۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۳۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۸-۰۶-۱۴۰۳
کد ۹۹۳۳۲۶
انتشار: ۰۲:۰۰ - ۰۸-۰۶-۱۴۰۳

باد معده زیاد نشانه چیست؟

باد معده زیاد نشانه چیست؟
اگرچه وجود بادهای شکمی یک فرآیند طبیعی در بدن محسوب می‌شود، ولی رژیم غذایی یا برخی شرایط خاص گوارشی ممکن است آن را بدتر کند. نفخ بیش از حد می‌تواند باعث درد و یا ناراحتی شود که اغلب هم به دلیل خوردن غذاهای خاص رخ می‌دهد، ولی در برخی مواقع خبر از یک بیماری جدی‌تر دارد.
احتمالا با دیدن عنوان متوجه شده‌اید که بنا داریم در این مطلب به بررسی علت نفخ زیاد و باد شکم بپردازیم. این نفخ زیاد ناشی از تجمع گاز در دستگاه گوارش است که می‌تواند منجر به بروز ناراحتی‌های شکمی شود و به شدت برای فرد آزار دهنده باشد.
 
به گزارش مثبت سبز، اگرچه وجود بادهای شکمی یک فرآیند طبیعی در بدن محسوب می‌شود، ولی رژیم غذایی یا برخی شرایط خاص گوارشی ممکن است آن را بدتر کند. نفخ بیش از حد می‌تواند باعث درد و یا ناراحتی شود که اغلب هم به دلیل خوردن غذاهای خاص رخ می‌دهد، ولی در برخی مواقع خبر از یک بیماری جدی‌تر دارد.
 
اکثر مردم در یک یا چند مقطع زمانی، احساس تجمع باد در معده را تجربه می‌کنند؛ پس مسئله چندان نادر و عجیبی نیست و اکثر اوقات، تنها با تغییر رژیم غذایی و الگوهای زندگی، این مسئله قابل کنترل خواهد بود.

چرا باد معده به وجود می‌آید؟

نفخ می‌تواند طی برخی فرآیندهای طبیعی بدن به وجود بیاید و یا ممکن است ناشی از شرایط خاصی باشد که بر سیستم گوارشی تأثیر می‌گذارد. به طور کلی دو دلیل وجود دارد که سبب تجمع گازها در معده و روده خواهند شد:

منبع بیرونی منبع درونی
زمانی که چیزی می‌خوریم یا می‌نوشیم و یا بزاق را قورت می‌دهیم، مقدار کمی هوا را نیز همراه آن‌ها می‌بلعیم که این هوا در معده جمع شده و منجر به نفخ می‌شوند.

وقتی غذا را هضم می‌کنیم، باکتری‌های روده بزرگ گاز تولید می‌کنند. هنگامی که غذا در سیستم گوارش تجزیه می‌شود، این باکتری‌ها گوگرد نیز تولید می‌کنند که در هنگام دفع، سبب ایجاد بوی بدی می‌شوند. این گاز در واقع به عنوان یک محصول جانبی فرایند هضم جزئی برخی غذاها تولید می‌شود.

با توجه به موارد اشاره شده در بالا، منبع باد معده می‌تواند عوامل بیرونی باشد و عوامل درونی بیشتر مرتبط با فعالیت روده‌ها است. اما تکلیف این گازها چه می‌شود؟ تجمع گازها در بدن در نهایت منجر به این می‌شود که افراد آن را از دهان و یا از طریق عبور باد از مجرای مقعدی دفع کنند. نفخ شکم اغلب بدون اینکه فرد از آن آگاه باشد، رخ می‌دهد. جالب است بدانید که هر فرد به طور متوسط ​​8 تا 14 بار در روز، این  گاز را از طریق مقعد دفع می‌کند.

نشانه‌های نفخ بیش از حد

از کجا می‌توان تشخیص داد که باد معده بیش از حد و از حالت نرمال خود خارج است؟

  • دفع گاز تا حدود 40 مرتبه در روز
  • میزان بلندی صدا در هنگام دفع گاز
  • احساس ناراحتی، درد و یا گرفتگی در ناحیه شکم
  • صداهای غرش مانند در بخش‌های تحتانی شکم
  • احساس ورم قابل مشاهده در ناحیه شکم

چه عواملی می‌توانند باد معده را تشدید کنند؟

در این قسمت، عوامل و فاکتورهایی را عنوان می‌کنیم که می‌توانند میزان باد معده را تشدید کنند.

  • عادات غذایی و نحوه غذا خوردن
  • نحوه نوشیدن آب و سایر نوشیدنی‌ها
  • نحوه نفس کشیدن

درمان باد معده

در نظر گرفتن همین چند نکته ساده که در ادامه آورده شده‌اند، می‌توانند به شدت در این زمینه کمک کننده و موثر باشند و از شدت زیاد باد معده کم کنند.

  • در قدم اول بهتر است نحوه تنفس خود را اصلاح کنید.
  • از مصرف نوشیدنی‌های گازدار و کربنات دار بپرهیزید.
  • سیگار کشیدن را کنار بگذارید.
  • تا جایی که ممکن است جویدن آدامس را به حداقل برسانید.
  • آرام‌تر غذا بخورید.
  • غذای خود را به چند وعده کوچک‌تر تقسیم کنید.
  • محصولات لبنی کم لاکتوز و یا بدون لاکتوز را در سبد غذایی خود بگنجانید.
  • از مواد غذایی با هضم آسان‌تر استفاده کنید. برخی مواد غذایی هضمشان بسیار مشکل است؛ مانند سبزیجات و برخی حبوبات.
  • به طور کلی تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی اغلب می‌تواند میزان باد معده را کاهش دهد؛ اما در برخی موارد این مشکل ممکن است نشان از برخی بیماری‌های زمینه‌ای دیگر باشد که در این صورت، باید پیش از هر اقدامی به پزشک متخصص جهت رفع مشکل خود مراجعه کنید.
برچسب ها: باد معده ، گوارش
ارسال به دوستان
پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد پزشکیان: قدرت ما در اتحاد است؛ باید بی منت زندگی کردن را یاد بگیریم (فیلم) ایران اتهام دخالت در امور داخلی سوریه را رد کرد واکنش آمریکا به حمله پاکستان در افغانستان: مراقب غیرنظامیان باشید آتش‌سوزی گسترده در مناطق جنگلی شیلی (فیلم) بارش برف و باران در البرز از شنبه؛ هشدار به مسافران و کوهنوردان