۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۱۲۴۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۳۰-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۹۱۲۴۷
انتشار: ۱۰:۵۹ - ۳۰-۰۵-۱۴۰۳

آخرین وضعیت پشه آئدس و موارد تب دنگی در ایران

آخرین وضعیت پشه آئدس و موارد تب دنگی در ایران
در حال حاضر، پشه آئدس در یک نقطه از کشور حضور دارد و انتقال محلی تب دنگی در این نقطه صورت می‌گیرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با ابراز نگرانی نسبت به فعالیت بیشتر پشه آئدس با خنک‌تر شدن هوا، گفت: در حال حاضر، پشه آلوده تنها در یک نقطه از کشور حضور دارد و انتقال محلی فقط در این نقطه صورت می‌گیرد.
 
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در حال حاضر، پشه آلوده در شهر «چابهار» استان سیستان‌وبلوچستان حضور دارد و سبب انتقال محلی می‌شود. اگرچه پشه آلوده در یک نقطه کشور حضور دارد، اما نسبت به افزایش فعالیت پشه با خنک‌تر شدن هوا به ویژه در شهر چابهار احساس نگرانی می‌کنیم.
 
دکتر شهنام عرشی، درباره آخرین وضعیت انتقال محلی «تب دنگی» گفت: در حال حاضر، پشه آلوده در یک نقطه از کشور حضور دارد و انتقال محلی در این نقطه صورت می‌گیرد. پیش از این، حضور پشه آلوده در ۲ نقطه کشور یعنی «بندر لنگه» در استان هرمزگان و شهرستان «چابهار» گزارش شد؛ در نتیجه، انتقال محلی در این ۲ نقطه به ثبت رسیده بود. گزارش‌ها بیانگر این است که مورد ابتلای محلی در بندر لنگه برای مدتی گزارش نشده است.
 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت انتقال محلی تب دنگی خاطرنشان کرد: اگر پشه آلوده در هر منطقه‌ای حضور داشته باشد امکان انتقال محلی تب دنگی در آن منطقه وجود دارد. با توجه به این شرایط، اگر افراد در معرض گزش پشه آئدس قرار گیرند، امکان ابتلای آن‌ها به تب دنگی وجود دارد. نکته مهم و اساسی این است که امکان انتقال بیماری تب دنگی در مناطق حضور پشه آلوده وجود دارد و انتقال بیماری هیچ‌گاه منتقی نمی‌شود.
 
وی با بیان اینکه پشه به صورت گسترده در نقاطی از کشور مستقر شده، گفت: پشه آئدس در ۷ استان کشور یعنی ۳ استان شمالی و ۴ استان جنوبی کشور مستقر شده است.
 
برخی از نقاط کشور نیز در مجاورت ۷ استانی که پشه به صورت گسترده در آن‌ها وجود دارد، هستند و بنابراین خطر گسترش پشه به این استان‌ها نیز وجود دارد؛ بنابراین اگرچه پشه‌ای در نقاط مجاور استان‌های مذکور، گزارش نشده، اما احتمال حضور پشه در آن‌ها وجود دارد. «پارس‌آباد مغان» و «بیله‌سوار» در استان اردبیل، «خداآفرین» در استان آذربایجان شرقی جزو مناطقی هستند که احتمال حضور پشه در این مناطق نیز وجود دارد.
 
عرشی تاکید کرد: قسمت‌هایی از استان کرمان، جنوب استان فارس، استان خوزستان و استان زنجان جزو مناطق مستعد حضور پشه آئدس هستند؛ اما هنوز پشه در این مناطق صید نشده است. پشه در مناطقی که دارای آب و هوایی گرم هستند به تدریج نفوذ می‌کند.
ارسال به دوستان
ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب» نتا S چینی و تحمل 7.7 تن فشار؛ آلمانی ها و آمریکایی ها کجایید؟! (+فیلم) عملیات استشهادی در غزه / حماس : یکی از نیرو‌های مقاومت خود را در میان نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد آقای جلیلی! اگر «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید متوجه می‌شوید چه معنایی دارد ثبت لحظه حضور پلنگ ایرانی با توله‌اش در جنگل‌های گیلان (فیلم) مدودف : جنگ بین روسیه و آمریکا، اتمی خواهد بود عراقچی وارد پکن شد شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به ۵۰ تن رسید