۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۲۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۲۹-۰۹-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۲۸۹۳
انتشار: ۰۵:۳۰ - ۲۹-۰۹-۱۴۰۳

خواص حلوا؛ چه حلوایی برای چه کسی چه خاصیتی دارد؟

خواص حلوا؛ چه حلوایی برای چه کسی چه خاصیتی دارد؟
به‌طور کلی حلوا در طب سنتی طبع گرم و تر دارد و یکی از خوراکی‌های انرژی‌زا محسوب می‌شود، اما ترکیبات و چگونگی مصرف نقش کلیدی در فواید آن دارد. مثلا حلوا شکری (کنجدی) نسبت به حلوا آردی طبع گرم‌تری دارد. اگر سرد مزاج هستید، مصرف این دسر خوشمزه می‌تواند برای شما مناسب باشد.

وقتی صحبت از خواص حلوا می‌شود، منظور حلواهایی هستند که از بهترین مواد اولیه تهیه شده باشند. در واقع مصرف حجم زیادی از روغن یا قند نه تنها برای بدن مفید نیست بلکه ضرر هم دارد. این دسر با ترکیباتی مانند خرما، شیره انگور، کنجد، آرد برنج و دیگر مواد طبیعی می‌تواند به رفع مشکلات گوارشی، تقویت سیستم ایمنی، تقویت حافظه، رشد استخوان‌ها و بهبود عملکرد معده کمک کند. از آنجایی که حلوا به روش‌های مختلف و با مواد متفاوت تهیه می‌شود، هر نوع آن با توجه به ترکیبات خود می‌تواند فواید ویژه‌ای داشته باشد. 

خواص حلوا در طب سنتی چیست؟

به گزارش درمانکده، به‌طور کلی حلوا در طب سنتی طبع گرم و تر دارد و یکی از خوراکی‌های انرژی‌زا محسوب می‌شود، اما ترکیبات و چگونگی مصرف نقش کلیدی در فواید آن دارد. مثلا حلوا شکری (کنجدی) نسبت به حلوا آردی طبع گرم‌تری دارد. اگر سرد مزاج هستید، مصرف این دسر خوشمزه می‌تواند برای شما مناسب باشد.

آرد، روغن و شکر از مواد پایه حلوا به‌شمار می‌روند. اگر بخواهید ارزش غذایی آن را بالا ببرید، می‌توانید از کره، عسل، شیره انگور، خرما، انواع مغز مانند بادام و پسته و انواع طعم‌دهنده مثل زعفران، هل و میخک استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای آرد گندم از آرد برنج و حتی آرد نخودچی نیز استفاده کنید. هر کدام از آن‌ها با توجه به نوع مواد اولیه و چگونگی پخت ارزش غذایی خاص خود را دارند. از مهم‌ترین خواص حلوا از نظر طب سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • به دلیل وجود قند و مواد مغذی، منبع خوبی برای تامین انرژی و تقویت حافظه است.
  • اگر فعالیت بدنی یا فکری زیادی دارید، این خوراکی می‌تواند برای شما مفید باشد.
  • به دلیل طبع گرم و تر، برای افرادی که خشکی بدن دارند، مفید است.
  • اگر کم‌خونی دارید، حلواهایی که از کنجد یا ارده تهیه می‌شوند، می‌توانند برای شما مناسب باشند زیرا سرشار از آهن و مواد معدنی هستند.
  • در فصل‌های سرد سال حلوا با دارچین، زعفران و زنجبیل به گرم شدن بدن و رفع ضعف کمک می‌کند.

اگر گرم مزاج هستید این دسر نمی‌تواند برای شما مناسب باشد. با مصرف بیش از حد آن احساس گر‌گرفتگی به شما دست می‌دهد. حلواهایی که در ترکیبات آن شکر وجود دارد گزینه مناسب و سالمی برای دیابتی‌ها نیست. همچنین باید بدانید مصرف این دسر به افرادی که اضافه وزن دارند، توصیه نمی‌شود زیرا کالری بسیار بالایی دارد.

طب سنتی توصیه می‌کند حلوا در چارچوب تعادل و با ترکیبات طبیعی مصرف شود تا بیشترین فایده و کمترین ضرر را برای بدن داشته باشد.

خواص حلوا با آرد برنج

هضم آسان مهم‌ترین ویژگی این نوع حلوا است. در مقایسه با حلواهای دیگر که ممکن است سنگین باشند، حلوا با آرد برنج بافتی لطیف و سبک دارد و برای کودکان، سالمندان و افرادی که معده حساس دارند، گزینه‌ای ایده‌آل است.

مهم‌ترین خواص حلوا با آرد برنج عبارت‌اند از:

  • آرد برنج به دلیل لطافت و ساختار ساده، هضم راحت‌تری دارد و برای معده‌های حساس مناسب است.
  • این حلوا منبع غنی از کربوهیدرات‌ها است که انرژی بدن را تامین و ضعف جسمی را برطرف می‌کند.
  • اگر در تهیه این حلوا از آرد برنج سبوس‌دار یا غنی‌شده با کلسیم استفاده کنید به استحکام استخوان‌هایتان کمک کرده‌اید.
  • حلوا با آرد برنج به دلیل هضم آسان و نبود گلوتن برای کسانی که معده حساسی دارند، مناسب است.
  • وجود موادی مانند زعفران و گلاب در این حلوا به بهبود خلق‌ و خو و کاهش استرس کمک می‌کند.

به دلیل کالری بالا، مصرف زیاد آن می‌تواند باعث اضافه‌وزن شود. همچنین با جایگزین کردن شکر با شیره انگور یا خرما ارزش غذایی آن را می‌توانید بالا ببرید.

خواص حلوا با آرد گندم

اگر قصد دارید یک حلوای سالم از آرد گندم بپزید، بهتر است به سراغ آرد گندم تازه، ارگانیک و سبوس‌دار بروید. این نوع آرد بیشترین ارزش غذایی را دارد. مهم‌ترین فواید حلوا با آرد گندم را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • کربوهیدرات‌های موجود در آرد گندم به تامین انرژی طولانی‌مدت کمک می‌کنند.
  • اگر از آرد گندم سبوس‌دار برای پخت این حلوا استفاده کنید، فیبر موجود در آن عملکرد سیستم گوارش را بهبود می‌دهد و از یبوست جلوگیری می‌کند.
  • آرد گندم ویتامین‌های گروه B، آهن، منیزیم و روی را دارد که برای سلامت عمومی بدن مفید هستند.
  • اضافه کردن موادی مانند زعفران، دارچین یا مغزها (مثل بادام و پسته) ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهد.

اگر دچار ضعف جسمی یا خستگی مفرط هستید، این دسر می‌تواند برای شما مناسب باشد. همچنین حلوای آرد گندم گزینه مناسبی برای تغذیه بانوان باردار و شیرده است.

توجه داشته باشید آرد گندم دارای گلوتن است و برای افرادی که حساسیت یا بیماری سلیاک دارند، مناسب نیست. اگر با این مشکل گوارشی مواجه هستید و می‌خواهید حلوا را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید، بهتر است با پزشک متخصص تغذیه یا گوارش مشورت کنید. شما می‌توانید از طریق پلتفرم نوبت‌دهی آنلاین درمانکده از بهترین پزشکان متخصص تغذیه و گوارش نوبت مشاوره اینترنتی بگیرید.

تفت دادن آرد گندم در روغن، هضم آن را آسان‌تر می‌کند و برای تقویت معده مفید است.

خواص حلوا با شیره انگور

طبع گرم شیره انگور باعث می‌شود این حلوا برای افراد سردمزاج مناسب باشد. همچنین این ترکیب می‌تواند انتخاب مناسبی برای فصل‌های سرد سال باشد.

فواید حلوا با شیره انگور شامل موارد زیر می‌شود:

  • برخلاف حلواهای سنتی که با شکر تهیه می‌شوند، شیره انگور جایگزین سالم‌تری برای تامین انرژی و قند بدن است.
  • شیره انگور دارای ویتامین‌های گروه B، آهن، منیزیم و کلسیم است که برای سلامت عمومی بدن مهم هستند.
  • در صورت استفاده از مواد طبیعی و روغن‌های سالم مانند روغن کنجد، این حلوا کیفیت بالایی دارد.
  • شیره انگور سرشار از انرژی است و باعث افزایش قوای جسمی و ذهنی می‌شود.
  • این دسر مواد مغذی و کالری بالایی دارد. به همین دلیل برای افرادی که با لاغری یا سوء‌هاضمه مواجه هستند، می‌تواند مفید باشد.
  • شیره انگور به دلیل آهن و مواد معدنی که دارد باعث افزایش گلبول‌های قرمز خون می‌شود. بنابراین اگر از کم خونی ناشی از فقر آهن رنج می‌برید، این خوراکی می‌تواند برای شما مناسب باشد.
  • شیره انگور خاصیت آرام‌بخشی دارد و ترکیب آن با زعفران یا گلاب موجود در حلوا می‌تواند اثر آن را دوچندان کند.
  • این حلوا برای افرادی که به سردی معده مبتلا هستند، مفید است.
  • شیره انگور خاصیت پاکسازی و تقویت کبد دارد و می‌تواند به دفع سموم از بدن و بهبود عملکرد کبد کمک کند.

این دسر می‌تواند برای کودکان و نوجوانان در حال رشد، سالمندان،‌ ورزشکاران، دانش‌آموزان و حتی زنانی که تازه زایمان کرده‌اند، مفید باشد.

خواص حلوا با خرما

در این حلوا از خرما به عنوان شیرین‌کننده اصلی به جای شکر استفاده می‌شود و آن را به گزینه‌ای سالم‌تر نسبت به حلواهای سنتی تبدیل می‌کند. مهم‌ترین خواص حلوا با خرما عبارت‌اند از:

  • خرما سرشار از کربوهیدرات‌های طبیعی است که انرژی پایدار را برای بدن فراهم می‌کند.
  • ویتامین‌های A ،C و E موجود در خرما به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کنند.
  • فیبری که در خرما وجود دارد در بهبود هضم غذا، پیشگیری از یبوست و تقویت دستگاه گوارش موثر است.
  • خرما دارای شاخص گلیسمی پایینی است و قند آن به‌آرامی جذب می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود نوسانات قند خون کاهش یابد، البته مصرف متعادل برای دیابتی‌ها توصیه می‌شود.
  • خرما دارای کلسیم، منیزیم و فسفر است که به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند.
  • حلوا با خرما به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B و مواد مغذی مانند منیزیم، باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش استرس می‌شود.
  • خرما منبع غنی از آهن است و به افزایش گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. این ویژگی برای افرادی که با کم‌خونی مواجه هستند، مهم است.
  • خرما به همراه روغن‌های سالم و مواد معطر مانند زعفران یا گلاب، ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد.
  • این حلوا یک انتخاب عالی برای تامین انرژی پس از افطار است.

حلوا با خرما یک دسر مقوی، خوش‌طعم و سالم است که با رعایت تعادل در مصرف و انتخاب مواد اولیه مناسب، می‌تواند جایگزین مناسبی برای انواع حلواهای تهیه‌شده با شکر باشد.

هرچند قند خرما طبیعی است، اما مصرف بیش از حد می‌تواند قند خون را افزایش دهد.

خواص حلوا برای مردان

حلوا برای مردان یک میان‌وعده یا دسر مقوی است. مصرف متعادل آن می‌تواند به افزایش انرژی، بهبود عملکرد جسمی و جنسی، تقویت عضلات و استخوان‌ها و کاهش استرس کمک کند. بهترین نوع حلوا برای مردان شامل خرما، شیره انگور، کنجد و مغزها است. زمان مناسب مصرف آن وعده صبحانه است. البته می‌تواند یک میان‌وعده خوب در طی روز نیز باشد. شما باید مصرف روزانه آن را محدود کنید تا با مشکلاتی مانند اضافه‌ وزن مواجه نشوید. از مهم‌ترین خواص حلوا برای مردان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حلوا به دلیل وجود کربوهیدرات‌ها و چربی‌های مفید منبعی سریع برای تامین انرژی است. این خاصیت برای مردانی که فعالیت بدنی یا شغل سنگین دارند، مفید است.
  • برخی از ترکیبات حلوا مانند خرما، زعفران، کنجد و روغن حیوانی می‌توانند به افزایش میل و توان جنسی مردان کمک کنند. این خوراکی‌ها منجر به بهبود جریان خون و تقویت قوای جسمی و جنسی می‌شوند.
  • حلواهای تهیه‌شده از آرد گندم سبوس‌دار و مغزها سرشار از پروتئین و کلسیم هستند و به حفظ سلامت عضلات و استخوان‌ها کمک می‌کنند.

توجه داشته باشید به دلیل کالری بالا، زیاده‌روی در مصرف حلوا می‌تواند منجر به افزایش وزن یا مشکلات گوارشی شود.

خواص حلوا برای زنان

حلوا برای زنان می‌تواند به تقویت عمومی بدن، کاهش دردهای قاعدگی، بهبود سلامت رحم و تامین انرژی در بارداری کمک کند. برای این منظور باید بهترین نوع حلوا را انتخاب کنید و از آن مهم‌تر در مصرف آن زیاده‌وری نکنید.

خواص حلوا برای قاعدگی

  • حلواهایی که با زعفران، گلاب، خرما یا کنجد تهیه می‌شوند به دلیل طبع گرم به کاهش دردهای قاعدگی کمک می‌کنند.
  • زعفران گردش خون در رحم را بهبود می‌بخشد و اسپاسم‌های عضلانی رحم را کاهش می‌دهد.
  • زعفران، کنجد و شیره انگور موجود در برخی از انواع حلوا در تنظیم چرخه قاعدگی موثر هستند.
  • حلوا به دلیل انرژی بالایی که دارد، ضعف ناشی از خونریزی قاعدگی را جبران می‌کند.

بهترین نوع حلوا در دوران قاعدگی عبارت‌اند از:

  • حلوا با زعفران و گلاب که به دلیل طبع گرم و خواص آرام‌بخشی می‌تواند برای زنان در این دوران مفید باشد.
  • حلوا با خرما یا شیره انگور که برای رفع کم‌خونی و ضعف ناشی از خونریزی مفید است.

خواص حلوا در بارداری

خواص حلوا برای زن باردار می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • حلوا منبع خوبی از انرژی برای زنان باردار است که معمولا به دلیل تغییرات هورمونی و رشد جنین، احساس خستگی می‌کنند.
  • حلواهایی که دارای کنجد یا آرد گندم سبوس‌دار هستند به تقویت استخوان‌های مادر و رشد سالم جنین کمک می‌کنند.
  • حلواهای با شیره انگور یا خرما به دلیل آهن بالا، برای جلوگیری از کم‌خونی در بارداری مفید هستند.

برای مصرف انواع حلوا در دوران بارداری حتما با پزشک مشورت کنید. برخی از ترکیبات حلوا مانند زعفران می‌توانند منجر به سقط جنین شوند. شما می‌توانید از طریق پلتفرم نوبت‌دهی آنلاین درمانکده از بهترین پزشکان متخصص تغذیه و زنان و زایمان نوبت مشاوره اینترنتی دریافت کنید و سوال‌های خود را بپرسید.

خواص حلوا برای رحم

ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی که در برخی از انواع حلوا وجود دارند، می‌توانند تاثیر مثبت روی رحم داشته باشند و قدرت باروری زنان را افزایش دهند. برای مثال می‌توان به چند مورد زیر اشاره کرد:

  • حلواهایی که با زعفران، کنجد و خرما تهیه می‌شوند، جریان خون در رحم را بهبود می‌دهند و برای سلامت رحم مفید هستند.
  • حلواهایی با طبع گرم مانند حلوا با شیره انگور، خرما یا زعفران در بهبود مشکلات سردی رحم موثر هستند.
  • برخی از ادویه‌ها و مواد طبیعی موجود در حلوا، مانند دارچین و زعفران، خواص ضدباکتریایی دارند و می‌توانند به پیشگیری از عفونت‌های رحمی کمک کنند.
خواص حلوا؛ چه حلوایی برای چه کسی چه خاصیتی دارد؟
مصرف روزانه یک تا ۲ قاشق غذا‌خوری حلوا برای زنان می‌تواند مناسب باشد.

خواص حلوا برای کودکان

اگر در تهیه حلوا از مواد سالم و متناسب با نیازهای کودکان استفاده کنید این خوراکی می‌تواند به رفع کمبودهای تغذیه‌ای آن‌ها کمک کند. همچنین انرژی مورد نیاز آن‌ها را تامین خواهد کرد. در این صورت حلوا برای کودکان با فواید زیر همراه است:

  • حلوا به دلیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌هایی که دارد یک منبع انرژی برای کودکان است.
  • ترکیباتی مانند کنجد، شیره انگور یا خرما سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک می‌کنند.
  • حلواهایی که با کنجد یا آرد گندم سبوس‌دار تهیه می‌شوند، دارای کلسیم و فسفر هستند که برای تقویت استخوان‌ها و دندان‌های کودکان مفید است.
  • وجود آهن در حلواهای تهیه‌شده از خرما، شیره انگور یا شیره خرما به رفع کم‌خونی در کودکان کمک می‌کند.
  • موادی مانند کنجد، گردو و بادام که در برخی از انواع حلوا استفاده می‌شوند، در تقویت حافظه و عملکرد مغز کودکان موثر است.

بهترین نوع حلوا برای کودکان می‌تواند یکی از گزینه‌های زیر باشد:

  • حلوا کنجدی
  • حلوا با آرد برنج
  • حلوا با مغزها
  • حلوا با شیر

بهترین زمان مصرف حلوا برای کودکان می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • صبحانه یا میان‌وعده
  • پس از فعالیت بدنی
  • فصل‌های سرد سال

برای کودکان زیر یک سال، از موادی مانند عسل که ممکن است حساسیت‌زا باشد، استفاده نکنید. همچنین مصرف حلوا باید متعادل باشد و نباید جایگزین وعده‌های غذایی اصلی شود.

عوارض حلوا چیست؟

مصرف زیاد یا نادرست حلوا می‌تواند دردساز باشد. مهم‌ترین مضرات حلوا عبارت‌اند از:

  • افزایش وزن
  • بالا رفتن قند خون
  • حساسیت‌های غذایی
  • مشکلات مربوط به فشار خون
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوءهاضمه

خواص حلوا در چند خط

خواص حلوا به دلیل ترکیبات مغذی آن می‌تواند به تقویت انرژی، بهبود گوارش، رفع کم‌خونی و تقویت سیستم ایمنی کمک کند. مصرف این دسر به‌ویژه برای افرادی به تامین انرژی در کوتاه‌ترین زمان نیاز دارند، مفید است. با این حال، افراد مبتلا به دیابت یا مشکلات گوارشی باید در مصرف آن محتاط باشند. اگر قصد دارید در رژیم غذایی خود از حلوا استفاده کنید بهتر است در مورد میزان مصرف آن با متخصص تغذیه مشورت کنند.

سوالات رایج

خواص حلوا برای معده چیست؟

برخی از انواع حلوا مانند حلوا ارده می‌توانند در کاهش ترشح اسید معده و کاهش نفخ معده موثر باشند.

مصرف حلوا به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

افراد زیر در مصرف این دسر باید بیش از دیگران محتاط باشند:
– دیابتی‌ها
– بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی مانند زخم معده یا رفلاکس معده
– افراد با حساسیت به مواد غذایی خاص مانند گلوتن
– بیماران مبتلا به فشار خون بالا
– افراد با اضافه وزن یا چاقی

بهترین زمان مصرف حلوا چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف حلوا، معمولا در وعده‌ صبحانه یا میان‌وعده است. در این زمان‌ها بدن نیاز به انرژی دارد و حلوا می‌تواند انرژی مورد نیاز را فراهم کند.

کدام حلوا برای زخم معده ضرر دارد؟

به طور کلی حلواهایی که دارای مواد تحریک‌کننده معده یا چربی زیاد هستند، می‌توانند علائم زخم معده را تشدید کنند. برای مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– حلواهای چرب
– حلواهای شیرین و دارای شکر زیاد

برچسب ها: حلوا ، خواص
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند کیهان : بشار اسد و پدرش بخاطر ایران از سود خودشان گذشتند تصاویری بسیار خاطره انگیز از جادوگر تکرارنشدنی دنیای بسکتبال باور می کنید این حشره بدن فلزی دارد! (عکس) یک روش ساده و کاربردی برای روشن کردن آتش در طبیعت (فیلم) کج صورت با جزئیات استثنایی(عکس) ماجرای کریدور اسرائیلی داوود چیست و شامل چه مناطقی می‌شود؟ (فیلم) روزنامه جمهوری ‎اسلامی : فیلترشکن فروش‌ها و تندروها هنوز مشغول‌ کارند سوپ یک و نیم میلیونی علیه آلودگی هوا ! مصرف نمک چگونه به درمان فشار خون بالا کمک می‌کند (فیلم)