۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۶۶۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۶ - ۲۵-۰۲-۱۴۰۳
کد ۹۶۶۴۶۳
انتشار: ۱۶:۴۶ - ۲۵-۰۲-۱۴۰۳

دادگاه عالی ایرلند شمالی قانون ضد مهاجرتی لندن را رد کرد

دادگاه عالی ایرلند شمالی قانون ضد مهاجرتی لندن را رد کرد
دادگاه عالی ایرلند شمالی در حکمی مهم، قانون ضد مهاجرتی دولت انگلیس را که به دنبال برون سپاری پناهجویان به رواندا بود، رد کرد. این حکم چالشی جدید برای نخست وزیر انگلیس، ریشی سوناک، به شمار می‌رود.

 دادگاه عالی ایرلند شمالی با رای به اینکه قانون ضد مهاجرتی لندن به طور قابل توجهی حقوق پناهجویان را محدود می‌کند، این قانون را رد کرد تا چالش دیگری را برای اجرای این طرح برای نخست وزیر انگلیس ایجاد کند.

به گزارش تسنیم به نقل از "ان تی وی"، دولت انگلیس می خواهد سیستم پناهندگی را به رواندا برون سپاری کند و پارلمان نیز قانون مربوطه را تصویب کرده است. حالا دادگاه عالی ایرلند شمالی در بلفاست تصمیم گرفته است که قانون اخراج در این منطقه اعمال نخواهد شد.

به این ترتیب "ریشی سوناک"، نخست وزیر بریتانیا، پس از ماه ها جنجال بر سر سیاست ضد مهاجرتی اخراج به رواندای خود، با شکست دیگری مواجه شده است.

یک قاضی در ایرلند شمالی حکم داده است که بخش‌هایی از قانون اخراج مهاجران لندن به طور قابل توجهی حقوق پناهجویان را محدود می‌کند. به گفته قاضی دادگاه عالی در بلفاست، بنابراین نباید از این قانون در این بخش بریتانیایی استفاده شود. ایرلند شمالی سیستم قضایی خاص خود را دارد.

دولت بریتانیا بر اساس این قانون دیگر نمی خواهد به مهاجرانی که به طور نامنظم به این جزیره می آیند این فرصت را بدهد که پس از ورود به این کشور، درخواست پناهندگی بدهند. در عوض، آنها باید بتوانند به کشور ثالثی مانند رواندا اخراج شوند. یک توافق که برای این منظور انجام شده است تصریح می کند که آنها سپس در آنجا درخواست پناهندگی دهند.

دولت محافظه کار انگلیس می خواهد به این ترتیب از عبور پناهندگان از کانال مانش جلوگیری کند. دادگاه عالی بریتانیا چند ماه پیش پیمان پناهندگی با رواندا را غیرقانونی اعلام کرد، اما پارلمان با این وجود این طرح را در پایان آوریل تصویب کرد. منتقدان این کشور آفریقای شرقی را به نقض حقوق بشر متهم می کنند.

یک قاضی در بخش بریتانیایی ایرلند شمالی اکنون حکم داده است که برخی از بخش‌های این قانون مهاجرت غیرقانونی هر دو قوانینی را که برای ایرلند شمالی به دلیل برگزیت و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر ایجاد شده بود، نقض می‌کند.

به گزارش خبرگزاری PA، دولت مرکزی در لندن می خواهد علیه این موضوع اعتراض کند و به برنامه خود پایبند است. دولت مرکزی لندن به نخست وزیری "ریشی سوناک" چند هفته پیش با قانون دیگری که در آن رواندا به عنوان کشور ثالث امن اعلام شد، این طرح خود را تضمین کرده بود. قرار است اولین اخراج در ماه جولای انجام شود. حزب ایرلند شمالی DUP هشدار داد که ایرلند شمالی نباید به یک آهنربا برای پناهجویانی تبدیل شود که می خواهند از اخراج خودداری کنند.

موضع سخت دولت بریتانیا در برابر مهاجران بر ایرلند نیز تاثیر گذاشته است، زیرا بسیاری از پناهندگان از انگلیس به آنجا مهاجرت می کنند.

اکنون بر سر این پناهجویان بین دولت های دوبلین و لندن اختلافی درگرفته است. "مایکل مارتین"، وزیر امور خارجه ایرلند اخیرا در این باره گفت: بدیهی است که افراد بیشتری از انگلیس به ایرلند شمالی و از آنجا به جمهوری ما می آیند و واضح است که این به سیاست رواندای انگلیس مرتبط است.

"سیمون هریس"، نخست وزیر ایرلند هم گفته است که اجازه نخواهد داد سیاست‌های مهاجرتی کشورهای دیگر بر ایرلند تأثیر بگذارد. وی گفته است: ایرلند درمانی برای مشکلات دیگران ارائه نخواهد کرد.

نخست وزیر انگلیس اعلام کرده است که اگر فرانسه بازگرداندن افرادی را که به طور غیرقانونی از این کشور به انگلیس وارد شده اند، نپذیرد، هیچ بازگشتی از اتحادیه اروپا از طریق ایرلند پذیرفته نخواهد شد.

در لندن، سوناک و حزب محافظه کار او تحت فشار هستند. رای دهندگان دسته دسته از این حزب روی می گردانند. بنابراین سوناک به عنوان آخرین نمایش قدرت به طرح رواندا چسبیده و آن را رها نمی کند.

اما از دیدگاه مخالفان، این اقدام سوناک نتیجه معکوس دارد. وزارت کشور انگلیس به تازگی ویدئویی را منتشر کرده است که اطلاعاتی در مورد روند اخراج ارائه می دهد. بر این اساس زنگ خانه‌های پناهندگان را به صدا در می‌آورند و آنها را با دستبند به داخل وانت‌های زندان منتقل می‌کنند و این اقدام در آماده‌سازی برای پروازهای اخراج به آفریقا که برای تابستان برنامه‌ریزی شده است انجام می شود.

این طرح البته در انگلیس و در سطح بین‌المللی بسیار بحث برانگیز است، اما لندن همچنان از آن منصرف نشده است: دولت محافظه کار انگلیس می خواهد تقریباً 5700 مهاجر را امسال به رواندا بفرستد. در مجموع ده‌ها هزار نفر از مهاجران در این کشور در سایه این طرح در معرض خطر اخراج هستند.

اخیرا پس از مدت ها اختلاف، پارلمان بریتانیا طرح اخراج مهاجران به رواندا را تصویب کرد. بر این اساس در آینده، افرادی که به طور نامنظم وارد این کشور شده اند، باید بدون توجه به مبدا و بدون بررسی درخواست پناهندگی آنها به رواندا اخراج شوند.

بر اساس مدل جدید، اکنون درخواست های پناهندگی توسط دولت رواندا در کیگالی بررسی می شود. در صورت پذیرش، پناهندگان حق اقامت در این کشور آفریقای شرقی را خواهند داشت و نمی توانند به انگلیس بازگردند.

ارسال به دوستان
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)