعات اخیر، تعدیل سرعت مصرف غذا یک راهکار ساده و موثر برای کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک و اجزای آن به ویژه چاقی شکمی محسوب می شود.

ارسال به دوستان
پرندگان مهاجر مهمان زمستانی تالاب هیرم اوز (فیلم) رونالدو: مشکل منچستریونایتد مربی نیست؛ آکواریوم مشکل دارد نه ماهی! مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی