۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۳۰۷۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۸ - ۰۶-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۳۰۷۷
انتشار: ۱۸:۲۸ - ۰۶-۰۶-۱۴۰۳

چرخه تکرار در نمایش خانگی با ورود پلتفرم‌های جدید می‌شکند؟

چرخه تکرار در نمایش خانگی با ورود پلتفرم‌های جدید می‌شکند؟
آنچه بیشتر به چشم می‌آید حضور مداوم یک سری از افراد هم در سریال‌ها و هم در برنامه‌های دیگر به عنوان نقش آفرینان و یا بازی کنندگان و حتی مهمانان دعوت شونده به برنامه‌هاست.

عصر ایران ؛ نهال موسوی - سریال‌های نمایش خانگی امروزه به پای ثابت سبد فرهنگی - هنری هر خانواده‌ای تبدیل شده است و مخاطبان زیادی از راه‌های مختلفی چون اشتراک در خود پلتفرم‌ها یا دانلود و ... بیننده آنها هستند.

تقریبا 3 پلتفرم اصلی فیلیمو، فیلم نت و نماوا همواره سعی دارند که یک یا دو سریال در برنامه هفتگی پخش خود داشته باشند و مابقی روزهای هفته را هم با برنامه‌هایی گفتگو محور یا مسابقه‌ای پر کنند.

در این میان آنچه بیشتر به چشم می‌آید حضور مداوم یک سری از افراد هم در سریال‌ها و هم در برنامه‌های دیگر به عنوان نقش آفرینان و یا بازی کنندگان و حتی مهمانان دعوت شونده به این برنامه‌هاست.

اگر یک پروژه تحقیقاتی انجام شود کاملا معلوم می‌شود شاید تعداد این افراد کمتر از 100 نفر است که به شکل چرخشی در برنامه‌ها یا سریال‌های مختلف حتی در پلتفرم‌های مختلف دیده می‌شوند.

البته این قضیه فقط شامل بازیگران نیست بلکه حتی برنامه سازان، کارگردانان، تهیه‌کننده‌ها و عوامل فنی هم در این دایره محدود قرار می‌گیرند. بسیار شنیده‌ایم که مخاطبان از حضور یک شخص در برنامه‌های مختلف حرف می‌زنند و مثلا می‌گویند چرا هر برنامه‌ای را می‌بینیم فلان شخص در آن حضور دارد؟ حتی خود آن شخص معروف هم اعتراف می‌کند که این مدت خیلی این نکته را به او گفته‌اند و بهتر است مدتی استراحت کنم و ...

چرخه تکرار در نمایش خانگی با ورود پلتفرم‌های جدید می‌شکند؟

کار به حضور افراد و بازیگران ختم نمی‌شود حتی موضوعاتی هم که درباره آنها سریال ساخته می‌شود هم به نوعی دسته‌بندی‌های مشخصی دارند که مثلا یک افراد رانت خوار متمول هستند یا گروهی خلافکار عصبی عربده کش . فقط با یک مرور ساده مثلا بر همین دو دسته معلوم می‌شود که چند درصد از سریال‌ها در این دو گروه قرار می‌گیرد و طبیعتا در این میان سریالی چون «در انتهای شب» که خارج از این چهارچوب قرار دارد واقعا بیرون از مناسبات محصولات نمایش خانگی این چند سال اخیر قرار می‌گیرد و به همین دلیل هم به چشم می‌آید. 

یا در برنامه‌های مسابقه محور هم «گل یا پوچ» اگرچه مهران مدیری را به عنوان میزبان دارد اما رویکرد و شکل مسابقه کاملا خارج از تکرار و کلیشه است.

حال قرار است که چند پلتفرم دیگر هم به گستره عرضه سریال و برنامه در شبکه نمایش خانگی اضافه شود مانند: آی‌نت، ایما، پلی، شیدا، نبراس، نمافیلم و ... اما اصل قضیه این است که کدام پلتفرم توان ارائه محصولات حلاقانه و توجه براگیز را داشته باشد تا بتواند ابتدا عرض اندام کرده و شناخته شود و بعد ادامه دهد.

اگر رویکرد پلتفرم‌های جدید هم همین باشد که در تولید محتوا قدم در راه پیش قراولان بگذارند که هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد و اصلا توانایی رقابت با آنها را ندارند و آنها هم یک نسخه تکراری از سکوهای قدیمی می‌شوند که نه نسل تازه‌ای از سازندگان و چهره‌ها به سریال‌ها یا رئالیتی‌شوها اضافه می‌کنند و نه تولیدات با ژانر متفاوت یا  جدید دارند.

برای مثال پلتفرم فیلم نت زمانی در میان مخاطبان شناخته شد که با سریال «پوست شیر» نسخه جدیدی از سریال‌های معمایی - جنایی را رقم زد و مخاطبان هم آرام آرام کشفش کرده و الان فیلم نت به یکی از سکوهای فعال در این بازار تبدیل شده است.

اما برای مثال سریال داریوش که تقریبا همان تیم پوست شیر تولید کرده و بسیاری از بازیگران هم در آن مشترک هستند هرگر نتوانست به شهرت و توجه پوست شیر دست یابد.

چرخه تکرار در نمایش خانگی با ورود پلتفرم‌های جدید می‌شکند؟

بهرجهت در دنیای امروز پلتفرم‌های نمایش خانگی به یک بخش ثابت و مهم از زندگی مخاطبان تبدیل شده‌اند اما تا زمانی که حرفی برای گفتن داشته باشند در غیر اینصورت فیلم و سریال‌های خارجی پرقدرت و تقریبا به صورت مجانی در اختیار همه است تا به آن رجوع کنند.

یادمان باشد با تمام سهل الوصول شدن دسترسی به سریال و فیلم خارجی باز مخاطب ایرانی با محصولات ایرانی قرابت بیشتری دارد و همیشه اولویت اولش برای دیدن است، حال بستگی دارد که چگونه با این پتانسیل موجود برخورد شود. 

افراد دخیل در نمایش خانگی اعم از مدیران، تصمیم گیران، سازندگان، نویسندگان، بازیگران و ... برحذر باشند که صبر و طاقت مخاطب تا یک اندازه‌ای است والا همان گونه که با تلویزیون قهر کردند بعد از مدتی نمایش خانگی را هم کنار می‌گذارند. امیدوارم که چنین اتفاقی رخ ندهد.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
2
نکته اصلی همون پاراگراف آخرتون هست. تمام این بازیکنهای تکراری یه روزی توی همین تلویزیون ایران داشتن نقش ایفا می کردن. الان همه اومدن توی شبکه های خانگی. مشکل حالا تکراری بودن افراد نیست مشکل ماهی 200 پوله که برای دیدن همین افراد تکراری باید بدیم. خوب چرا این تلوزیون حکومت ایران این برنامه ها رو پخش نمی کنه؟ حالا پول اینترنت مصرفی بماند. مثلا پورنگ با وجود این همه فیلم توی تلوزیون می ره توی شبکه اجتماعی هم فیلم می ذاره. خوب همینو تلویزیون بخره بذاره. صبح تا غروب توی تلوزیون شبکه کودک داره بچه مسلمون و این چرت و پرت ها رو نشون می ده. خوب پس تلوزیون ایران رو ببرید برای طالبان پخش کنید.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
1
1
بیشتر از یک دهه است که مخاطب ایرانی اولویت اولش فیلم و سریال های خارجی است ، نشانه اش را هم در سطح جامعه می بینیم ، مثلا کمتر کسی پیدا می شود که بداند این روزها چه سریالهایی در تلوزیون پخش می شود اما قطعا اکثریت مردم فصل دوم خاندان اژدها را دیده اند و حالا منتظر فصل دوم سریال ارباب حلقه ها هستند .
پلتفرم ها هم همان محصولات بی کیفیت تلوزیون را پخش می کنند با چاشنی شل حجابی و پر رنگ تر بودن تصویر
ناشناس
Singapore
۰۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
من پول سریال دیدن رو ندارم.همون تلویزیون می بینم.بیشتر فوتبال هم داخلی هم خارجی.ماهواره هم داشتیم که انداختمش دور.الان همه برنامه های ماهواره ای هم تکراری وخسته کننده و حوصله سربر شدن.
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان : به آمریکایی‌ها گرا ندهید، ناترازی‌ انرژی در دولت رئیسی هم وجود داشت/ حکومت بعثی سوریه سقوط کرد چون مردم را به عنوان پشتیبان نداشت استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود