۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۷۸۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۰۴-۱۱-۱۳۹۳
کد ۳۷۸۱۶۸
انتشار: ۱۲:۰۶ - ۰۴-۱۱-۱۳۹۳

آیا باید حافظه های SSD را Defrag کرد؟

ویندوز چنانچه یک درایو به شدت Fragment و پراکنده باشد، اقدام به Defrag آن میکند تا سرعت خواندن و نوشتن بر روی درایو افزایش یابد. همچنین اگر درایو به سر حد نهایی پراکندگی داده ها رسیده باشد خطاهای بسیاری در آن رخ داده که این موضوع هنگام نوشتن بر روی درایو مشهود است.
یکی از سوالات اساسی که در میان بسیاری از انجمن ها و کاربران مطرح میشود، این است که آیا حافظه هایی از نوع SSD را میتوان یا باید ماند HDD از پراکندگی داده ها نجات داد یا به اصطلاح Defrag کرد یا نه. اساسا در برخورد با این موضوع دو پاسخ متفاوت ارائه شده است. بگذارید نگاهی به این موضوع داشته باشیم و پاسخی برای آن به شما ارائه کنیم.

قطعا باید گفت که حافظه های SSD یا Solid State Drive ها سخت افزارهایی بی نظیر هستند. اگر به تازگی از HDD به SSD کوچ کرده باشید، قطعا قبول میکنید که جادوی سرعت را در نهایت مشاهده کرده اید. این افزایش سرعت از بوت ویندوز گرفته تا اجرای برنامه ها قابل شهود است و همه چیز به نظر چست و چابک میرسد.

البته زمانی که نسل اول این حافظه ها روانه بازار شد سیکل نوشتاری محدود آنها یکی از مشکلات اساسی بود و به همین ترتیب مشکلات Firmware نیز به آن افزوده شده بود. اما با ورود نسل جدید از این درایو ها، هم مشکل سیکل نوشتن محدود تا حدی حل و رفع شده (هر چند هنوز به قوت خود باقی است) و هم Firmware های بروز شده منجر به SSD هایی با عمر بالاتر و سریعتر شده:

آیا باید حافظه های SSD را Defrag کرد؟

همزمان با این تحولات، سیستم عامل ویندوز نیز ابزارها و امکاناتی را برای بهبود و رسیدگی به این درایوها ارائه کرده است. برای مثال ویندوز 7 ابزار TRIM را معرفی نمود و ویندوز 8 نیز با مجموعه ای از تنظیمات مخصوص به بهینه سازی SSD روانه بازار شد:

آیا باید حافظه های SSD را Defrag کرد؟

اما با همه این تحولات هنوز یک سوال اساسی در خصوص این درایو ها مطرح است و بحث های زیادی نیز پیرامون آن میشود. اینکه آیا حافظه SSD نیازمند Defragmentation است یا خیر؟

عقل جمعی و خرد متعارف بر این است که این دسته از حافظه ها نباید Defrag شوند. این نهی بر اساس همان واقعیت است که SSD ها سیل نوشتاری محدود دارند و عملیات Defrag بر روی این درایوها منجر به بر هم خوردن محدودیت و در نتیجه نوشته شدن خارج از سیکل بر روی SSD و در نتیجه آسیب به آن میشود.

اما نکته اینجا است که اگر از یک سیستم با SSD و سیستم عامل ویندوز 8 استفاده کنید، متوجه میشوید که در مواردی عملیات Defrag بر روی SSD انجام میشود. همچنین اگر گزارش هایی از سیستم خود بگیرید – برای مثال از Check Boot Speed در اینجا – متوجه میشوید که این گزارش شامل اطلاعات آخرین Defrag نیز میشود.

آیا باید حافظه های SSD را Defrag کرد؟

حال سوال اصلی این اس که آیا Defrag کردن SSD عملیاتی مخرب است یا نه؟ و اگر این کار باعث تخریبSSD میشود، چرا ویندوز به شکل خودکار طی زمان هایی اقدام به Defrag SSD میکند؟

در پاسخی که مایکروسافت برای «اسکات هانسلمن» از اعضای پلتفرم وب مایکروسافت فرستاده است –اینجا – تایید شده که ویندوز 8 در برخی موارد اقدام به Defrag کردن SSD میکند و اتفاقا این کار را با مقصود نیز انجام میدهد.

در واقع اگر امکان Volume Snapshot در ویندوز 8 و بالاتر فعال باشد، سیستم عامل در 28 روز یکبار SSDرا Defrag میکند و از آنجایی که Volume Snapshot امکانی است که توسط System Restore استفاده میشود، در نتیجه به شکل پیش فرض فعال است.

ویندوز چنانچه یک درایو به شدت Fragment و پراکنده باشد، اقدام به Defrag آن میکند تا سرعت خواندن و نوشتن بر روی درایو افزایش یابد. همچنین اگر درایو به سر حد نهایی پراکندگی داده ها رسیده باشد خطاهای بسیاری در آن رخ داده که این موضوع هنگام نوشتن بر روی درایو مشهود است.

مشکل اساسی را باید در سیستم نوشتار فایل و داده جستجو کرد که تا کنون مایکروسافت راهی جز Defrag برای حل این موضوع پیدا نکرده است. به عبارت دیگر موضوع Defrag کردن SSD یک موضوع با دو پیامد است: اگر Defrag نشود، نوشتن داده ها بر روی آن بعد از مدتی با خطا مواجه خواهد شد و آسیب های دیگری نیز به دنبال خواهد داشت؛ از سویی Defrag کردن آن به معنی شکستن محدودیت نوشتار SSD و باز هم افزایش احتمال آسیب است.

منبع: تابناک

برچسب ها: ویندوز ، حافظه ssd ، defrag
ارسال به دوستان
خواص باقلا سبز، زرد و خشک برای پوست و سلامتی بدن ضربه کاری چین به آمریکا با جنگنده نسل شش J-۳۶ (+عکس) شهرداری تهران: مالک پاساژ علاءالدین پرده‌های نمای ساختمان را برداشت، اما اقدامی برای ایمنی انجام نشده / این اقدام، برای بازی با افکار عمومی است این زن بزرگترین کلاهبرداری ملک در تهران را انجام داد ! (+عکس) معاون سازمان بسیج: دشمن با جنگ نرم اقتصادی می خواهد وضع فعلی جامعه را مشوش جلوه دهد / حماس فقط یکی از تشعشعات الهی انقلاب اسلامی است تیتراژ قدیمی برنامه تلویزیونی سیمای خانواده در دهه 70 (فیلم) خودروی مشهور آمریکایی با موتور ژاپنی (+عکس) بزرگترین بیماری ۲۰۲۵ چه خواهد بود؟ (فیلم) «غذای مغز» چیست؟ تداوم هوای ناسالم تهران برای گروه‌های حساس رویدادهای آسمانی خیره‌کننده پیش رو / آسمان شگفت‌انگیز در سال جدید میلادی (فیلم) نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند کودکی در دنیای بحران فقر و تبعیض؛ آینده چگونه است؟ روش تشخیص آنفلوآنزا و منع استفاده از آنتی بیوتیک‌ها (فیلم) پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد