۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۸۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۰-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۸۶۹۸
انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۰-۰۵-۱۴۰۳

تاثیر درختکاری نادرست شهری بر گرما و آلودگی

تاثیر درختکاری نادرست شهری بر گرما و آلودگی
بدون انتخاب درخت مناسب، نه‌تنها کاهش گرما در طول موج‌های گرما کمتر است، بلکه پتانسیل پدیده‌های بهداشتی نامطلوب از جمله افزایش آلودگی نیز وجود دارد. این امر نشان می‌دهد که نیاز واقعی به اصلاح استراتژی کاهش برای در نظر گرفتن شرایط امواج گرما وجود دارد.

درختکاری شهری ممکن است، آن‌طور که انتظار می‌رود در طول موج گرما موجب خنک شدن شهرها نشود.

به گزارش ایمنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که پتانسیل خنک‌کنندگی فضای سبز در شرایط گرمای زیاد کاهش پیدا می‌کند، بسیاری از شهرها برای کمک به مقابله با گرمای بیش از حد شهری، ابتکاراتی را برای کاشت درختان بیشتر انجام داده‌اند. با این حال، تلاش‌های کاشت درخت بیشتر ممکن است، آن‌طور که قبلاً فکر می‌کردیم در مقابله با این موضوع مؤثر نباشد.

مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه نیو ساوت ولز انجام شد، نشان داد که مزایای کاهش گرما توسط درختان در شرایط بسیار گرم به‌طور قابل‌توجهی مختل می‌شود. این یافته‌ها که در مجله Sustainable Cities and Society منتشر شده است، نشان می‌دهد که مدل‌های آب‌وهوایی معمولی توانایی درختان برای خنک شدن در طول موج گرما را تا ۶۰ درصد بیش از حد تخمین زده‌اند.

پروفسور سانتاموریس، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «افزودن زیرساخت‌های سبز، به‌ویژه کاشت درختان، اقدامی است که به‌طور معمول برای کاهش گرمای شهری استفاده می‌شود، اما همان‌طور که تحقیقات ما نشان می‌دهد، درختان برای کاهش گرمای شهری در طول موج گرما محدودیت‌هایی دارند.»

نتایج به این معنا نیست که طرح‌های کاشت درخت برای کاهش گرما مهم نیستند، اما سیاست‌های کاشت در مقیاس بزرگ نیازمند بررسی دقیق است.

کاهش میزان تعرق درختان برای خنک کردن

به‌طور معمول، کاهش دمای ناشی از زیرساخت‌های سبز در شرایط عادی تابستان حدود یک تا دو درجه سانتی‌گراد در طول روز است. بیشتر این اثر خنک‌کنندگی ناشی از تعرق است، جایی که درختان بخار آب را از طریق برگ‌های خود آزاد و گرما را جذب می‌کنند و به این ترتیب دمای هوای اطراف را کاهش می‌دهند.

با این حال، درختان تحت تنش گرمایی برای حفظ رطوبت و جلوگیری از خشکی با نگه داشتن شیره خود اقدامات احتیاطی انجام می‌دهند. این امر جریان تعرق و در نتیجه توانایی آن‌ها را برای خنک کردن کاهش می‌دهد؛ چیزی که در پیش‌بینی‌های آب‌وهوایی فعلی نادیده گرفته شده است.

برای این مطالعه، محققان از داده‌های یک پایگاه داده جهانی برای مدل‌سازی تغییرات در رفتار تعرق بیش از ۷۰۰ نوع درخت در طول موج‌های گرما استفاده کردند. آن‌ها یک آزمایش میدانی برای اندازه‌گیری تغییرات تعرق، به‌ویژه در درختان اکالیپتوس در سیدنی انجام دادند تا این پدیده را تأیید کنند.

پژوهشگران دریافتند که در توانایی دوسوم درختان نمونه برای خنک کردن در شرایط گرمای شدید، بیش از حد برآورد شده بود. سانتاموریس در این رابطه می‌گوید که تصمیم‌گیرندگان شهری باید در مورد انواع درختان مورد استفاده و آستانه‌های دمایی مختلف آن‌ها انتخابی بیشتری داشته باشند. در دمای شدید، درختان می‌توانند غلظت‌های بالایی از ترکیبات آلی فرار بیوژنیک (BVOCs) همچون ایزوپرن را ساطع کنند که می‌تواند در تعامل با سایر آلاینده‌های جوی به کیفیت هوا آسیب برساند.

بدون انتخاب درخت مناسب، نه‌تنها کاهش گرما در طول موج‌های گرما کمتر است، بلکه پتانسیل پدیده‌های بهداشتی نامطلوب از جمله افزایش آلودگی نیز وجود دارد. این امر نشان می‌دهد که نیاز واقعی به اصلاح استراتژی کاهش برای در نظر گرفتن شرایط امواج گرما وجود دارد.

در دسترس بودن آب نیز برای استفاده از درختان برای کاهش گرمای شهری بسیار مهم است، زیرا آبیاری نکردن درختان پتانسیل خنک‌کنندگی آن‌ها را در دوره‌های با دمای بالا محدود می‌کند

برچسب ها: درختکاری ، آلودگی
ارسال به دوستان
داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟