۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۲۰۸۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۲۰۸۸
انتشار: ۱۰:۵۷ - ۲۶-۰۹-۱۴۰۳

یک اقیانوس جدید متولد می‌شود/ زمین برای همیشه تغییر می‌کند؟

یک اقیانوس جدید متولد می‌شود/ زمین برای همیشه تغییر می‌کند؟
یکی از فعال‌ترین مناطق زمین‌شناسی جهان در آفریقا که اکنون یکی از جالب ترین دوران تاریخ خود را از سر می‌گذراند، احتمالا در تاریخ نه چندان دور زمین، به یک اقیانوس تبدیل می‌شود و ششمین اقیانوس زمین را به وجود می‌آورد.

ریفت ولی یا دره کافت آفریقا، دورانی از تاریخ خود را از سر می‌گذراند که می‌تواند این قاره را به دو قسمت تقسیم کند. این‌یک پدیده زمین‌شناسی در شرق آفریقا است که می‌تواند برای همیشه نقشه زمین را تغییر دهد. درنتیجه حرکت‌های تکتونیکی که در حال شکافتن آفریقا است، یک اقیانوس جدید بر روی زمین در حال شکل‌گیری است. این رویداد که می‌تواند در پنج تا ده میلیون سال آینده رخ دهد، ششمین اقیانوس زمین را به وجود می‌آورد و این‌یک رویداد زمین‌شناسی بی‌سابقه در تاریخ کنونی سیاره ما خواهد بود.

آیا زمین می‌تواند اقیانوس دیگری داشته باشد؟

به گزارش خبرآنلاین، با پنج اقیانوس شناخته‌شده اطلس، آرام، هند، قطب شمال و اقیانوس‌های جنوبی، در حال حاضر، زمین عمدتاً توسط آب پوشانده شده است. بااین‌حال، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که به دلیل جدا شدن صفحه سومالی از صفحه نوبی در منطقه‌ای به نام ریفت ولی، که از اتیوپی تا موزامبیک امتداد دارد، ششمین اقیانوس پدیدار شود.

این فرآیند زمین‌شناسی که توسط نیروهای داخلی زمین هدایت می‌شود، به دلیل واگرایی صفحات تکتونیکی در حال شکافتن قاره آفریقا است. در برخی مناطق، مانند اتیوپی و کنیا، شکاف‌هایی در سطح زمین ایجادشده است که نشان می‌دهد جداسازی در حال انجام است. با ادامه حرکت صفحات، انتظار می‌رود که شاخ آفریقا از بقیه قاره جدا شود و به اقیانوس هند اجازه دهد تا این منطقه را از آب بپوشاند و اقیانوس جدیدی را تشکیل دهد.

یک منطقه فعال زمین‌شناسی

ریفت ولی یکی از فعال‌ترین مناطق زمین‌شناسی در جهان است. در آن منطقه، پوسته زمین در حال کشیده شدن است و تشکیل شکاف‌ها باعث می‌شود که تکه‌های خشکی، در آب غرق شود. علاوه بر این، این منطقه به دلیل فعالیت شدید آتش‌فشانی و لرزه‌ای خود شناخته‌شده است که نشان‌دهنده حرکت مداوم صفحات تکتونیکی است. آتش‌فشان‌هایی مانند کوه کلیمانجارو و کوه نیراگونگو، همراه با زمین‌لرزه‌های مکرر، نشانه‌های واضحی هستند که زمین در تکاپوی دائمی است.

این نوع جدایی قاره‌ای در تاریخ زمین‌شناسی بی‌سابقه نیست. پدیده مشابه آن زمانی رخ داد که گودال ماریانا درنتیجه برخورد صفحه اقیانوس آرام و صفحه فیلیپین شکل گرفت. اگرچه ایجاد ششمین اقیانوس یک فرآیند طولانی‌مدت است، اما دانشمندان اطمینان می‌دهند که این رویداد پیکربندی قاره‌هایی را که ما می‌شناسیم تغییر خواهد داد.

بااین‌حال، ایجاد اقیانوس‌های جدید تنها پدیده زمین‌شناسی نیست که می‌تواند جغرافیای زمین را تغییر دهد. درواقع، برخی کارشناسان معتقدند هند نیز در حال تجربه تقسیم زمین ساختی است که می‌تواند در آینده منجر به جدایی این قاره و درنتیجه تشکیل قاره جدیدی شود. همچنین انتظار می‌رود که این پدیده در طی میلیون‌ها سال رخ دهد، زیرا صفحات تکتونیکی به حرکت اجتناب‌ناپذیر خود ادامه می‌دهند.

تشکیل ششمین اقیانوس و تغییرات تکتونیکی پیش رو، دلیلی بر این است که زمین یک سیاره پویا و همیشه در حال تکامل است. اگرچه این رویدادها در طی میلیون‌ها سال رخ‌داده‌اند، اما به ما یادآوری می‌کنند که سیاره «زنده» است و در آینده‌ای دور، زمین مکانی بسیار متفاوت با آنچه امروز می‌دانیم خواهد بود.

منبع: en.as

ارسال به دوستان
طرز پخت زرشک پلو با مرغ محلی و متفاوت (فیلم) تیزر جدید هواپیمایی امارات برای کریسمس دنیا را شگفت‌زده کرد (فیلم) تهدید نتانیاهو علیه حوثی ها : درسی خواهند گرفت که حماس ، حزب‌الله و رژیم بشار اسد گرفته‌اند روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند