۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۹۷۴۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۹۷۴۱
انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳

ویروس مرگبار/ «بیماری چشم خونریزی‌کننده»

ویروس مرگبار/ «بیماری چشم خونریزی‌کننده»
مقام‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان گسترش ویروسی مرگبار را تحت نظر دارند که به طرزی دلهره‌آور با نام «بیماری چشم خونریزی‌کننده» شناخته می‌شود. اما این ویروس دقیقا چیست؟ 
ویروس ماربورگ که اغلب کشنده است و با ویروس بسیار شناخته‌شده‌تر ابولا ارتباط دارد، گاهی به‌عنوان «بیماری چشم خونریزی‌کننده» شناخته می‌شود، زیرا سبب آسیب به رگ‌های خونی می‌شود و به خونریزی از منافذ مختلف بدن، از جمله چشم‌ها، می‌انجامد.  
 
به گزارش ایندیپندنت، مقام‌های بهداشت عمومی در سراسر جهان گسترش ویروسی مرگبار را تحت نظر دارند که به طرزی دلهره‌آور با نام «بیماری چشم خونریزی‌کننده» شناخته می‌شود. اما این ویروس دقیقا چیست؟ 
 
طبق به‌روزرسانی وزارت بهداشت رواندا، تا ۲۹ نوامبر دست‌کم ۶۶ نفر به بیماری ویروس ماربورگ (MVD) مبتلا شده و ۱۵ نفر بر اثر این بیماری جانشان را از دست داده‌اند. 
 
ویروس ماربورگ که اغلب کشنده است و با ویروس بسیار شناخته‌شده‌تر ابولا ارتباط دارد، گاهی به‌عنوان «بیماری چشم خونریزی‌کننده» شناخته می‌شود، زیرا سبب آسیب به رگ‌های خونی می‌شود و به خونریزی از منافذ مختلف بدن، از جمله چشم‌ها، می‌انجامد. 
 
سازمان بهداشت جهانی ماه اکتبر درباره هرگونه سفر به رواندا هشدار داد. در همین حال، سازمان ملی بهداشت عمومی بریتانیا به مسافران رواندا توصیه کرد از فعالیت‌هایی مانند شرکت در مراسم تدفین یا تماس با حیوانات وحشی خودداری کنند. 
 
به گفته مقام‌های رواندا، به نظر می‌رسد شیوع این بیماری اکنون کند شده است، به طوری که ۲۹ نوامبر نشان‌دهنده ۲۸ روز بدون مورد جدید و ۲۲ روز فاصله زمانی از ترخیص آخرین بیمار از بیمارستان بود. هرچند، دوره نهفتگی این بیماری طولانی است. 
 
با این حال، این بیماری در کنار موارد جدیدی از آبله میمون (که نام آن اغلب به صورت ام‌پاکس «Mpox» خلاصه می‌شود) که در بریتانیا و کالیفرنیا شناسایی شدند، تنها یکی از چند ویروسی است که در هفته‌های اخیر نگرانی متخصصان سلامت جهانی را برانگیخته است. 
 

دوقلوی خطرناک و بدقلق ابولا

دانشمدان ویروس ماربورگ را نخستین بار سال ۱۹۶۷ در پی شیوع آن در شهرهای ماربورگ و فرانکفورت آلمان و بلگراد، پایتخت وقت یوگسلاوی، توصیف کردند. 
 
این ویروس به خانواده‌ای از میکروارگانیسم‌ها به نام فیلوویروس‌ها تعلق دارد که ابولای مرگبار نیز جزوی از آن‌ها است. در واقع، بر اساس اعلام وب‌سایت تراول هلت پرو (Travel Health Pro) که دولت بریتانیا آن را اداره می‌کند، این دو ویروس از نظر بالینی تقریبا غیرقابل تشخیص‌اند. 
 
تصور می‌شود آبله میمون معمولا از طریق خفاش‌های میوه‌خوار به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند تا ۲۱ روز (به طور متوسط ۵ تا ۹ روز) به صورت خاموش در بدن فرد بدون علائم باقی بماند. 
 
پس از حدود پنج روز تب، آسیب به رگ‌های خونی بیماران شروع می‌شود که این می‌تواند به خونریزی داخلی، علائم روانی مانند سردرگمی و پرخاشگری و خونریزی مداوم از بینی، لثه‌ها، واژن، چشم‌ها، دهان یا گوش‌ها منجر شود. 
 
این بیماری بدون آنکه درمان شود، معمولا کشنده است و نرخ مرگ‌ومیر تخمینی حدود ۶۲ درصد دارد. تا حدی به همین دلیل، سازمان بهداشت جهانی آبله میمون را به عنوان یک بیماری با پتانسیل همه‌گیری بالا طبقه‌بندی کرده است. 
 
اگرچه هیچ درمان ضدویروسی مشخصی که موثر شناخته شده باشد وجود ندارد، یک واکسن بالقوه در دست تحقیق است که به‌عنوان بخشی از یک آزمایش بالینی، به بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر از کارکنان بهداشتی رواندا تزریق شده است.
ارسال به دوستان
روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند کیهان : بشار اسد و پدرش بخاطر ایران از سود خودشان گذشتند تصاویری بسیار خاطره انگیز از جادوگر تکرارنشدنی دنیای بسکتبال باور می کنید این حشره بدن فلزی دارد! (عکس)