۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۸
کد خبر ۹۸۸۵۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۸ - ۱۹-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۸۵۷۲
انتشار: ۱۶:۴۸ - ۱۹-۰۵-۱۴۰۳

قدیمی‌ ترین تقویم خورشیدی جهان کشف شد

قدیمی‌ ترین تقویم خورشیدی جهان کشف شد
تحقیقات در تپه ۱۲ هزار ساله تپه گوبکلی در کشور ترکیه، محققان را به یک کشف جدید رساند. محققان می‌گویند کنده‌کاری‌های روی ستون‌های باستانی احتمالاً قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان را نشان می‌دهد.

باستان‌شناسان با تحلیل حکاکی‌های ۱۲ هزارساله ترکیه، قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان را کشف کردند.

به گزارش فارس، تحقیقات در تپه ۱۲ هزار ساله تپه گوبکلی در کشور ترکیه، محققان را به یک کشف جدید رساند. محققان می‌گویند کنده‌کاری‌های روی ستون‌های باستانی احتمالاً قدیمی‌ترین تقویم خورشیدی جهان را نشان می‌دهد.

تپه گوبکلی، یک تپه باستانی در جنوب ترکیه است و محوطه‌های معبدمانندی دارد که با کنده‌کاری‌های پیچیده تزئین شده است. کارشناسان می‌گویند علامت‌های حک‌شده روی ستون‌های بر جای مانده در این تپه ممکن است به ثبت یک رویداد یا فاجعه برگردد. 

این تحقیق نشان می‌دهد که مردم باستان می‌توانستند مشاهدات خود از خورشید، ماه و صورت‌های فلکی ستاره‌ها را در قالب یک تقویم خورشیدی ثبت کنند که برای علامت‌گذاری تغییر فصل‌ها ایجاد شده است.

در این تقویم، هر روز را با یک شکل Vمانند نشان می‌دهند و تغییرات فصول در روزهای خاصی تعیین شده است؛ برای مثال، شروع تابستان با یک V در اطراف گردن جانوری پرنده‌مانند، که تصور می‌شد نمایانگر صورت فلکی انقلاب تابستانی در آن زمان باشد، نشان داده می‌شود.

به گفته محققان، حکاکی‌های روی این تقویم رویدادی ثبت شده است که احتمالا به یک فاجعه اشاره دارد. فاجعه‌ای که با توجه به مطابقت‌های تاریخی به برخورد دسته‌ای از اجرام دنباله‌دار آسمانی به زمین مربوط است.

حکاکی‌ها روی ستون‌های دیگر نیز نشان از جریان شهاب‌سنگ‌هایی را می‌دهد که از طرف دو صورت فلکی به زمین می‌رسند و با آن برخورد می‌کنند.

گفته می‌شود که حدود ۱۳ هزار سال پیش اصابت این اجرام به زمین، به عصر یخبندان کوچکی منجر شده است که بیش از ۱۲۰۰ سال طول می‌کشد و بسیاری از گونه‌های حیوانات بزرگ را از بین می‌برد. این واقعه ممکن است تغییراتی را در شیوه زندگی و کشاورزی مردم باستان ایجاد کند که تصور می‌شود ظهور تمدن در غرب آسیا نیز به همین دوره بر می‌گردد.

گفتنی است جزئیات این تحقیق باستان‌شناسی در مقاله‌ای در مجله Time and Mind منتشر شده است.

ارسال به دوستان
بلیط هواپیما فلای تودی
نگاهی به اقتصاد ۱۸.۶ تریلیون دلاری چین در سال ۲۰۲۴ پیشکسوت پرسپولیس: آقای خداداد عزیزی، من تحویلت گرفتم؛ من آسانسور سوار شدن را یادت دادم؛ تو حتی اسم غذاها را نمی دانستی! گوگل در آستانه فروپاشی؟ خطر تجزیه غول فناوری حالا از همیشه جدی‌تر است ترکیب استقلال و هوادار برای دیدار امروز معمای ورود چهار فروند ایرباس و بوئینگ به ایران اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تمدید شد تبریک زینب سلیمانی به کارن همایونفر آهنگساز (عکس) تکذیب پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی با کارت یارانه بیش از ۱۰۰ نفر خاک‌های برده شده از جزیره هرمز را پس فرستادند قرارداد بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری منعقد شد قد و وزن تان را در این جدول به هم وصل کنید تا ببینید چاق هستید یا لاغر یا متعادل تبعات جدی استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF نگرانی هالیوود از افزایش قیمت بلیت سینماها گزارش سیتنا از بازار موبایل: کاهش 10 تا 20 درصدی قیمت گوشی به دنبال نزول قیمت ارز پزشکیان: همه شهرهای بزرگ ما با مشکلات محیط‌زیستی روبرو هستند/ تا کنون زندگی گذرانده‌ایم و از توسعه واقعی کشور غافل بوده‌ایم