۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد ۹۵۵۳۰۲
انتشار: ۱۱:۲۳ - ۱۳-۰۱-۱۴۰۳

چطور بهتر فکر و ذهنمان را قوی کنیم؟

چطور بهتر فکر و ذهنمان را قوی کنیم؟
اندیشیدن و تفکر یکی از بهترین ویژگی‌های انسان است. در اثر اندیشیدن استعداد‌ها شکوفا شده و ذهن خلاق بشر بیدار می‌شود و به واسطه تغییرات ایجاد شده به سمت زندگی سازنده و ثمربخش می‌رود. با اندیشه و تفکر درست انسان می‌تواند مشکلات را از سر راه خود بردارد و راه‌های جدیدی را برای زندگی موثر خود کشف نماید.

 شیوه تفکر شما نقش مهمی در موفقیت‌های زندگیتان دارد؛ بنابراین باید برای رسیدن به موفقیت با روش مناسب ذهن خود را تقویت کنید تا فکر و اندیشه بهتری داشته باشید.

چطور بهتر فکر کنیم و یک متفکر خوب باشیم؟

به گزارش نمناک، اندیشیدن و تفکر یکی از بهترین ویژگی‌های انسان است. در اثر اندیشیدن استعداد‌ها شکوفا شده و ذهن خلاق بشر بیدار می‌شود و به واسطه تغییرات ایجاد شده به سمت زندگی سازنده و ثمربخش می‌رود.

با اندیشه و تفکر درست انسان می‌تواند مشکلات را از سر راه خود بردارد و راه‌های جدیدی را برای زندگی موثر خود کشف نماید. برای رسیدن به موفقیت بهتر است شیوه تفکرتان را تغییر دهید و راه‌های بهتر فکر کردن و نحوه صحیح اندیشیدن را از این بخش از موفقیت بیاموزید.

احساسات خود را بپذیرید

افکار آگاهانه ما فقط از بخشی از مغز می‌گذرد و در هر لحظه، ناخودآگاه اطلاعات زیادی را به دست می‌آورد که حتی از آن مطلع نیستیم و همه آن‌ها را خیلی سریع پردازش می‌کنیم. مغز بر اساس نتیجه گیری‌های خود احساساتی را ایجاد می‌کند پس نباید این احساسات ظریف را نادیده بگیرید، زیرا ابر رایانه شخصی ما سعی دارد چیزی بگوید.

به موقع تفکر کنید

زمانی را به تفکر عمیق اختصاص دهید، اما زمان فرا رسیدن عمل دیگر فکر نکنید و سریع وارد عمل شوید. تفکر هرگز نمی‌تواند جای عمل را بگیرد و بدون اقدام به احتمال زیاد به خواسته خود نخواهید رسید.

به جزئیات توجه کنید

برای بهبود عملکرد مغز حافظه‌ی خود را محک بزنید و بررسی کنید که تا چه اندازه می‌توانید جزئیات امور روزانه یا کار‌های انجام شده‌ی خود را به یاد آورید. هر روز چیز‌های کوچکی را به خاطر بسپارید و پس از یک ساعت، دوباره آنچه را که حفظ کرده اید مرور کنید و ببینید که چه مقدار از آن به یادتان مانده است.

جزئیات مسیر‌های عبوریتان را به خاطر بسپارید و تلاش کنید تا با رجوع به حافظه تان، نقشه‌ی مسیر‌ها را رسم کنید. هر چه بیشتر به جزئیات کوچک توجه کنید وهر چه بیشتر تمرین کنید ذهن شما سالم‌تر و قدرتمندتر خواهد شد.

جدول کلمات متقاطع حل کنید

برای افزایش قدرت مغز و تفکر منطقی‌تر یک کتاب جدول کلمات متقاطع تهیه کنید یا اینکه هر روز صبح جدول روزنامه را حل کنید. حل جدول بر ذهن انسان تاثیر فوق العاده‌ای می‌گذارد و سبب می‌شود تا مغز به تدریج قابلیت‌های بیشتری پیدا کند و سلول‌های عصبی مغز مجددا رشد خواهند کرد. جداولی مانند کلمات متقاطع یا سودوکو را نیز امتحان کنید تا به مغز شما در فرم و حالت حل مسئله کمک کند.

گوش دهید

شاید گوش دادن به نظر ساده برسد، اما توجه به تجربه همکاران یا دوستان می‌تواند در طولانی مدت به شما کمک کند حتی لازم نیست با دقت کامل روی آن متمرکز شوید و در حین ورزش یا رانندگی می‌توانید به کتاب صوتی گوش دهید.

مطالعه داشته باشید

مطالعه نه تنها موجب کسب اطلاعات جدید می‌شود بلکه به طور ناخواسته به گستردگی واژگان و دستور زبان نیز کمک می‌کند پس باید در حین خواندن کتاب حتما معنی کلماتی را که نمی‌دانید جستجو کنید و هر چیزی که درک آن دشوار است را دوباره بخوانید، هدف نباید تمام کردن کتاب باشد بلکه باید برای یادگیری هر چه بیشتر خوانده شود.

همچنین کتاب‌های مورد علاقه را انتخاب کنید که می‌توانند به شما در فعالیت‌های روزمره کمک کنند و اگر همیشه کتاب‌های تخیلی یا داستان می‌خوانید اطلاعاتی به شما افزوده نمی‌شود که در زندگی روزمره خود بکار برید.

هیدراته بمانید

مطالعات نشان داد که بدون آب، مغز ما حدود ۱۴ درصد کندتر واکنش نشان می‌دهد. بدن ما از ۵۰-۷۵ ٪ آب تشکیل شده است که در صورت کم آبی مغز مجبور است بیشتر کار کند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی همیشه یک بطری آب در کنار خود داشته باشید و روزانه ۸ لیوان بنوشید.

سوال بپرسید

شاید پرسش سوال برایتان کمی خجالت آور باشد و احساس ضعف کنید، اما شما برای کسب دانش و تفکر بهتر به آن نیاز دارید پس از پرسش بجا و صحیح دریغ نکنید.

یک مهارت جدید یاد بگیرید

برای افزایش مهارت‌های تفکر منطقی یک مهارت جدید بیاموزید. مثلا یک غذای جدید یاد بگیرید یا طریقه کشیدن یک نقاشی جدید و یادگیری یک زبان خارجه را بیاموزید، زیرا هنگامی که راهبرد‌هایی را برای یادگیری بهتر طرح می‌کنید و هنگامی که چالش‌های جدید را می‌پذیرید، از منطق و راهبرد استفاده می‌کنید.

به فاجعه سازی نپردازید

اگر جزو افرادی هستید که برای هر رویدادی بدترین حالت ممکن را فرض می‌کنید و تحت شرایط تنش زا در ذهن خود فاجعه سازی می‌کنید، این کار را کنار بگذارید و زمان قرار گرفتن در شرایط تنش زا، نفس عمیقی بکشید و سعی کنید منطقی فکر کنید.

ورزش کنید

ورزش به بهبود فشار خون کمک می‌کند، احتمال بیماری قلبی یا سکته را کاهش می‌دهد و باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود همچنین ورزش مغز را به روش‌هایی تغییر می‌دهد که از حافظه و مهارت‌های تفکر محافظت می‌کند.

ورزش تأثیر عمیقی بر توانایی‌های شناختی دارد و می‌تواند ظرفیت و قدرت مغز را برای منطقی بودن افزایش دهد. ورزش ایروبیک (ورزش هوازی) در توانایی‌های شناختی تأثیر بسزایی دارد.

خود را دست کم نگیرید

موفقیت‌ها و نقاط مثبت زندگی خود را نادیده نگیرید و با کوچک‌ترین شکست به کلی ناامید و سرخورده نشوید. اگر جزو افرادی هستید که این رفتار‌ها را انجام می‌دهید و خود را نادیده گرفته و فردی نا امید هستید، سعی کنید با آن مبارزه کنید. الگو‌های نادرست فکری را بشناسید و این حقیقت را بپذیرید که هر کسی در زندگی خود کاستی‌ها و شکست‌ها و در عین حال موفقیت‌هایی دارد.

افکار خود را روی کاغذ بنویسید

-نوشتن افکارات روی کاغذ و یادداشت برداری روزانه تمرکز را تاحد زیادی بهبود می‌بخشد.
-احساسات شما را تخلیه می‌کند.
-اهداف و آرزوهایتان را شفاف می‌سازد.
-حافظه کاری شما را بهبود می‌بخشد.
-استرس را کاهش می‌دهد.
-مزایای جسمی و روانی بسیاری دارد.

اهداف روزانه خود را تعیین کنید

برای هر روز خود برنامه داشته باشید نه یک برنامه سفت و سخت یا لیست انعطاف ناپذیری از کارها، بلکه طرحی که برای شما مناسب است، اهداف شما، تعیین می‌کند چه برنامه‌ای داشته باشید پس برای نتیجه بهتر این کار را شب قبل یا صبح زود انجام دهید.

خود بزرگ بینی را از خود دور کنید

برای بهبود کیفیت ارتباط با دیگران، اهمیت به ویژگی‌ها و توانایی‌های خود بسیار مهم است، اما به شرطی که سبب خودبزرگ بینی نشود. خودبزرگ بینی می‌تواند سبب شود تا فرد در کار و زندگی خود پسرفت کند. احساس خوبی درباره‌ی خود داشته باشید و بپذیرید که همواره به کمک دیگران و مشارکت آنان در زندگی نیازمند هستید.

خیالبافی نکنید

گاهی در مواجهه با رویداد‌های آسیب زننده، دچار رویا پردازی و خیالبافی می‌شویم. تصور کردن برخی آرزو‌ها یا افکار مثبت بر یک وضعیت خاص تأثیر می‌گذارند، اما موقعیت‌های زیادی در زندگی وجود دارند که از کنترل ما خارج و خودبه خود اتفاق می‌افتند.

مراقب پیش داوری‌های به ظاهر منطقی باشید

بسیاری از مردم به طور مرتب و بدون اینکه حتی خودشان متوجه باشند پیش داوری‌های به ظاهر منطقی را انجام می‌دهند. این نوع قضاوت‌ها به شکلی هستند که در آن فرد در مورد دیگران یا موقعیت‌های خاص به گونه‌ای پیش داوری می‌کند که بر اساس واقعیت نیستند.

مدیتیشن انجام دهید

مدیتیشن به روشی تبدیل شده است که به طور گسترده توسط جوامع پزشکی و علمی به عنوان ابزاری قدرتمند برای سلامت و مراقبت از خود کاربرد دارد. انجام مدیتیشن بطور منظم برای افزایش تمرکز مناسب است.

وسایل الکترونیکی را کناربگذارید

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که وسایل الکترونیکی توجه افراد را به خود جلب کرده است، اما اگر می‌خواهیم زندگی متمرکز داشته باشیم وظیفه ما است که در برابر آن مقاومت کنیم. فناوری (تلویزیون، کامپیوتر، اینترنت، تلفن‌های هوشمند) همه این‌ها می‌توانند ابزاری باشند که موجب از دست دادن تمرکز می‌شود.

قضاوت یکی از اشکال رایج تفکر غیرمنطقی هستند

معمولا افراد همه‌ی موقعیت ها، مردم و نتایج را یا کاملا منفی می‌بینند و یا کاملا مثبت و قادر به دیدن شرایط متوسط نیستند، اما در زندگی بسیاری چیز‌ها وجود دارند که مطلقا مثبت یا کاملا منفی نیستند پس قضاوت‌های «همه یا هیچ» را که یکی از اشکال رایج تفکر غیرمنطقی هستند؛ کنار بگذارید.

مواد غذایی سودمند مصرف کنید

مواد غذایی مصرفی تأثیر عمیقی بر قدرت مغز دارد پس رژیم غذایی سالمی داشته باشید که سرشار از مواد غنی برای تأمین انرژی مورد نیاز مغز باشند. در رژیم غذایی میوه ها، سبزیجات تازه، حبوبات، چربی‌های سالم و ماهی را بگنجانید و بدانید مصرف روزانه سه وعده سبزیجات سبزبرگ روند زوال عقلی را کاهش می‌دهد و سبب بهبود عملکرد کلی مغز می‌شود.

قند‌های ساده و حتی شکر قهوه‌ای و همچنین شیرین کننده‌های شربتی مانند شربت ذرت با فروکتوز بالا، چربی‌های اشباع و ترانس، آرد غنی شده، آرد تصفیه شده‌ی سفید، نان تهیه شده از آرد سفید، برنج سفید و پاستای تهیه شده از آرد سفید سبب تنبلی مغز و ذهن می‌شوند، پس این غذا‌ها را نخورید.

از دیگران بیاموزید

برای بهبود تفکر منطقی با دیگران بیشتر ارتباط برقرار نمایید، زیرا ارتباطات اجتماعی و دوستی با دیگران، مغز را تغذیه می‌کند و فرد را به سوی تلاش برای درک بهتر از جهان اطراف سوق می‌دهد. بهتر است در مراسم اجتماعی شرکت کنید وبا افراد جدید آشنا شوید و از دیگران چیز‌های مختلف بیاموزید، زیرا یادگیری از دیگران نوعی تمرین ذهنی است.

شکرگزاری کنید

شاید غیر مرتبط به نظر برسد، اما سپاسگزاری می‌تواند به شما در تمرکز بیشتر کمک کند. تمرین شکرگذاری به صورت روزانه سلامت جسمی و روانی را بهبود می‌بخشد، منجر به خواب بهتر می‌شود و انعطاف پذیری را بالا می‌برد. خواب بهتر و عمیق به تنهایی موجب افزایش تمرکز می‌شود، چه رسد به بقیه موارد.

خواب خود را تنظیم کنید

در بخش‌های قبلی نمناک درمورد فواید خواب خوب و منظم بسیار گفته ایم و میدانید که برای افزایش توان ذهنی و ارتقای تفکر منطقی ۷ تا ۸ ساعت خواب در شب داشته باشید.

خواب شما در شبانه روز باید کافی باشد پس برای یک خواب مفید شبانه، آخر شب غذای سنگین نخورید و یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب به فعالیت‌های آرامش بخش نظیر خواندن کتاب و مطالعه بپردازید و گوشی‌های هوشمند را به محل خواب خود نبرید.

عمیق تنفس کنید

تمرین تنفس کنید و فعالیت‌هایی را که با الگو‌های تنفس درست سروکار دارند، مثل یوگا، مراقبه (مدیتیشن)، پیلاتس را انجام دهید، زیرا تنفس عمیق، قدرت مغز را با جریان یافتن بیشتر اکسیژن در مغز افزایش می‌دهد.

به خودتان استراحت بدهید

برای افزایش توانایی مغز یک روز در هفته را به عنوان روز استراحت تعیین کنید و در فعالیت‌های آرامش بخش شرکت کنید. روزی که برای استراحت تعیین می‌کنید را به کار‌ها و فعالیت‌های مورد علاقه تان بپردازید.

دوش طولانی بگیرید

مطالعات نشان می‌دهد که غالباً لحظات فراست زمانی فرا می‌رسد که شما از این مسئله آگاه نیستید و به آن فکر نمی‌کنید، مانند زمان گرفتن دوش آب گرم یا قدم زدن طولانی. زیرا فراست معمولاً در اثر هجوم فعالیت عصبی با فرکانس بالا در نیمکره راست مغز ایجاد می‌شود و به این ترتیب ذهن بهتر می‌تواند با آن نیمکره بدون استرس هماهنگ شود.

برچسب ها: فکر ، قوی
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود