۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۵۷۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۱-۰۱-۱۴۰۳
کد ۹۵۷۴۰۹
انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۱-۰۱-۱۴۰۳

حمله پارتیزانی سلول‌های ایمنی بدن به تومور سرطانی با یک محرک نانویی

حمله پارتیزانی سلول‌های ایمنی بدن به تومور سرطانی با یک محرک نانویی
پژوهشگران نانوذرات پلیمری ساختند که می‌تواند به سلول‌های ایمنی بدن سیگنال‌هایی برای حمله به تومور سرطانی دهد.

روش درمانی جدید مبتنی بر نانوذرات توسط محققان مرکز پزشکی ساوت‌وسترن در دانشگاه تگزاس (UTSW) توسعه یافته است که با استفاده از آن می‌توان سیستم ایمنی موش‌ها را علیه تومور سرطانی تحریک کرد. این روش روی مدل‌های موش با موفقیت آزمایش شده است.

به گزارش ایسنا ، در دو دهه گذشته، بسیاری از محققان روی نقش سیستم ایمنی بدن در مبارزه با سرطان کار کرده‌اند و در این مسیر چندین دارو نیز توسعه یافته که می‌تواند سیستم ایمنی را بر ضد تومور تحریک کند و این داروها توسط سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز نیز دریافت کرده‌اند.

با این حال، این روش‌های درمانی تا حد زیادی در دسته‌ای به نام مهارکننده‌های بازرسی قرار می‌گیرند که مانع از فعالیت پروتئین‌هایی می‌شود که از حمله سلول‌های ایمنی به سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. فقط حدود ۲۰-۳۰ درصد از بیماران سرطانی به این روش‌های درمانی پاسخ می‌دهند.

این درحالی است که این روش جدید مبتنی بر نانوذرات، مولکول شناخته شده‌ای موسوم به محرک ژن‌های اینترفرون (Sting) را فعال می‌کند، مولکولی که به یک سیگنال مولکولی به نام cGAMP پاسخ می‌دهد. هنگامی که سلول‌ها عفونت یا سلول سرطان را پیدا می‌کنند، این ترکیب در بدن تولید می‌شود و سیگنال‌های cGAMP سلول‌های ایمنی بدن را برای مقابله فرامی‌خوانند.

فناوری STING چیز جدیدی نیست، اما اثربخشی آن چندان زیاد نیست. در سال ۲۰۱۷، محققان UTSW به سرپرستی پروفسور جینمینگ گائو کشف کردند که نانوذرات پلیمری که آنها طراحی کرده‌اند، به نام PC۷A ، STING را توسط CGAMP فعال می‌کنند.

این گروه تحقیقاتی آزمایش‌هایی را روی این نانوذرات انجام دادند که نشان می‌دهد این نانوذرات موجب تحریک cGAMP در دوره طولانی مدت می‌شود.

به نقل از ستاد نانو، آزمایش در مدل‌های موش مبتلا به سرطان‌های مختلف نشان داد که این راهبرد ابعاد تومورها را به طور مؤثر کاهش می‌دهد و حتی در برخی موش‌ها بیماری درمان نیز می‌شود. یکی از مزیت‌های این فناوری جلوگیری از متاستاز یا گسترش تومورهای سرطانی است. گائو از محققان این پروژه گفت: درمان با این نانوذرات همچنین برای انواع تومورهای سرد که معمولاً به مهارکننده‌های بازرسی پاسخ نمی‌دهند، اثربخش است.

برچسب ها: سلول ، سرطان
ارسال به دوستان
زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود نجات های میلی متری! (فیلم) هل دادن یخ بزرگ در وسط شهر (فیلم) کاهش شدید بارش ها در سال جاری ؛ ۳۰ استان ایران تشنه است پیش‌بینی هواشناسی از ۱۰ روز بارش برف در ایران عراقچی در پکن : بحث هسته‌ای ما در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز داریم مشورت‌های بیشتری داشته باشیم بازداشت شیعیان در نیجریه توسط پلیس عراقچی: پرونده هسته‌ای نیازمند مشورت‌های بیشتر است (فیلم) علم الهدی : اگر مردم فتنه شناسی را فراموش کنند ، دشمن نظام اسلامی را براندازی می‌ کند