۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۹۹۳۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۶ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۹۹۳۹
انتشار: ۱۹:۱۶ - ۱۸-۰۹-۱۴۰۳
امروز از زندان حکومت اسد آزاد شد

ماجرای غم انگیز خلبانی که 43 سال زندانی بود و تا 14 سال نگذاشتند پسرش را ببیند!

ماجرای غم انگیز خلبانی که 43 سال زندانی بود و تا 14 سال نگذاشتند پسرش را ببیند!
رغید الططری چهار سال پس از دستگیری بدون محاکمه در بازداشت ماند و بعد از چهار سال او را به دادگاه بردند و محاکمه اش، فقط چند ثانیه طول کشید. قاضی تنها دو جمله به او گفت: "نامت چیست؟" و "برو".

عصر ایران - در میان خیل خبرهایی که از سوریه می رسد، خبر آزادی خلبان 70 ساله ای که 43 سال در زندان های حکومت اسد محبوس بود، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

رغید الططری در سال 1360 خورشیدی و پس از امتناع از بمباران شهر حماة در شمال دمشق، تحت تعقیب قرار گرفت. در آن زمان، درگیری هایی بین مخالفان دولت و ارتش در این منطقه در جریان بود و به دستور حافظ اسد، رئیس جمهور وقت، مخالفان به طرز وحشتناکی سرکوب و هزاران نفر قتل عام شدند.
بعد سرپیچی الططری از بمباران، او برای فرار از تعقیب قضایی، به اردن و سپس مصر رفت. اما تهدیدات اطلاعاتی اسد علیه خانواده و همسرش، او را مجبور به بازگشت به دمشق کرد و بدین ترتیب، دستگیرش کردند.

ماجرای غم انگیز خلبانی که 42 سال زندانی بود و تا 14 سال نگذاشتند پسرش را ببیند!

طبق گزارش کمیته حقوق بشر سوریه، رغید الططری چهار سال پس از دستگیری بدون محاکمه در بازداشت ماند و بعد از چهار سال او را به دادگاه بردند و محاکمه اش، فقط چند ثانیه طول کشید. قاضی تنها دو جمله به او گفت: "نامت چیست؟" و "برو". 

 الططری ابتدا به زندان اطلاعاتی کل  و در دی ماه 1364 به زندان نظامی مزة منتقل شد و تا اردیبهشت 1365 در آنجا ماند. در این تاریخ او وارد زندان تدمر شد که یکی از بدنام‌ترین زندان‌های رژیم اسد بود و تا مرداد ماه 1379 در آنجا باقی ماند. سپس به زندان صیدنايا منتقل شد.  در سال 2011 و همزمان با بهار عربی، الططری در مرداد ماه 1390 به زندان مرکزی عدرا و سپس در اردیبهشت 1395 به زندان سویداء منتقل شد. در حالی که گزارش‌هایی مبنی بر انتقال او در سال جاری به زندان طرطوس وجود داشت، پس از آن خبری از او منتشر نشد. در واقع او در تمام عمر خود را از زندان به زندانی می رفت و این در حالی بود که تنها گناهش بمباران نکردن مخالفان دولت بود.

وقتی الططری دستگیر شد، همسرش باردار بود. پسرش وائل هنگامی به دنیا آمد که پدر در زندان بود ولی بخش غم انگیز ماجرا این است که تا 14 سال حتی به خانواده اش نگفتند که او در کدام زندان است و بدین ترتیب، نتوانست پسرش را تا 14 سالگی ببیند!

 به گزارش عصر ایران، وائل که همسن دوران زندان پدر است در این باره گفته است که وقتی کوچک بوده، مادرش به او گفته بود که پدرش به سفر رفته است.

او می‌گوید: "فکر می‌کنم وقتی کسی نمی‌خواهد به شما حقیقت را بگوید، معمولاً می‌گوید که به سفر رفته است." او ادامه می‌دهد که حرف مادرش را باور کرده بود و همیشه از بالکن طبقه چهارم خانه‌شان منتظر بازگشت پدرش بود : "هر وقت مردی را می‌دیدم که تنها راه می‌رود، از خودم می‌پرسیدم که آیا او پدرم است؟ سپس به سمت در می‌رفتم و منتظر می‌ماندم، اما هیچ اتفاقی نمی‌افتاد. بعد از چند سال این کار را کنار گذاشتم، چون خیلی ناامید شده بودم."

در نهایت، مادرش  واقعیت را به او گفت: "پدرت کمی قبل از تولد تو دستگیر شد و از آن زمان تا حالا او را ندیده‌ای."

وائل پسر رغید الططری
ماجرای غم انگیز خلبانی که 42 سال زندانی بود و تا 14 سال نگذاشتند پسرش را ببیند!

وائل که اکنون در کانادا زندگی می کند سال ها دوری از پدر را این گونه توصیف می کند: من از داشتن پدر در طول زندگی‌ام محروم شدم و او نیز از شناخت تنها فرزندش. شرم‌آور است که کسی به دلیل مخالفت با رژیم سوریه، حتی یک دقیقه هم پشت میله‌های زندان باشد، چه برسد به یک عمر کامل.

 در بیشتر سال‌های کودکی‌ام، خانواده‌ام هیچ اطلاعاتی از محل بازداشت پدرم نداشتند. ما ۱۴ سال طول کشید تا بتوانیم محل او را پیدا کنیم و به دیدنش برویم. من برای ملاقات با او آماده می‌شدم و سعی می‌کردم تصور کنم که او چه حال بدی دارد، اما وقتی او را دیدم، با وجود اینکه خسته به نظر می‌رسید، چشمانش پر از قدرت بود و صدایش صاف و مهربان بود.

وائل درباره دیدار نخست با پدر می گوید: آن دیدار را خیلی خوب یادم هست. بین ما نه قفسی بود و نه نگهبانی. پدرم برای ما شوخی می‌کرد و از من پرسید که آیا پلی‌استیشن دارم یا نه.

وقتی از او پرسیدم که چطور با پلی‌استیشن آشنا شده است، گفت: "نمی‌توانم بگویم." من با پدرم درباره چیزهای جالبی صحبت کردم که قبلاً هرگز با هم درباره آن‌ها صحبت نکرده بودیم.

رغید الططری بعد از آزادی از زندان 43 ساله
ماجرای غم انگیز خلبانی که 42 سال زندانی بود و تا 14 سال نگذاشتند پسرش را ببیند!

 به دلیل انتقال مداوم او بین زندان‌های مختلف از جمله زندان بدنام صیدنايا، تنها چند بار توانستم او را ملاقات کنم. شاید پدرم قدیمی‌ترین زندانی سیاسی سوریه باشد، اما پرونده او نمونه‌ای زنده از ظلمی است که هزاران زندانی و مفقود اجباری تحت رژیم‌ای که از زندان به‌عنوان سلاحی برای سرکوب و نابودی هرگونه مخالفتی استفاده می‌کند، متحمل می‌شوند. من می‌خواهم پدرم بقیه عمرش را آزاد بگذراند." 

برچسب ها: اسد ، خلبان ، زندان
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱۲۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
0
174
چه مرد بزرگی. آزاده واقعی این خلبان.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
0
151
لعنت خدا برظالمین عمر ان بدبخت به فنا رفته ایاکسی پاسخگو خواهد بود

نه خداوندا خودت قضاوت کن ظلم ظالم دوامی نخواهد داشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
0
159
لعنت بر ظالم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
174
13
بشینید تا داعش حکومت دموکراتیک بوجود بیاورد
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
1
133
واقعا دلم گرفت ظلم تااین حد واین ظلم پایان یافت اگر ظالمی دیگر نیاید که حتما همینطور است ظلم همیشه است
طرز پخت زرشک پلو با مرغ محلی و متفاوت (فیلم) تیزر جدید هواپیمایی امارات برای کریسمس دنیا را شگفت‌زده کرد (فیلم) تهدید نتانیاهو علیه حوثی ها : درسی خواهند گرفت که حماس ، حزب‌الله و رژیم بشار اسد گرفته‌اند روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند