۲۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۵۵۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۱۳-۱۲-۱۳۹۴
کد ۴۵۵۰۲۷
انتشار: ۱۱:۲۸ - ۱۳-۱۲-۱۳۹۴

وزیر دادگستری ترکیه: 1845 پرونده توهین به اردوغان در دست بررسی است

به گفته وزیر دادگستری ترکیه برخی از این اظهارات به قدری توهین آمیز است که او به هنگام خواندن آنها از شرم سرخ می شود.
وزیر دادگستری ترکیه از تشکیل 1845 پرونده اتهامی توهین به رجب طیب اردوغان رییس جمهوری این کشور از زمان ریاست جمهوری او در تابستان سال 1393 به این سو خبر داد.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتد پرس "بکیر بوزداغ" وزیر دادگستری ترکیه که در جلسه پارلمان این کشور سخن می گفت با اشاره به این موضوع افزود:" من شخصا قادر به خواندن برخی از اظهارات توهین آمیزی که علیه رییس جمهور بیان می شود نیستم و از شرم سرخ می شوم."

او با دفاع از به جریان افتادن پرونده های توهین به رییس جمهوری ترکیه گفت وزارت دادگستری تصمیم گرفته است این پرونده ها را در دستگاه قضایی به جریان بیندازد.

در یکی از جنجالی ترین این پرونده ها "هاکان شوکور" کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ترکیه و نماینده کنونی مجلس ترکیه به اتهام نوشتن اظهارات توهین آمیز علیه اردوغان در صفحه توییتر خود تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.

همچنین دهها دانش آموز و دانشجو در طی دو سال گذشته به اتهام توهین به اردوغان دستگیر و محاکمه شده اند.

برخی فعالان مدنی در ترکیه معتقدند دولت اردوغان با استفاده از اهرم قضایی در صدد خاموش کردن صدای مخالفان حکومت است و مواردی که از سوی دستگاه قضایی ترکیه تحت عنوان توهین به رییس جمهوری تحت پیگرد قضایی قرار می گیرد غالبا انتقادات مخالفان و منتقدان حکومت از شیوه حکمرانی حزب حاکم ترکیه و شخص اردوغان است.

این در حالی است که دولت ترکیه با اذعان به منع قانونی توهین به رییس جمهور می گوید حجم توهین ها به رییس جمهور دوازدهم ترکیه (اردوغان) بی سابقه است.

همزمان دیروز (چهارشنبه) "جان دوندار " سردبیر روزنامه جمهوریت که دیدگاهی انتقادی نسبت به حزب حاکم عدالت و توسعه دارد در یک نشست خبری در استانبول ، آزادی خود از زندان را یک پیروزی برای خود و شکستی برای رییس جمهوری ترکیه دانست.

جان دوندار سردبیر روزنامه جمهوریت ترکیه در نشست خبری در استانبول پس از آزادی

وزیر دادگستری ترکیه: 1845 پرونده توهین به اردوغان در دست بررسی است


جان دوندار سردبیر و "اردم گل" خبرنگار روزنامه جمهوریت سال گذشته در پی انتشار اسنادی از کمک تسلیحاتی سازمان اطلاعات ترکیه (میت) از طریق کامیون به گروه های مسلح مخالف دولت سوریه، با شکایت اردوغان دستگیر و روانه زندان شده بودند.

دولت ترکیه نخست با انکار ارسال سلاح به تروریست های سوریه، کامیون ها را حامل کمک های انسان دوستانه دانست، اما چند روز پس از این ادعا، مقامات ترکیه اعتراف کردند کامیون ها حامل سلاح و برای ترکمن های سوریه بوده است.

این دو خبرنگار هفته گذشته و پس از حکم دادگاه قانون اساسی مبنی بر غیر قانونی بودن دستگیری و نقض حقوق شان، در دادگاه تجدید نظر تبرئه شدند.

اردوغان به شدت نسبت به حکم دادگاه تجدید نظر انتقاد کرده و اعلام کرد از این حکم پیروی نخواهد کرد.




ارسال به دوستان
نظرسنجی
با انتقال پایتخت از تهران به جایی دیگر موافقید؟