۲۰ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۳۳۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۴-۰۶-۱۳۸۹
کد ۱۳۳۲۷۴
انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۴-۰۶-۱۳۸۹
علاوی در مصاحبه با روزنامه کویتی :

نفوذ ایران در عراق دوبرابر آمریکا است

نفوذ آمریکا در عراق زیر 30 درصد است در حالی که نفوذ ایران بین 50 تا 60 درصد است. سعودی ها هیچ نفوذی در عراق ندارند . نفوذ خارجی در عراق تنها منحصر به ایران و آمریکا است.
ایاد علاوی رهبر ائتلاف العراقیه عراق در سفر اخیر خود به کویت در مصاحبه با یک روزنامه کویتی ادعا کرد که نفوذ ایران در عراق دو برابر نفوذ آمریکا در این کشور است .

به گزارش عصر ایران ، نخست وزیر اسبق عراق که یک ائتلاف سیاسی سکولار متشکل از اعراب سنی و جمعی از شیعیان سکولار را رهبری می کند در مصاحبه با روزنامه " الجریده " کویت ضمن اشاره به این موضوع گفت : " نفوذ آمریکا در عراق زیر 30 درصد است در حالی که نفوذ ایران بین 50 تا 60 درصد است . "

وی افزود : " سعودی ها هیچ نفوذی در عراق ندارند . نفوذ خارجی در عراق تنها منحصر به ایران و آمریکا است ."

اظهارات علاوی درباره مقایسه نفوذ سیاسی ایران و آمریکا در حالی بیان می شود که دو روز پیش "جوزف بایدن" معاون رییس جمهور امریکا طی اظهاراتی ادعا کرده بود که درباره نفوذ سیاسی ایران در عراق اغراق می شود و حکومت ایران نفوذ چندانی در عراق ندارد . وی نتایج انتخابات اخیر در عراق را شاهدی بر مدعای خود دانسته بود .

علاوی  در ادامه با اشاره به اینکه مقتدی صدر شخصیتی مستقل از ایران است ، افزود : " اما عناصری از ائتلاف ملی عراق به طور تاریخی  به حکومت ایران وابستگی دارند اما ما دخالت هر کشور خارجی در عراق را رد می کنیم چه این کشور ایران باشد یا هر کشور دیگری .

این فعال سیاسی در عراق با اشاره به اینکه ایده تعلق مالکی به شیعیان عراق یک ایده فرقه گرایانه است با رد این مساله که مالکی نماینده شیعیان عراق است گفت که نماینده شیعیان عراق مرجعیت شیعه در نجف  است و لاغیر .

علاوی آمریکا را نیز مصون از حمله نگذاشت و با اشاره به اینکه فرقه گرایی در عراق محصول سیاست " لبنانیزه " کردن عراق از سوی آمریکایی ها پس از اشغال این کشور است گفت:" این یکی از بزگترین اشتباهاتی بود که از سوی آمریکا صورت گرفت .

علاوی همچنین با اشاره به اینکه سیاست آمریکا حفظ " وضعیت موجود " در عراق است با انتقاد از این سیاست افزود : " آمریکا به دلیل مشکلات زیادی که در کشورهایی چون افغانستان ، سودان ، سومالی ، فلسطین ، پاکستان ، لبنان و... دارد ترجیح می دهد تغییری در وضعیت سیاسی عراق رخ ندهد و از این رو مایل است تا قدرت همچنان در دست مالکی باشد .

وی افزود که آمریکایی ها هیچ برنامه ای برای تقسیم قدرت بین ائتلاف های سیاسی عراق ندارند . علاوی سیاست آمریکا در قبال عراق از زمان اشغال این کشور به دست نیروهای آمریکایی را مبهم و گنگ توصیف کرد .

با وجود گذشت قریب به شش ماه از زمان انتخابات سراسری عراق،  به دلیل اختلافات سیاسی بین احزاب و ائتلاف های سیاسی ، هنوز دولت جدید این کشور تشکیل نشده و این در حالی است که بازگشت حملات تروریستی و خشونت های فرقه ای به عراق ، کشورهای همسایه و جامعه جهانی را نسبت به احتمال تداوم بحران سیاسی و آغاز یک جنگ داخلی در این کشور  نگران کرده است .
برچسب ها: علاوی ، عراق ، ایران ، بایدن
ارسال به دوستان