۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۸۹۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۸ - ۰۶-۰۶-۱۳۹۵
کد ۴۸۹۶۹۸
انتشار: ۰۸:۱۸ - ۰۶-۰۶-۱۳۹۵

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.

رعایت یک رژیم عذایی متعادل عامل کلیدی در رفع بیماری و حفظ وزن سالم محسوب می شود، اما نتایج مطالعه تیمی از پژوهشگران کالج کینگ لندن نشان داده است این نوع رژیم غذایی می تواند حتی روی خطر اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در نوزادان متولد نشده نیز تاثیرگذار باشد.

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

به گزارش گروه سلامت عصرایران به نقل از "مدیکال دیلی"، بیش از شش میلیون کودک مبتلا به ADHD هستند که یکی از رایج‌ترین اختلالات رفتاری در کودکان محسوب شده و به مشکلاتی در زمینه توجه، رفتارهای تکانشی، و بیش فعالی منجر می شود. یافته های جدید دانشمندان از امکان آغاز این اختلال در رحم مادر حکایت دارند.

پژوهشگران کالج کینگ دو گروه از کودکان را زیر بررسی قرار دادند که یکی از آنها شامل 83 کودک با مشکلات رفتاری زودرس، یکی از نخستین نشانه های ADHD، بوده و گروه دوم 81 کودک با رفتاری نسبتا طبیعی برای سن خود را شامل می شد. پس از بررسی رفتار کودکان، پژوهشگران تغذیه مادران به همراه DNA کودکان را نیز تجزیه و تجلیل کردند تا بروز هرگونه تغییر در مغز را شناسایی کنند. بر همین اساس، آنها دریافتند احتمال به دنیا آمدن کودکی مبتلا به مشکلات رفتاری از مادرانی که مقادیر زیادی قند، چربی، و غذاهای فرآوری شده را طی دوران بارداری خود مصرف کرده اند، بیشتر بوده است.

اما این مطالعه تنها به چگونگی رفتار کودک محدود نشد. با بررسی های صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند رژیم غذایی مادر طی دوران بارداری قدرت اثرگذاری بر تغییرات اپی ژنتیک در مغز نوزاد را نیز داشته است. این نوع از تغییرات بر کد ژنتیکی تاثیرگذارند و موجب روشن و خاموش شد ژن ها در یک فرد می شوند. در مورد ADHD، یک رژیم غذایی سرشار از قند و چربی موجب روشن شدن ژن IGF2 شده که به توسعه ADHD در مغز نوزاد منجر می شود. هرچه ژن IGF2 بیشتر بیان شده، نشانه های ADHD بین کودکان سنین 7 تا 13 سال نیز بالاتر بوده است.

مادرانی که عامل بیش فعالی فرزندانشان می‌شوند

به گفته دکتر ادروارد پارکر، یکی از مولفان مطالعه و کارشناس ADHD در کالج کینگ، یافته های ما درباره این که تغذیه نامناسب والدین با متیلاسیون IGF2 بالاتر در ارتباط است، یک بار دیگر اهمیت بسیار زیاد رژیم غذایی سالم طی دوران بارداری را نشان می دهد. ترویج یک رژیم غذایی سالم برای بانوان طی دوران بارداری ممکن است در نهایت نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری در کودکان را کاهش دهد.

در همین راستا، توصیه می شود بانوان باردار از مصرف غذاهای فرآوری شده و آنهایی که سرشار از قند و چربی هستند، پرهیز کنند تا از شکل گیری چنین تغییرات ژنتیکی در مغز نوزاد متولد نشده آنها پیشگیری شود. در عوض، بانوان باردار می توانند مصرف چربی های مفید مانند اسیدهای چرب امگا-3 از منابعی مانند ماهی، گردو، و گوشت بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون را مد نظر قرار دهند که برای توسعه و رشد سیستم عصبی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

دکتر پارکر این گونه نتیجه گیری کرده است: ما تا پیش از این می دانستیم که استفاده از مکمل های تغذیه ای برای کودکان می تواند به کاهش نشانه های ADHD و مشکلات رفتاری منجر شود و از این رو برای پژوهش های آینده مهم است که نقش تغییرات اپی ژنتیک در این فرآیند مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.

مترجم: محمد مهدی حیدرپور 

ارسال به دوستان
مکرون خطاب به سران لبنان : به همه طرف‌های لبنانی، اول از همه حزب الله ، پیام خویشتنداری ارسال کنید / همه باید از جنگ خودداری کنند ای بی سی درباره انفجار پیجر‌های حزب الله: اسرائیل برای این نوع نفوذ دست‌کم ۱۵ سال برنامه‌ریزی کرده بود لبنان : پیجرها قبل از رسیدن به لبنان بمب گذاری شدند چاقوکشی خونین در هلند شرکت هواپیمایی آمریکایی پرواز‌ها به تل‌آویو را تا پایان سال متوقف کرد « وفاق ملی » یعنی انتخاب شایستگان، نه فقط یقه بسته ها جانشین فراجا: اتباع غیر مجاز باید به کشور خود برگردند اگر بیش از حد عرق می‌کنید؛ بخوانید چرا باید لوبیای پخته بخوریم؟ + ۱۱ فایده لوبیا پخته مصرف چه مقدار قهوه خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش می‌دهد؟ پل‌های عابر پیاده‌ای که فضای شهرها را متحول کرده‌اند(+عکس) بیش از دو قرن طول می‌کشد تا مزد زنان و مردان برابر شود اتفاق بدی که با خوردن زیاد مرغ در بدن رخ می دهد ستون فقرات ارتش آمریکا تنها طی ۵ سال بروزرسانی می‌شود! کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل با یک روغن گیاهی