۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۵۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۵۵۲۷
انتشار: ۱۱:۱۸ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۳

ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آنتی بیوتیک در جهان

ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آنتی بیوتیک در جهان
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی ادامه داد: متاسفانه امروزه به علت مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک ها و امحا غلط آنتی‌بیوتیک‌های تاریخ گذشته و ورود آن‌ها به چرخه آب و غذای مردم، مصرف نابجا و به‌طور وسیع در صنعت دامپزشکی، کشاورزی، پزشکی و جهش میکروب‌ها، وضعیت وخیمی را برای ما ایجاد کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آنتی‌بیوتیک در جهان بوده و در سه سال اخیر هم این روند رو به افزایش است.
 
به مناسبت هفته اطلاع‌رسانی مهار مقاومت میکروبی، چهارشنبه، ۳۰ آبان ۱۴۰۳، نشست خبری با حضور اصحاب رسانه و مسئولین معاونت بهداشتی، درمانی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
 
در این نشست، بهروز عطایی، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، مقاومت‌های ضدمیکروبی را یک پاندمی خاموش رو به رشد عنوان کرد و گفت: در سال ۲۰۱۹ حدود ۵ میلیون مرگ ناشی از مقاومت‌های ضدمیکروبی گزارش شده و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که حدود ۳۹ میلیون نفر ممکن است در ۲۵ سال آینده بر اثر مقاومت‌های ضدمیکروبی جان خود را از دست بدهند.
 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی ادامه داد: متاسفانه امروزه به علت مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و امحا غلط آنتی‌بیوتیک‌های تاریخ گذشته و ورود آن‌ها به چرخه آب و غذای مردم، مصرف نابجا و به‌طور وسیع در صنعت دامپزشکی، کشاورزی، پزشکی و جهش میکروب‌ها، وضعیت وخیمی را برای ما ایجاد کرده است.
 
عطایی با بیان این‌که حدود ۱۰ سال طول می‌کشد تا یک آنتی‌بیوتیک جدید ساخته شود، خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آنتی‌بیوتیک در سطح جهان بوده و در این سه‌سال هم روند رو به افزایش بوده است. ما جزء یکی از کشورهایی هستیم که مصرف آنتی‌بیوتیک در کشورمان بالاست. در نتیجه‌ی این مصرف بالا، مقاومت ضدمیکروبی در بیمارستان‌ها افزایش پیدا می‌کند و آنتی‌بیوتیک‌ها کارایی خود را از دست می‌دهند و در نهایت سلاح اولیه‌ای که ما می‌توانیم از آن علیه میکروب‌ها استفاده کنیم، از دست ما خارج خواهد شد.
 
وی در ادامه یادآور شد: اطلاع‌رسانی دقیق در مورد علائم بالینی بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌تواند تأثیر بسزایی در مدیریت صحیح این بیماری‌ها داشته باشد. برای مثال، علائمی چون آبریزش بینی، تب و بدن‌درد در فصول سرد سال، معمولاً نشان‌دهنده بیماری‌های ویروسی هستند. اگر شدت این علائم بیشتر شود، احتمال آنفلوآنزا مطرح می‌شود. در این شرایط، تأکید بر اقدامات ساده‌ای مانند استراحت و مصرف مایعات می‌تواند بدون نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک به بهبود بیمار کمک کند.
 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی همچنین خاطرنشان کرد: تنها درصد کمی از این بیماری‌ها (در حدود ۰.۵ تا ۲ درصد) ممکن است با عفونت‌های باکتریایی همراه شوند که در چنین شرایطی نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک وجود دارد. آموزش عمومی در این زمینه می‌تواند به کاهش مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک و پیشگیری از مقاومت‌های دارویی کمک کند.
ارسال به دوستان
روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند کیهان : بشار اسد و پدرش بخاطر ایران از سود خودشان گذشتند تصاویری بسیار خاطره انگیز از جادوگر تکرارنشدنی دنیای بسکتبال باور می کنید این حشره بدن فلزی دارد! (عکس)