۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۰۱۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۹-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۰۱۴۱
انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۹-۰۹-۱۴۰۳

خطر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده برای سلامت استخوان‌ها

خطر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده برای سلامت استخوان‌ها
طبق تحقیقات جدید، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌توانند باعث آرتروز زانو هم بشوند. شایع‌ترین شکل آرتریت یعنی آرتروز، عمدتا به‌دلیل ساییدگی و پارگی لایه محافظ غضروفی در نقطه اتصال استخوان‌ها ایجاد می‌شود که شبیه ساییدگی آج لاستیک است.

متخصصان می‌گویند بیماری‌های استخوان را هم باید به فهرست رو به رشد بیماری‌های مرتبط با مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده اضافه کرد.

به گزارش ایسنا، «نیویورک‌پست» در مقاله‌ای در این باره آورده است طبق مطالعات قبلی تنقلات بسته‌بندی‌شده، نوشیدنی‌های شیرین، نان‌های تولید انبوه، ماست میوه‌ای، برخی غلات صبحانه و جایگزین‌های گوشت جزو مواد فوق‌فرآوری به شمار می‌روند و با چاقی و دیابت، بیماری‌ قلبی، افسردگی و زوال عقل مرتبط‌ هستند. چندین مطالعه دیگر حتی از ارتباط این مواد غذایی با خطر مرگ زودرس خبر می‌دهند.

طبق تحقیقات جدید، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌توانند باعث آرتروز زانو هم بشوند. شایع‌ترین شکل آرتریت یعنی آرتروز، عمدتا به‌دلیل ساییدگی و پارگی لایه محافظ غضروفی در نقطه اتصال استخوان‌ها ایجاد می‌شود که شبیه ساییدگی آج لاستیک است.

به گفته دکتر «ونی کی. آگاروال»، متخصص بازسازی مفصل ران و زانو در مرکز «نیویورک لنگون» (NYU Langone)، استئوآرتریت بیشتر در مفاصل ران دیده می‌شود و باعث درد کشاله ران و همچنین مفاصل زانو می‌شود و درد زانو را به همراه دارد. بنابر مطالعات، هر کیلوگرم اضافه‌وزن، فشار روی مفاصل زانو را افزایش می‌دهد و چهار تا شش برابر فشار بیشتر بر آن وارد می‌کند.

در این مطالعه که در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد، متخصصان بر ارتباط غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و چربی عضلانی ران تمرکز کردند.

به گفته «زهرا آکایا»، نویسنده این مطالعه، نوآوری این مطالعه به این دلیل است که تاثیر کیفیت رژیم غذایی به‌ویژه غذای فوق‌فرآوری‌شده را بر چربی درون‌عضلانی ماهیچه ران از طریق ام‌آرآی بررسی کرده است. به گفته متخصصان، این اولین مطالعه تصویربرداری است که به بررسی رابطه کیفیت عضلات اسکلتی براساس تصویربرداری ام‌آرآی و کیفیت رژیم غذایی می‌پردازد.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان در این پژوهش داده‌های افراد در معرض خطر آرتروز را بررسی کردند. این افراد ۴۵۵ مرد و ۲۱۱ زن با میانگین سنی ۶۰ سال بودند، تقریبا اضافه‌وزن داشتند، شاخص توده بدنی‌شان ۲۷ بود و تقریبا ۴۰ درصد غذایی که در یک سال گذشته مصرف کرده بودند فوق‌فرآوری‌شده بود.

متخصصان متوجه شدند که افراد هرچه غذاهای فوق‌فرآوری بیشتری مصرف کنند - فارغ از اینکه کالری دریافت کنند یا ورزش کنند یا نکنند - در ماهیچه رانشان چربی درون‌عضلانی بیشتری وجود خواهد داشت که از عوامل ابتلا به آرتروز به شمار می‌رود. عوامل خاصی مانند سن و استعداد ژنتیکی که ممکن است در ابتلا به آرتروز تاثیرگذار باشد کنترل‌ناپذیر است، اما عواملی مانند مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را می‌توان کنترل کرد.

غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابه‌های گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار می‌گیرند و اغلب حاوی رنگ‌های خوراکی، امولسیفایرها، طعم دهنده‌ها و سایر افزودنی‌ها هستند. این محصولات معمولا دارای قند، چربی یا نمک زیاد هستند و ویتامین و فیبر کمی دارند.

ارسال به دوستان
نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان