۱۴ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۳۷۳۶۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۱-۰۷-۱۳۸۹
کد ۱۳۷۳۶۰
انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۱-۰۷-۱۳۸۹

مصاحبه لری‌کینگ با احمدی‌نژاد

 
رييس‌جمهور كشورمان در پاسخ به سوالي در مورد سرنوشت دو تبعه آمريكايي كه به اتهام ورود غيرقانوني به مرزهاي ايران دستگير شده‌اند، گفت:‌ آ‌ن‌ها به مرزهاي ما تجاوز كردند و قاضي در حال رسيدگي به پرونده آن‌هاست.

به گزارش ايسنا‍‍، دكتر محمود احمدي‌نژاد در مصاحبه‌اي با لري‌كينگ مجري شبكه CNN ـ كه صبح روز چهارشنبه در محل اقامت رييس‌جمهور كشورمان در نيويورك انجام شد ـ در ارتباط با آزادي سارا شورد نيز اظهار كرد: اين شخص با قيد ضمانت آزاد شده و در واقع يك كار انساني در مورد وي صورت گرفته است.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر احتمال آزادي دو تبعه ديگر آمريكايي نيز گفت: ‌احتمالش هست، ولي اين موضوع و تصميم‌گيري در مورد آن در دست قاضي است و قاضي بايد در مورد سرنوشت آن‌ها تصميم‌گيري كند و حكم دهد و روند پرونده آن‌ها در حال حاضر در قوه قضائيه در حال طي كردن مسير خود است.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مي‌تواند از نفوذ خود براي آزادي دو تبعه آمريكايي ديگر استفاده كند، گفت: من براي آزادي خانم سارا شورد توصيه كردم كه با لطف، محبت و نگاه مهربانانه پرونده ايشان در دستگاه قضايي بررسي شود. دستگاه قضايي در ايران مستقل‌ است و قاضي است كه بايد تصميم‌گيري كند؛ چراكه تصميم‌گيري در اين ارتباط در اختيار قاضي است.

رييس‌جمهور كشورمان در پاسخ به اين سوال كه آيا حاضر است با خانواده اين دو تبعه آمريكايي ملاقات كند خاطرنشان كرد:‌ برنامه ما براي اين سفر بسته شده است، اگر پيشنهادي شد بايد بررسي كنيم، البته درخواستي نيز در اين ارتباط نبوده است و همان‌طور كه گفتم برنامه ما كاملا بسته شده است.

وي درباره اين‌كه اگر خانواده‌ آن‌ها درخواست كنند كه ملاقاتي داشته باشند، قبول مي‌كند؟ گفت: با نظر مثبت اين درخواست را بررسي مي‌كنيم.

لري كينگ به رييس‌جمهور گفت: آن‌ها براي گردش و دوچرخه‌سواري به كوهستان رفته بودند و اشتباها وارد مرزهاي ايران شده‌اند.

احمدي‌نژاد پاسخ داد: فكر نمي‌كنم كوهستان جاي دوچرخه‌سواري باشد، اطلاعات غلطي به شما داده‌اند. آن‌ها به مرزهاي ايران به صورت غيرقانوني وارد شده‌اند و شما مي‌دانيد كه كشورها براي اين موضوع و اين جرم و قوانين سختي دارند.

وي در پاسخ به سوالي در ارتباط با وضعيت سرنوشت مامور سابق FBI كه ‌آمريكايي‌ها مدعي هستند در ايران ناپديد شده است، تاكيد كرد: در اين ارتباط خبري نداريم، خيلي‌ها به كشور ما مي‌آيند و مي‌روند البته قرار شده است كه در مورد بررسي وضعيت اين فرد كميته‌ مشترك اطلاعاتي بين ايران و آمريكا تشكيل شود تا اين موضوع بررسي شود. البته اگر FBI اطلاعات بيشتري به ما بدهد كه هدف وي از اين سفر به ايران چه بوده و قرار بوده با چه كساني صحبت كند و از ايران به كجا مي‌خواسته برود شايد ما با داشتن اين اطلاعات بيشتر بتوانيم كمك كنيم و همان‌طور كه گفتم قرار است كميته مشترك اطلاعاتي در اين ارتباط تشكيل شود كه رد پايي پيدا شود.

لري كينگ گفت: دختر اين فرد يكشنبه گذشته ازدواج كرد.

احمدي‌نژاد هم گفت: ما به ايشان تبريك مي‌گوييم.

لري كينگ پرسيد: اگر فرزند شما به اطراف مرزهاي يك كشور برود و دستگير شود، آيا ناراحت نمي‌شويد؟

رييس‌جمهور كشورمان پاسخ داد: اگر فرزند من نيز قوانين را رعايت نكند، بايد در مورد وي نيز عدالت و قانون اجرا شود. قوانين ضامن امنيت و پايداري هستند، قانون بايد محترم شمرده شود و اگر قوانين زير پا گذاشته شود، امنيتي باقي نمي‌ماند.

لري كينگ پرسيد: آيا شما حاضريد با اوباما ديداري داشته باشيد؟

احمدي‌نژاد پاسخ داد: بستگي دارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه به چه چيزي بستگي دارد؟ گفت: من قبلا نيز اعلام كرده‌ام كه حاضرم در مجمع عمومي با وي گفت‌وگوي آزادي در مورد مسائل جهان داشته باشم. در برابر نمايندگان و رسانه‌ها گفت‌وگو كنيم تا همه مطالب را بشنوند و مسائل و مشكلات جهان مورد بررسي قرار بگيرد و اين به حل مسائل كمك مي‌كند.

وي در پاسخ به سوالي درباره ادعاي افرادي مانند كلينتون كه معتقدند تحريم‌ها بر روي ايران اثرگذار بوده است، اظهار كرد: در اين‌جا چند موضوع مطرح است؛ سوال اول اين است كه چرا آمريكا تحريم‌هايي بيش از شوراي امنيت در مورد ايران وضع كرده است؟ آيا اين اقدامات غيرقانوني نيست؟ آيا اين‌ها نشان‌دهنده دشمني آمريكا با ملت ايران نيست؟

رييس‌جمهور كشورمان ادامه داد: مطلب دوم اين است كه تحريم‌ها اثري ندارد؛ ملت ايران سي سال است كه تحريم است و تحريم‌ها چيز جديدي نيست. ملت ايران ياد گرفته تا نيازهايش را در داخل خود تامين كند و مشكلي ندارد. ايران در زمان تحريم توانسته پيشرفت كند و نيازهاي خود را، خود تامين مي‌كند.

وي هم‌چنين درباره برخي اظهارات مشابه در داخل خاطرنشان كرد: تعجب مي‌كنم برخي در ايران حرف‌هايي مي‌زنند كه همان حرف‌هاي مقامات آمريكايي است و بعدا باعث خوشحالي آن‌ها (آمريكايي‌ها) مي‌شود.

وي ادامه داد: تحريم‌ها اثري ندارد، ايران در هنگامي كه تحريم بوده پيشرفت كرده است. دولت آمريكا سي سال است كه با ايران رابطه اقتصادي ندارد. ما سي سال بدون آمريكا زندگي و پيشرفت كرده‌ايم.

لري كينگ مدعي شد: جهان از فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران احساس خطر مي‌كند و نگران است.

احمدي‌نژاد با طرح اين سوالات كه « جهان يعني چي؟ جهان يعني آمريكا؟ جهان يعني آمريكا و دوستانش؟» خاطرنشان كرد: جهان خيلي بزرگ است؛ ‌كشورهاي مختلفي در آن قرار دارند و اشتباهات مقامات آمريكايي اين است كه فكر مي‌كنند معادل كل جهان هستند.

لري كينگ باز هم مدعي شد: نتانياهو نخست‌وزير رژيم صهيونيستي نسبت به فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران ابراز خطر و نگراني كرده است.

رييس‌جمهور كشورمان هم با طرح اين سوالات كه « آيا رسانه‌هاي آمريكايي مسوول هستند كه نگراني‌هاي نتانياهو را رفع كنند؟ به چه دليل بايد نگراني‌هاي او را رفع كنيد؟» ادامه داد: او يك آدمكش حرفه‌اي است. ديكتاتورها در تاريخ همواره ديگران را متهم كرده‌اند و ايشان نيز يكي از آن‌هاست.

وي با اشاره به اقدامات تجاورزگرانه صهيونيست‌ها عليه مردم مظلوم فلسطين به خصوص غزه گفت: محاصره غزه اقدامي خلاف قانون و منشور سازمان ملل متحد است. نتانياهو به خاطر اقداماتي كه انجام داده بايد محاكمه شود، حال شما در تلاش هستيد نگراني‌هاي وي را برطرف كنيد. چرا رسانه‌هاي آمريكايي احساس مسووليت مي‌كنند كه نگراني‌هاي نتانياهو را رفع كنند؟

لري كينگ گفت: ما نگران اين هستيم كه آن‌ها به شما حمله كنند.

احمدي‌نژاد پاسخ داد: پس شما از جنگ‌افروزي آن‌ها مي‌ترسيد، شما از آتش‌افروزي آن‌ها مي‌ترسيد و در واقع شما نيز مي‌گوييد كه آن‌ها تجاوزگر و اشغالگر هستند. راه اين است كه آمريكا به اسرائيل كمك نكند؛ چرا آمريكايي‌ها به اسرائيلي‌ها پول مي‌دهد تا اسلحه بسازد تا ايران را تهديد كند؟

وي در بخش ديگري ازا ين گفت‌وگو با تاكيد بر اين‌كه « فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران صلح‌آميز است» ‌گفت: هيچ‌كس احساس نگراني از فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران ندارد، الا رژيم صهيونيستي، آمريكا و برخي از دوستان‌شان كه خود را نيز معادل كل جهان مي‌دانند.

وي با تاكيد بر اين‌كه « جمهوري اسلامي ايران به دنبال بمب اتم نيست و بمبي ندارد» گفت: آمريكا و رژيم صهيونيستي بايد خلع سلاح شوند، آن‌ها داراي بمب‌هاي هسته‌يي هستند و بايد خلع سلاح شوند، ولي با تبليغات عليه ايران سعي مي‌كنند ذهن افكار عمومي را نسبت به بمب‌هاي هسته‌يي‌شان منحرف كنند و در واقع ذهن افكار عمومي را از موضوع اصلي يعني اين‌كه آن‌ها بايد خلع سلاح شوند، دور و منحرف كنند.

رييس‌جمهور كشورمان بار ديگر با تاكيد بر اين‌كه « دولت آمريكا و رژيم صهيونيستي بايد خلع سلاح شوند» گفت: رژيم صهيونيستي اشغالگر و متجاوز است و دولت آمريكا نيز نمي‌تواند روي اعصاب خود كنترل داشته باشد و به عراق و افغانستان حمله كرد. اين دولت نيز صلاحيت داشتن اين تسليحات را ندارد و بايد خلع سلاح شود.

وي تاكيد كرد: هركس ديگري نيز كه بمب اتم دارد بايد خلع سلاح شود، ‌بمب اتم بدترين سلاح است، همه كشورهايي كه دارنده اين سلاح هستند بايد خلع سلاح شوند. كسي حق ندارد بمب اتم بسازد و ايران نيز بمب اتم ندارد و به دنبال بمب اتم نيست و تاكيد بر خلع سلاح دارد.

لري كينگ گفت: اين اتهام را به شما وارد مي‌كنند كه در ايران حقوق بشر رعايت نمي‌شود.

رييس‌جمهور كشورمان پاسخ داد: در آمريكا كارمندي به خاطر اظهارنظري بعد از پنجاه سال از كارش اخراج مي‌شود و او را بركنار مي‌كنند؛ اما در ايران چنين چيزي نيست. در آمريكا بيش از دو و نيم ميليون نفر زنداني هستند، آيا همه آن‌ها قاتل و دزد هستند؟ همه آن‌ها كه قاتل و دزد نيستند، پس بابت چه چيزي زنداني هستند. شما بگوييد براي چه چيزي آن‌ها زنداني هستند؟

لري كينگ گفت:‌ موادمخدر.

احمدي‌نژاد پرسيد: يعني دو و نيم ميليون نفر در آمريكا به خاطر موادمخدر زنداني هستند؟ شما بگوييد براي چه چيزي آن‌ها در زندان هستند؟

لري كينگ گفت: بعد از انتخابات در ايران تعداد زيادي از افراد دستگير شدند و به زندان انداخته شدند.

رييس‌جمهور كشورمان پاسخ داد: در ايران كسي به خاطر تظاهرات زندان نرفته است، افراد آزاداند. آيا در كشور شما به افراد اجازه داده مي‌شود كه به پليس حمله كنند؟ اگر در كشور شما كسي به پليس حمله كرد به او جايزه مي‌دهيد يا با او برخورد مي‌كنيد؟ چرا در آمريكا هر كس به زندان مي‌رود مي‌گوييد او مجرم بوده و به زندان رفته است؟ ولي وقتي كسي در ايران به زندان مي‌رود و زنداني مي‌شود مي‌گوييد او آزادي‌خواه است.

لري كينگ پرسيد: آيا شما با سنگسار سكينه محمدي آشتياني موافق هستيد؟

احمدي‌نژاد در پاسخ خاطرنشان كرد: در اين ارتباط در طي اين چند روز توضيح دادم؛ بررسي پرونده اين خانم هنوز تمام نشده و حكمي صادر نشده است. وي متهم به قتل شوهرش است و در مورد وي هنوز حكمي صادر نشده است. حكم سنگسار نيز در مورد وي مطرح نيست.

وي يادآور شد: سال گذشته نشست گروه 20 در آمريكا برگزار شد و ده‌ها هزار نفر در اعتراض به سياست‌هاي اقتصادي اين گروه به خيابان‌ها آمدند و تظاهرات كردند ولي پليس با خشونت‌ هر چه تمامتر با آن‌ها برخورد كرد و بسياري از آن‌ها را با آب داغ مورد آزار و اذيت قرار داد و دستگير كرد. باز هم شما مي‌گوييد در آمريكا تظاهرات آزاد است؟ آيا در آمريكا عده‌اي مي‌توانند عليه رژيم صهيونيستي تظاهرات كنند؟‌

وي هم‌چنين در پاسخ به سوالي درباره ساخت يك مسجد در كنار برج‌هاي دوقلويي كه چندي پيش مورد حمله قرار گرفتند، گفت: نظري در اين ارتباط ندارم. در اين ارتباط مردم و مسوولان شهر بايد نظر بدهند و تصميم با آن‌هاست. البته همه بايد به عبادتگاه‌ها و مقدسات احترام بگذارند، به كتب آسماني احترام بگذارند.

رييس‌جمهور همچنين در مورد صلح خاورميانه نيز گفت: ما معتقديم اگر حق مردم فلسطين داده شود و به نظر مردم فلسطين توجه شود صلح ايجاد مي‌شود. ما معتقديم كه بايد حق حاكميت مردم فلسطين به رسميت شناخته شود و اگر اين موضوع تحقق پيدا كند مشكل حل مي‌شود. اين مردم فلسطين هستند، كه بايد تصميم بگيرند.

وي در پاسخ به سوالي درباره انتقادات فيدل كاسترو در مورد تكذيب هولوكاست گفت: اين خبري است كه يك سايت مربوط به صهيونيست‌ها زده است. ديروز آقاي كاسترو پيامي براي من فرستاده و گفته بود كه چنين صحبت‌هايي واقعيت ندارد و حرفش چيز ديگري بوده و سايت‌ها آن را تغيير داده‌اند و چنين چيزي واقعيت ندارد.

وي پرسيد: چرا در آمريكا اين‌قدر اصرار وجود دارد كه از صهيونيست‌ها حمايت شود؟ اين يك سوال كليدي است كه چرا به اين ميزان اين حمايت صورت مي‌گيرد؟

لري كينگ پاسخ داد: به خاطر اين‌كه تعداد زيادي از يهودي‌ها كشته شدند و مورد آزار و اذيت قرار گرفتند.

احمدي‌نژاد پرسيد: به فرض اين‌كه حرف شما درست باشد، چرا بايد مردم فلسطين هزينه آن را بدهند و آواره شوند؟ در عراق به خاطر حمله آمريكايي‌ها صدها هزار نفر كشته شدند آيا آمريكايي‌ها اجازه مي‌دهند بخشي از خاك‌شان به خاطر اين موضوع اشغال شود؟
برچسب ها: لری کینگ ، احمدی نژاد
ارسال به دوستان