۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۴۹۷۵۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۵
کد ۴۹۷۵۴۰
انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۳-۰۷-۱۳۹۵

آنچه باید از رابطه آرتریت روماتوئید و چشم‌ها بدانید

بیشتر مردم فکر می کنند آرتریت روماتوئید یک بیماری مفصلی است، اما همانند دیگر اختلال های خود ایمنی، این بیماری نیز می تواند قسمت های دیگر بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

آرتریت روماتوئید به عنوان التهاب و درد مفاصل شناخته می شود، اما این بیماری می تواند دیگر اعضای بدن انسان از جمله چشم ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از این رو، فراگیری نشانه های آرتریت روماتوئید و مشکلات چشم که شایع هستند و چگونگی مدیریت آنها می تواند سودمند باشد.

آنچه باید از رابطه آرتریت روماتوئید و چشم‌ها بدانید

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اوری دی هلث"، بیشتر مردم فکر می کنند آرتریت روماتوئید یک بیماری مفصلی است، اما همانند دیگر اختلال های خود ایمنی، این بیماری نیز می تواند قسمت های دیگر بدن را تحت تاثیر قرار دهد. یکی از شایع‌ترین شکایت های افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید با مشکلات چشمی مرتبط است که می تواند آسیب قرنیه را در پی داشته و اگر درمان نشود، بینایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

برخی بیماری های چشمی رایج می توانند افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید را تحت تاثیر قرار دهند. اما اقدام هایی در راستای محافظت از سلامت چشم و جلوگیری از آسیب دائمی می توان انجام داد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

خشکی چشم

آرتریت روماتوئید می تواند با جلوه های خارج مفصلی مرتبط باشد و خشکی چشم یکی از شایع‌ترین مشکلات محسوب می شود. فرد مبتلا به خشکی چشم می تواند خارش، احساس وجود جسم خارجی در چشم ها، و قرمزی آنها را تجربه کند. همچنین، کمبود رطوبت و اشک در چشم ها، و تاری دید از دیگر ویژگی های خشکی چشم هستند.

اگر چه بیشتر مردم استفاده از قطره های چشمی برای تسکین این شرایط را مد نظر قرار می دهند، اما بهترین درمان برای خشکی چشم دارویی است که چشم پزشک برای شما تجویز می کند. پزشک متخصص در زمینه مراقبت های پزشکی از چشم با تمرکز بر مشکلات بینایی می تواند داروی درست برای استفاده مختلف (به عنوان مثال روز در برابر شب) را تجویز کند.

اگر همچنان تصمیم به خود درمانی دارید از قطره هایی که دارای مواد نگهدارنده یا عوامل تنگ کننده عروق هستند که اغلب برای از بین بردن قرمزی چشم استفاده می شوند، پرهیز کنید.

اسکلریت

اسکلریت، التهاب صلبیه، لایه خارجی سفید رنگ چشم است. نشانه های آن می تواند شامل درد (گاهی شدید)، تورم، قرمزی، تاری دید، اشک، و حساسیت به نور باشند. اگر هر یک از این نشانه ها را تجربه می کنید باید شرایط چشم خود را با یک چشم پزشک در میان بگذارید. درمان را به تاخیر نیندازید. زمان عنصری کلیدی در جلوگیری از آسیب چشم و از دست دادن قدرت بینایی محسوب می شود. برای درمان اسکلریت، چشم پزشک می تواند قطره های چشمی کورتیکواستروئید و احتمالا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن را تجویز کند.

آنچه باید از رابطه آرتریت روماتوئید و چشم‌ها بدانید

آماس عنبیه و یووئیت

یووه‌آ (Uvea) بخش میانی چشم بین صلبیه و شبکیه است که عنبیه را در خود جای داده است. عنبیه بخش رنگی چشم است که در کنترل میزان ورود نور به چشم نقش دارد.

یووئیت به التهاب یووه‌آ گفته می شود؛ آماس عنبیه، شکلی از یووئیت، التهاب عنبیه است. از جمله نشانه های آن می توان به تاری دید، تیرگی، لکه های شناور در محدوده دید، چشم درد، قرمزی، و حساسیت به نور اشاره کرد.

درمان برای هر بیماری به نشانه های آن بستگی دارد. برخی گزینه ها شامل قطره های کورتیکواستروئید می شوند. چشم پزشک دوره درمانی مناسب با توجه به نشانه ها را مشخص خواهد کرد.

عوارض داروها

برخی داروهایی که برای درمان آرتریت روماتوئید استفاده می شوند مانند پردنیزون (یک کورتیکواستروئید) و پلاکنیل (هیدروکسی کلروکین) می توانند زمینه ساز مشکلات چشمی شوند. پلاکنیل در موادر نادر می تواند موجب رتینوپاتی شود که یک بیماری التهابی شبکیه است و می تواند به اختلال یا از دست دادن بینایی منجر شود. پردنیزون نیز می تواند موجب شکل گیری آب مروارید یا آب سیاه شده و یا این بیماری ها را وخیم‌تر سازد.

افرادی که نیازمند مصرف داروهایی با عوارض جانبی بر چشم هستند باید به چشم پزشک مراجعه کرده تا زیر نظر قرار داشته باشند. به عنوان مثال، افرادی که پلانکیل مصرف می کنند باید به صورت سالانه به چشم پزشک مراجعه کنند تا از ابتلا به رینوتراپی جلوگیری شود. اگر آنها به این بیماری مبتلا شده باشند پزشک می تواند دوز داروها را کاهش داده یا مصرف آنها را متوقف کند.

سخن پایانی

توصیه می شود هر فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه کند. تنها یک چشم پزشک می تواند مشکلات احتمالی چشم در فرد مبتلا به این بیماری را تشخیص دهد و از آن جلوگیری کند.

همچنین، افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید در صورت مشاهده هر نوع نشانه چشمی مانند خارش، احساس وجود جسم خارجی، قرمزی، درد یا تاری دید باید به چشم پزشک مراجعه کنند.

در نهایت، شرایط دیگری مانند آکنه و روزاسه نیز می توانند به مشکلات چشمی منجر شوند. افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بهتر است از این مساله آگاه باشند، اگر چه مراجعه به پزشک و حصول اطمینان از بی خطر بودن شرایط در صورت مشاهده هر نشانه ای همچنان بهترین گزینه محسوب می شود.

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود