۰۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۹۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۰۳-۰۷-۱۴۰۳
کد ۹۹۹۸۳۹
انتشار: ۱۱:۰۹ - ۰۳-۰۷-۱۴۰۳

آنتی بیوتیک‌ها کمکی به تسکین درد دندان نمی‌کنند

آنتی بیوتیک‌ها کمکی به تسکین درد دندان نمی‌کنند
در هنگام درد دندان صرفا مصرف داروهای ضد التهاب مثل ایبوبروفن یا ژلوفن توصیه می‌شود و در قدم بعدی هم لازم است که به پزشک مراجعه شود.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی بیماران برای تسکین درد دندان به اشتباه از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌کنند، گفت: در هنگام درد دندان صرفا مصرف داروهای ضد التهاب مثل ایبوبروفن یا ژلوفن توصیه می‌شود و در قدم بعدی هم لازم است که به پزشک مراجعه شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مریم پیغون، متخصص درمان ریشه دندان تاکید کرد: در حوزه بهداشت دهان و دندان، انجام برخی کارهای ساده و کم هزینه مانند استفاده مرتب و صحیح از مسواک، بهره‌گیری از نخ دندان و دهانشویه می‌تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد.

وی افزود: اینکه فرد در طول روز چند مرتبه مواد قندی استفاده می‌کند قطعاً در پوسیدگی دندان تاثیرگذار است و در این موضوع حجم مواد قندی چندان مطرح نیست؛ به عبارت بهتر دفعات مصرف مواد قندی مهم است و نه حجم آنها، به عنوان مثال اگر فردی در طول روز سه بار مواد قندی را با حجم ۵۰ گرم استفاده کند، آسیب مواد قندی برای دندان‌های او کمتر است از زمانی که پنج بار در روز، پنج گرم مواد قندی استفاده می‌کند.

این پزشک متخصص یادآور شد: هر بار که شما مواد قندی استفاده می‌کنید سبب می‌شود که محیط دندان اسیدی شود و در نتیجه مینای دندان در این مواد اسیدی حل شده و باعث آسیب به دندان ‌شود. در این شرایط یکی از کارهای ساده‌ای که می‌توانیم انجام دهیم، این است که بعد از هر بار مصرف ماده قندی چنانچه به مسواک دسترسی نداریم، دهان خود را با آب معمولی بشوییم تا مواد اسیدی دهان کمتر شود.

دکتر پیغون در خصوص تاثیر رژیم غذایی بر سلامت دندان ها نیز گفت: تغذیه افراد ارتباط مستقیمی با سلامت دندان‌ها دارد و سبک های تغذیه ای مثل مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها که حاوی فیبر هستند می‌تواند به سلامت لثه‌ها کمک کند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی مصرف ویتامین C که در میوه ها و سبزیجات به وفور موجود است را در مقاومت لثه‌ها تاثیرگذار دانست و گفت: کمبود ویتامین سی باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود. همچنین کیفیت بزاق افراد در میزان پوسیدگی دندان آنها موثر است؛ بیمارانی را می‌بینیم که پوسیدگی دندان آنها به خاطر کیفیت بزاق‌شان است؛ یعنی بزاق یا خیلی رقیق و دارای املاح کمی است که نمی تواند محیط دهان را تمیز کند و یا خیلی غلیظ است که در این صورت هم سبب می‌شود شستشوی خوبی انجام نشود.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: یک نکته بسیار مهم که عموم جامعه باید بدانند این است که آنتی بیوتیک سبب کاهش درد نمی‌شود؛ بیمارانی داریم که با درد دندان مراجعه می‌کنند در حالیکه مقدار زیادی آنتی بیوتیک مصرف کرده‌اند که این قطعاً در آینده می‌تواند مقاومت‌های آنتی بیوتیکی را در بدن آنها ایجاد کند و چنانچه فرد در آینده نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشد مصرف آنتی بیوتیک‌ها در بدن او تاثیری نخواهد داشت بنابراین مردم باید بدانند که در مواقع درد دندان، مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوبروفن و ژلوفن توصیه می‌شود.

برچسب ها: آنتی بیوتیک ، دندان
ارسال به دوستان
مردم شهر مصیاف در استان حماء نیز علیه تروریست‌های تحریرالشام به پاخاستند (فیلم) کلاهبرداری 10 میلیارد تومانی از 30 سرمایه‌گذار شکستن حکومت نظامی توسط معترضان در دمشق (فیلم) تروریست‌های الجولانی شهروندان سوری که علوی هستند را اینگونه بعد از دستگیری مورد اهانت قرار میدهند (فیلم) معاون وزیر بهداشت: با آلودگی هوا دچار مشکلات زیادی شده‌ایم پیام مقام معظم رهبری به مناسبت میلاد حضرت مسیح (ع) درگیری مسلحانه بین تروریست‌ها و شبه نظامیان مسیحی در المزه دمشق (فیلم) دیدار سفرای چند کشور با عراقچی (+عکس) دانش آموزان «شب امتحان»‌ ۲.۵ میلیون دقیقه فیلم تماشا کردند! شعار یاعلی یاعلی معترضین علوی سوریه در مقابل فرمانداری طرطوس (فیلم) رییس مرکز ملی فضای مجازی: رفع فیلتر سایر پلتفرم‌ها منوط به رعایت چارجوب‌هاست معاون اجرایی رئیس‌جمهور: سفر استانی بعدی رئیس‌جمهور به خوزستان خواهد بود (فیلم) حملات موشکی و پهپادی یمن به منطقه صنعتی عسقلان در اسرائیل (فیلم) جعبه سیاه هواپیمای آذربایجانی پیدا شد نخست وزیر بشار اسد : سوریه به ایران، 30 میلیارد دلار بدهی دارد / حقوق نخست وزیر 140 دلار و وزیر 70 دلار بود / ایران سالانه یک میلیارد دلار به سوریه می داد