۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۷۷۳۹۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۰ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۳
کد ۹۷۷۳۹۲
انتشار: ۰۷:۲۰ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۳

بیماری لوپوس چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟

بیماری لوپوس چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟
مشکلات قابل مشاهده مانند بثورات پوستی یا افزایش وزن ناشی از کورتیکواستروئیدهای مورد استفاده برای درمان لوپوس می‌تواند بر ظاهر و عزت‌نفس بیمار تأثیر بگذارد.

زندگی برای یک فرد مبتلا به لوپوس می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روانی و عاطفی او داشته باشد. ممکن است بیماری به تازگی تشخیص داده شده باشد و یا فرد سال‌ها در حال دست‌وپنجه نرم کردن با آن باشد. در هر صورت، فرد ممکن است مشکلات روحی و جسمی مانند اختلال در تمرکز یا خواب را تجربه کند. همچنین احساساتی مانند غم و اندوه، ترس، اضطراب و افسردگی نیز ممکن است به سراغ بیمار بیایند.

احساسات مرتبط با لوپوس می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد، از جمله:

تظاهرات بیرونی ناشی از بیماری یا درمان آن

به گزارش دکتر نکست، مشکلات قابل مشاهده مانند بثورات پوستی یا افزایش وزن ناشی از کورتیکواستروئیدهای مورد استفاده برای درمان لوپوس می‌تواند بر ظاهر و عزت‌نفس بیمار تأثیر بگذارد.

محدودیت در کار و فعالیت

درد، خستگی و سایر علائم می‌تواند انجام کارهایی را که قبلا برای بیمار آسان و لذت‌بخش بود، دشوار سازد. این بیماری یا درمان آن ممکن است باعث کاهش ساعت کاری یا حتی ترک کامل کار شود. این امر می‌تواند بر لذتی که فرد از شغلش می‌برد، حس هدفمندی و درآمد او تأثیر بگذارد.

درد، خستگی و سایر علائم ناشی از لوپوس

زندگی روزمره همراه با درد و سایر مشکلات بیماری می‌تواند بیمار را خسته کند. از نظر روانشناختی، این امر می‌تواند منجر به احساس یأس و ناامیدی شود.

انزوای اجتماعی

وقتی بیمار احساس ناخوشایندی دارد و تمام انرژی خود را صرفا به گذراندن روز اختصاص می‌دهد، از جامعه و ارتباط با دیگران کناره‌گیری می‌کند. نگرانی در مورد تغییرات ظاهری نیز ممکن است باعث انزوای اجتماعی فرد شود.

عدم اطمینان در مورد آینده

داشتن یک بیماری مزمن و غیرقابل پیش‌بینی می‌تواند باعث احساس عدم اطمینان و اضطراب شود. آنچه ذهن اغلب بیماران را در مورد آینده به خود مشغول می‌کند سوالاتی از این قبیل است:

آیا می‌توانم مستقل بمانم؟
در ادامه، روند بیماری‌ام چگونه خواهد بود؟
در صورت نیاز به تداوم درمان در آینده چگونه از پس مخارج آن بر بیایم؟

ایجاد مشکل در روابط خانوادگی

ابتلا به یک بیماری مزمن مانند لوپوس می‌تواند مراقبت از خانه یا خانواده را برای فرد دشوار سازد. از آنجایی که این بیماری اغلب تظاهرات بیرونی واضحی ندارد، ممکن است فرد از طرف خانواده در مورد ناتوانی‌های اخیر خود درک نشود. حتی ممکن است تصور کنند این بیماری تنها توهم فرد است و در واقعیت وجود ندارد.

اثرات ذهنی بیماری لوپوس

گاهی اوقات، اثرات روحی و روانی لوپوس می‌تواند به خود روند بیماری یا داروهای مورد استفاده برای درمان آن مربوط باشد. مشکلات رایجی که ممکن است با این بیماری همراه باشد عبارتند از:

اختلال عملکرد شناختی

بسیاری از افراد مبتلا به لوپوس مشکلات مختلفی از جمله فراموشی یا اختلال در تفکر را تجربه می‌کنند. این مشکلات اغلب با دوره‌های شعله‌ور شدن بیماری همزمان است. مشکلات شناختی همچنین می‌توانند از علائم افسردگی باشد.

افسردگی و اضطراب

این موارد می‌توانند به عنوان یک واکنش روانشناختی در پاسخ به ابتلا به لوپوس یا یک عارضه جانبی ناشی از درمان رخ دهند. همچنین ممکن است به عنوان یک نتیجه مستقیم از روند بیماری ایجاد شوند.

نوسانات خلقی و تغییرات شخصیتی

افراد مبتلا به لوپوس ممکن است تغییرات غیرقابل‌پیش‌بینی را در خلق‌و‌خو و ویژگی‌های شخصیتی تجربه کنند. این تغییرات می‌تواند شامل احساس خشم و تحریک‌پذیری باشد.

مدیریت علائم روانشناختی در لوپوس

اگر هر یک از این مشکلات را تجربه می‌کنید، مهم است که آن را با پزشک خود در میان بگذارید. مداخله پزشک می‌تواند شامل تغییر در نوع داروی مورد استفاده جهت کنترل لوپوس باشد. همچنین ممکن است پزشک داروهایی را برای درمان مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی به داروهای قبلی اضافه کند. در مواردی نیز شما به یک فرد متخصص سلامت روان ارجاع داده می‌شوید.

در صورتی که مبتلا به لوپوس هستید جهت مدیریت مشکلات مربوط به سلامت روان، موارد زیر را به شما توصیه می‌کنیم:

  • آموزش خود و دیگران

تا جایی که می‌توانید درباره بیماری و درمان آن بیاموزید. اطلاعاتتان را با دوستان و اعضای خانواده به اشتراک بگذارید تا آن‌ها بیماری و نحوه تأثیر آن بر سلامت شما را بهتر درک کنند.

درمان لوپوس: ۹ روش خانگی شگفت انگیز برای درمان لوپوس (SLE)

مجله دلگرم | درمان لوپوس با روش های درمانی مناسب ممکن است! لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا به آن، به اشتباه به سلول ها و…
  • تمرین عادات سبک زندگی سالم

رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. استراحت کافی داشته و از نوشیدنی‌های الکلی اجتناب کنید. مصرف الکل می‌تواند به طور قابل توجهی شدت افسردگی و علائم آن را افزایش دهد.

  • یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس

زندگی با یک بیماری مزمن استرس‌زا است. یک متخصص روان‌پزشک یا روانشناس می‌تواند تکنیک‌هایی مانند مدیتیشن را به شما آموزش دهد. سایر روش‌های تسکین‌دهنده استرس عبارتند از گوش دادن به موسیقی آرام‌بخش، حمام آب گرم، پیاده روی و انجام ورزش‌های ملایم.

  • انجام فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌برید

لوپوس ممکن است برخی از فعالیت‌ها را محدود کند. بنابراین یافتن فعالیت‌های لذت‌بخش و اختصاص زمان کافی به آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.

  • از سایرین درخواست حمایت کنید

پیوستن به گروه‌های پشتیبانی را مدنظر قرار دهید.

  • قدردان خود باشید

ابتلا به لوپوس تنها چیزی نیست که باید در زندگی به آن توجه کنید. لوپوس را کانون زندگی خود قرار ندهید. روی توانایی‌ها و مهار‌ت‌های خود تمرکز کنید.

برچسب ها: لوپوس ، سلامت روان
ارسال به دوستان
وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم (فیلم) حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد