۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۸۷۸۰
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۸۷۸۰
انتشار: ۱۹:۱۳ - ۱۳-۰۹-۱۴۰۳

آقای کارگردان فیلم نماینده ایران در اسکار 2024 شما از خودتان بگو ...

آقای کارگردان فیلم نماینده ایران در اسکار 2024 شما از خودتان بگو ...
آقای خواجه پاشا فراتر از نظر شما درباره فلان فیلم یا فلان سینماگر، برای اهالی فرهنگ و هنر در مقطع کنونی قضیه مهم این است که برای فیلم شما به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار 2024 چه اقدامی یا چه تلاشی انجام داده‌اید که حداقل در بین 15 فیلم انتخابی مرحله اول قرار گیرد؟

عصر ایران ؛ نهال موسوی - در چند روز گذشته بابک خواجه پاشا کارگردان فیلم «در آغوش درخت» نماینده سینمای ایران در اسکار 2024 ، با حضور در برنامه اینترنتی پلان درباره دیگر سینماگران ایران و فیلمهایشان نکاتی را مطرح کرد که با واکنش اهالی فرهنگ و هنر مواجه شده است.

خواجه پاشا علاوه بر تحقیر و بدون کیفیت خواندن فیلم کیک محبوب من سازندگان آن را بدون عِرق ملی و دروغگو دانست که می‌خواهند مردم ایران را بدبخت نشان دهند و البته پیشنهاد هم داد که یک دوربین به نیاوران یا تجریش و حتی جنوب شهر و ... برود تا نشان دهد و خارجی‌ها ببینند آنجاها چه خبر است؟! 

هوشنگ گلمکانی منتقد با سابقه سینمای ایران در اینستاگرام نوشت: «البته که هر کس حق اظهار نظر دارد، اما از این تکه نظر فیلم‌ساز جوان اسکاری‌مان حیرت کردم. نفهمیدم این چه‌جور استدلالی است. 

اگر قضیه ربطی به مضمون "کیک محبوب من" ندارد چه دروغی، و دروغ به کجای فیلم مربوط می‌شود؟ عِرق ملی از کجای فیلم و فیلم‌ساز باید بیرون بزند؟ فیلمی که به هر حال درباره حفره‌های عاطفی سالمندان است کجایش تعارضی با عرق ملی دارد؟ کجای این موضوع انسانی (و جهانی) دروغ است؟

سال‌ها دوری از کجا؟ چه‌کسی سال‌ها از چی دور بوده؟ فیلم حتی اگر "تکنیکی هم کار نشده" درباره بدبختی نیست. آدم بعضی روزها با نظرهای گوناگون گاه کج‌وکوله روبه‌رو می‌شود و می‌گذرد اما گاهی آدم صبوری مثل من هم با خواندن و شنیدن برخی نظرها بی‌طاقت می‌شود.»

شاهین شجری کهن (منتقد سینما) در زیر همین پست نوشته است:: «ظاهراً جناب خواجه ‌پاشا تصور کرده‌اند سازندگان «کیک محبوب من» خارج‌نشین هستند و فیلم را دور از ایران ساخته‌اند! جایی می‌گویند "بعد از سالها دوری … دروغی را به خورد مخاطب می‌دهند" و توصیه می‌کند که «برای‌شان فیلم از تجریش و جنوب شهر بفرستید که بدانند چه خبر است!»

متاسفانه پایه استدلال در همین حد سست و شرم‌آور است. بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم همیشه ساکن کشورشان بوده‌اند و گویا در حد گشت‌وگذار یا سفر کاری هم اجازه خروج ندارند. ضمناً عرق ملی و شناخت ربطی به فواصل جغرافیایی ندارد، آن هم در این دهکده جهانی و عصر تکنولوژی. خوب است آدم اول ذرع کند بعد قیچی بزند که جمع کردنش این‌قدر سخت نشود»

رضا صائمی (منتقد سینما) هم در صفحه اینستاگرام خودش نوشت: «یک ماه و اندی پیش در جلسه نقد فیلم "در آغوش درخت" که در فرهنگسرای‌ اندیشه برگزار شد با بابک خواجه پاشا کارگردان فیلم، درگیری کلامی شدیدی پیدا کردم که فضای جلسه را متشنج کرد...برای دفاع از فیلم خودش، حمله کرده بود به فیلم‌های اجتماعی و انتقادی که سیاه‌نمایی می‌کنند و دغدغه و عِرق ملی ندارند و امید را در دل مخاطب می‌کُشند(فرمول فرسوده نفی دیگران برای اثبات خود)... 

اسکاری

نقطه اوج جدل ما بر سر این بود که گفت می‌دانستم پایان فیلمم با واقعیت منطبق نیست ولی برای آنکه امید ایجاد کنم، پایان خوشی ساختم(نقل به مضمون).‌‌...برآشفته شدم که شما مخاطب را فریب دادید....در بستر یک قصه رئالیستی، پایان خوش خیالی ساختید تا با دروغ شیرین، حقیقت تلخ را پنهان کنید....این امیدآفرینی نیست، مخاطب فریبی است و توهین به شعور او.....سخنم را برنتافت و در واکنشی عصبی و آشفتگی کلامی به کلی گویی‌های کلیشه‌ای و شعاری پرداخت و گفت فرهنگ سینما، فرهنگ امید است نه فلاکت.....

فرهنگ امید از نظر او یعنی همان دروغ شیرین و حذف و انکار واقعیت‌های تلخ جامعه در سینما.....آنگاه او کیک محبوب من را دروغ می‌داند!....وقتی دست سینمای ایران تهی و فقیر است و فیلم متوسط فیلمسازی میانمایه و حقیر را به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی می‌کند، او هم متوهم می‌شود...آنکه در آغوش تظاهر بپرد، رخت تزویر می‌پوشد تا از درخت زر و زور بالا رود....این البته پریدن در ارتفاع پست است!»

واقعیت این است که فیلم در آغوش درخت بابک خواجه پاشا به هر دلیلی نماینده سینمای ایران در اسکار 2024 است و به جای پرداختن به حواشی و اتفاقات دیگر، بهترین کار این است که به فیلم خودشان بپردازند.

آقای خواجه پاشا یادتان باشد حتی اگر شما به برنامه‌ای چون «پلان» دعوت شده‌اید دلیل اصلی آن این است که شما سازنده فیلم نماینده سینمای ایران در اسکار هستید. شما به لحاظ مادی و معنوی از این انتخاب بهره می‌برید پس تمام انرژی خودتان را بر روی آن امر مهم بگذارید که فراتر از نظرات شخصی و سلیقه‌ای شماست.

اسکاری

الان فیلم «در آغوش درخت» فقط فیلم شما نیست بلکه نماینده سینمای ایران در اسکار است در این زمینه چه اقدامی انجام داده‌اید؟ آیا پخش کننده‌ای جهانی و قابل اعتنا دارید که بتواند این نماینده سینمای ایران را به بهترین شکل به چند هزار نفر اعضای آکادمی اسکار بشناساند؟ آیا اصلا در آمریکای شمالی پخش کننده‌ای دارید؟ توانستید پخش کننده پیدا کنید؟ 

آقای خواجه پاشا فراتر از نظر شما درباره فلان فیلم یا فلان سینماگر برای اهالی فرهنگ و هنر در مقطع کنونی قضیه مهم این است که شما به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار 2024 چه اقدامی یا چه تلاشی انجام داده‌اید که ما دلمان خوش شود شاید در بین 15 فیلم انتخابی مرحله اول قرار گیرید که قرار است در روز ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) مشخص شوند؟ درباره این مسائل مهمتر حرف بزنید.

آیا اصلا شانسی برای فیلم شما وجود دارد؟ بنده که بعید می‌دانم دلایلش را هم پیشتر در یادداشتی ذکر کرده‌ام، تحت عنوان "نماینده ایران در اسکار ؛ تلاش برای انتخاب فیلمی که هیچ شانسی ندارد" از صمیم قلب به عنوان علاقه‌مند به سینمای ایران امیدوارم که من اشتباه کرده باشم.

این مهمترین انتظار جامعه فرهنگی و هنری ایران از شما به عنوان سازنده فیلمی است که عنوان نماینده سینمای ایران در مراسم اسکار 2024 را به دوش می‌کشد. مابقی حرفها و نظرات شما بماند برای بعد از اسکار و ... که اتفاقا درباره فیلم شما هم حرف و حدیث زیاد است.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۰
صدرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
6
9
امید توی دل ادماست، نه محیط بیرونشون. و بدیش اینه که آدمایی غرق در تاریکی ناامید، نمیتونن روشنی چراغ امید دیگران رو طاقت بیارن، همه زورشونو میزنن خاموشش کنن. دقیقا مثل شماها...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
3
9
اوه حالا فشار هفته از منتقد درجه یک ما تا نویسندگان دره پیتی با پوزش از جمله خانم ن م نگرون عرق ملی شدند یک حرفی درست با غلط زد دیگر باید اجدادش را جون با سلیقه شما جور نیست جلویش آورد بابا ای ول ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
4
12
حرف حق حق حق ، حاجی تو یه توضیحی درباره فیلم خودت بده، اتفاقا فیلم شما در راستای بسیاری از مفاهیم فمینیستی و سیاه نمایی مد روز و بی توجهی به قومیت‌ها و ... قرار می‌گیرد
ناشناس
France
۲۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
5
حق با شماست، تنها فیلم‌های خوب فیلم‌هایی هستند که کثافت می‌زنند به ایران و مردم ایران و فرهنگ ایران. بقیه همه فیلم‌های خودشون هستند و باید سازندگانشون رو بایکوت کنیم تا همه فیلم‌های خوب و واقعی بسازند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
2
2
من که فیلم کیک محبوب من ندیده بودم ترغیب شدم بروم ببینم، عجب تبلیغ باحالی برای این فیلم کرده، الان بهترین تبلیغ برای یک فیلم همینه
....
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
3
5
چرا هر کی یه چیز خاصی میگه تحملشو نداریم... جناب نویسنده یکم حس تحملمون رو بالا ببریم... واقعا زشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
0
6
من این فیلم ساز رو نمیشناسم و کیک محبوب من هم ندیدم.
ولی اونچه که شخصا در فیلم های ایرانی منو اذیت میکنه این هست که کارگردان فکر میکنه داره تاریخ نویسی میکنه و نه اینکه یک قسمت از کارش این هست که راه نشون بده.
از وقتی کیارستمی پایان فیلم رو گذاشت به دوش تماشاگر همه خودشون رو راحت کردند! میری فیلم ببینی آخرش کمی خمار میای بیرون. درصورتی که خیلی از فیلم های غربی یک سرانجام داره که آدم ازش الهام میگیره.
منتقد
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
1
5
من با فیلمسازانی که دوست دارند از واقعیت و ترجيحاً واقعیت تلخ بسازند مشکلی ندارم اما امیدآفرینی در هنر سینما را اتفاقن هنر میدانم.واقعیت نیاز به فیلم ندارد همه باواقعیت در زندگی مواجه هستند.شما فیلم‌های غربی و هالیوود را هم ببینید اکثراً و نه همه با مبالغه و جلوه های ویژه و حماسی سازی سعی در تغییر واقعیت و ذائقه مخاطب به نفع خود دارند
ناشناس
Switzerland
۰۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
1
4
کلا سینمای ایران نه در زمان رژیم سابق و چه بعد انقلاب ارزش و جایگاهی نداشت . فقط یک مدتی چند نفری تلاش هایی کردند که آن هم با آمدن فیلمهای مزخرف باب طبع " جشنواره کن" که فقط به حقارت و حقیر نشان دادن مردم کشورهای غیر اروپایی جایزه می دهند جایزه بگیر شدند. چند جایزه کن به فیلمهایی که مردم حاشیه نشین و بدبخت پاریس را نشان می دهد تعلق گرفته است؟
ناشناس
Australia
۰۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
3
2
پس لابد فیلم کره جنوبی پارازیت هم که روایت حرص و طمع و حسادت است عرق ملی کره ای ندارد. آمریکا که این همه فیلم های پلیس فاسد را نشان میدهد عرق ملی ندارد انگلستان که از تاریخش و بدبختی های کودکان کتاب و فیلم درست کرده عرق ملی ندارد. آقای منتقد چط.ور است همه به به و چه چه ایران را بگویند تمام دنیا را دعوت کنند و بگویند در دنیا ما انسان های خاصی هستیم که هیچ نقطه منفی نه در کار ما نه در فرهنگ ما نه قانون ماست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
7
در اغوش درخت نباید به عنوان نمایند ایران معرفی میشد چون در ان از خیانت ناموسی خبری هست نه از سیاه نمایی ونه از تکه های پایین تنه ای
پیمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
1
4
آقای خواجه پاشا دمت گرم. بالاخره یه نفر پیدا شد در مورد فیلمسازهای بیمار قبلی ما حرف حق بگه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
2
خارج از موضوع این کارگردان
ای کاش فیلم سازان ما با کمی ظرافت در فیلم هاشون تربیت اجتماعی رو کمی جا میانداختند ، و در کنار شخصیت های ولنگار لااقل یک کسی که کمی متفاوتر هست هم می‌گذاشتند.
مثلا در فیلم زودپز، طرف با دهن پر حرف میزنه، یکی نیست بگه با دهن پر حرف نزن؟
با طعنه های کوچک میشه تغییرات بزرگ انجام داد، مخصوصا در فیلم‌های طنز.
تفاوت در رفتار و شخصیت انسانها در جزئیات هست و نه در کليات.
پاپک
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
0
2
اینو میگن یه تبلیغ خوب برای فیلم "در آغوش درخت"?
منم فیلم هایی که آخرش آدم رو نا امید و غمگین میکنه خوشم نمیاد مثل بیشتر فیلم های اروپایی و ایرانی ؛
ولی فیلم های آمریکایی شما ببینید بیشترشون عشق ، ایثار ، خانواده و با برگشت به زندگی امید رو تو دل تماشاگر زنده می کنن یه جوری این پایان بندی فیلم رو انجام میدن که آدم با خودش میگه : فقط باید همینجوری تموم میشد ؛ آخ عاشق فیلم های آمریکایی ام??
طرز پخت زرشک پلو با مرغ محلی و متفاوت (فیلم) تیزر جدید هواپیمایی امارات برای کریسمس دنیا را شگفت‌زده کرد (فیلم) تهدید نتانیاهو علیه حوثی ها : درسی خواهند گرفت که حماس ، حزب‌الله و رژیم بشار اسد گرفته‌اند روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند