۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۸۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۰ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۸۷۵۳
انتشار: ۱۶:۲۰ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۳

امیدواری ایران برای ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «ساز رباب»

امیدواری ایران برای ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «ساز رباب»
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از امیدواری ایران برای ثبت جهانی «هنر ساختن و نواختن رباب»، «جشن مهرگان» و «پیوستن سیزدهمین کشور به پرونده ثبت جهانی نوروز» در این اجلاس خبر داد.

معاون میراث‌ فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بررسی دو پرونده ایران با عنوان «هنر ساختن و نواختن رباب»، «جشن مهرگان» و «پیوستن سیزدهمین کشور به پرونده ثبت جهانی نوروز» در نوزدهمین جلسه کمیته بین‌دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس خبر داد.

به گزارش ایسنا، همزمان با آغاز نوزدهمین جلسه کمیته بین‌دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که در پاراگوئه درحال برگزاری است، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از امیدواری ایران برای ثبت جهانی «هنر ساختن و نواختن رباب»، «جشن مهرگان» و «پیوستن سیزدهمین کشور به پرونده ثبت جهانی نوروز» در این اجلاس خبر داد.

دارابی گفت: با ثبت دو عنصر جدید میراث فرهنگی ناملموس ایران، یعنی «هنر ساختن و نواختن رباب» و «جشن مهرگان» در کمیته بین‌الدولی میراث فرهنگی یونسکو در پاراگوئه، تعداد عناصر ثبت شده میراث فرهنگی ناملموس جهانی ایران به ۲۶ عنصر ارتقا پیدا می‌کند.

او اظهار کرد: در این اجلاس همچنین پرونده ثبت جهانی چند ملیتی «نوروز» با الحاق کشور مغولستان به پرونده‌ای با تعداد ۱۳ کشور عضو تبدیل خواهد شد؛ پرونده‌ای یگانه که مدیریت و بانی آن ایران است.

قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بر اساس اطلاعات منتشر شده در سایت رسمی دبیرخانه کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو، ارزیابی سه پرونده ایران مورد تأیید نهاد ارزیابی یونسکو قرار خواهد گرفت و در روزهای آتی اعلام ثبت جهانی این سه عنصر از سوی یونسکو صورت می‌گیرد.

بنابر گزارش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در نخستین روز از نوزدهمین کمیته بین‌دولتی پاسداری از میراث‌ فرهنگی ناملموس که در شهر اسانسیون پاراگوئه در حال برگزاری است، گزارش‌های اقدامات پاسدارانه ایران درباره دو پرونده «نقالی» و «مهارت سنتی لنج سازی و دریانوردی در خلیج فارس» مورد بررسی قرار گرفت.

علی دارابی، معاون میراث‌فرهنگی در این‌باره گفت: در این جلسه، یونسکو از جمهوری اسلامی ایران برای ارسال به موقع گزارش‌ها، اقدامات پاسدارانه انجام‌ شده و ارتقای زیست‌پذیری عناصر، تشکر کرده و از پیشنهاد ایران مبنی بر انتقال پرونده نقالی از فهرست در خطر به فهرست معرف نیز استقبال کرد.

این دو پرونده در سال ۱۳۹۰ در فهرست در خطر و نیازمند پاسداری فوری یونسکو به ثبت رسیده بودند و بر اساس مقررات کنوانسیون پاسداری از میراث‌فرهنگی ناملموس، دولت موظف به ارائه گزارش‌های اقدامات پاسدارانه انجام شده به صورت دورهای (هر ۴ سال یکبار) در رابطه با این عناصر است.

ارسال به دوستان
روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند کیهان : بشار اسد و پدرش بخاطر ایران از سود خودشان گذشتند تصاویری بسیار خاطره انگیز از جادوگر تکرارنشدنی دنیای بسکتبال باور می کنید این حشره بدن فلزی دارد! (عکس)