۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۰۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۰۲۷۹
انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۰-۰۹-۱۴۰۳

چربی شکم باعث آلزایمر می‌شود

چربی شکم باعث آلزایمر می‌شود
یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد میان چربی‌های شکم و تجمع اولیه پلاک‌های آمیلوئیدی که شاخصی مهم در ابتلا به بیماری آلزایمر است، وجود دارد.

 یافته‌های جدید پژوهشگران دانشگاه واشینگتن در آمریکا وجود ارتباطی قوی میان چربی‌ احشایی و شروع بیماری آلزایمر را نشان می‌دهد. چربی احشایی یک‌دهم چربی کل بدن را تشکیل می‌دهد. این چربی درون شکم و میان بافت‌ روده، کبد و اندام‌های داخلی شکم قرار گرفته است.

به گزارش همشهری آنلاین، این یافته‌ها ممکن است به‌عنوان یک هشدار اولیه برای ابتلا به بیماری آلزایمر، چندین دهه قبل از بروز چشمگیر زوال شناختی، به‌شمار روند. یافته‌های این پژوهش که در کنفرانس سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در سال ۲۰۲۴ میلادی ارائه شد، فهم ما از رابطه چاقی و سلامت مغز را به چالش می‌کشد و به طور خاص بر نوع و محل چربی تمرکز می‌کند.

از مدت‌ها قبل، شاخص توده بدنی (BMI) با خطر زوال عقل مرتبط دانسته می‌شد، اما پژوهش جدید نشان می‌دهد همه چربی‌ها به طور یکسان در ابتلا به آلزایمر نقش ندارند.

کاهش جریان خون در مغز شکم‌گنده‌ها

مقایسه جریان خونی مغز ۶۵ فرد میانسال که از نظر شناختی وضعیت طبیعی دارند، نشان داد در افراد دچار چاقی و بافت چربی احشایی بالا، جریان خون در نواحی گیجگاهی و جداری مغز کاهش یافته است.

پژوهشگران تأکید می‌کنند چربی احشایی، چربی احاطه‌کننده اندام‌های داخلی در عمق شکم، در مقایسه با چربی زیرپوستی که درست زیر پوست قرار دارد، ارتباط بسیار قوی‌تری با آلزایمر دارد. این نوع چربی با حضور پلاک‌های آمیلوئیدی که تجمع پروتئین در مغز و از علائم آلزایمر است، مرتبط است.

خطر چربی احشایی بیش‌از سایر چربی‌ها

مهسا دولتشاهی سرپرست پژوهشگران تأکید کرد: نتیجه مهم پژوهش ما این است که نسبت‌های بالاتر چربی عمیق و احشایی در افراد ۴۰ یا ۵۰ ساله با توده‌های پروتئینی آمیلوئید در مغز مرتبط است.

پلاک‌های آمیلوئیدی همیشه باعث زوال شناختی نمی‌شوند، اما به عنوان شاخص‌های اولیه آلزایمر در نظر گرفته می‌شوند. این نشان می‌دهد توزیع چربی در بدن ممکن است در مقایسه با شاخص توده بدنی به‌تنهایی (که بین انواع چربی تفاوتی قائل نمی‌شود)، عملکرد مطمئن‌تری در پیش‌بینی خطر ابتلا به آلزایمر باشد.

رابطه میان چربی، متابولیسم و سلامت مغز پیچیده است. شاخص توده بدنی بالا با آتروفی (تقلیل اندازه سلولی، عضوی یا بافتی) مغز و زوال عقل مرتبط است. اما بر اساس یافته‌های این پژوهش، چربی احشایی برای پیش‌بینی خطر آلزایمر بسیار مهم‌تر است.

برچسب ها: چربی ، شکم
ارسال به دوستان
۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی)