۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۵۱۱۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۵
کد ۵۱۱۲۵۵
انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۴-۰۹-۱۳۹۵

شایعاتی درباره آرتروز

حقیقت ندارد. ریسک ابتلا به آرتروز با بالارفتن سن افزایش می‌یابد، اما بنیاد آرتروز آمریکا می‌گوید، دوسوم افراد مبتلا کمتر از 65 سال دارند. حتی کودکان نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. اگرچه راه‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به انواع خاص آرتروز مثل روماتوئید وجود دارد، اما سنین پایین نمی‌تواند محدوده ایمن بیماری تلقی شود.
احتمالا درباره بیماری‌های قلبی و سرطان زیاد شنیده‌اید، اما درباره آرتروز چطور؟ بسیاری از ما بجز علائمی مثل خشکی و سفتی مفاصل، چیز دیگری درباره آرتروز نمی‌دانیم. این درحالی است که اطلاعات نادرست زیادی درباره این بیماری وجود دارد. آگاهی از این مطالب نادرست، درک درست‌تری از آرتروز به شما می‌دهد.

فقط یک نوع آرتروز وجوددارد

آرتروز فقط یک نوع نیست. براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، بیش از 100 نوع بیماری رماتیسمی وجود دارد که آرتروز تلقی می‌شود. سه نوع از معمول‌ترین انواع آرتروز، استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و آرتریت پسوریاتیک است که هرکدام درمان خاص خود را دارند. بنابراین اگر متوجه درد مفاصل خود شده‌اید، باید نوع و درمان خاص آن را با مراجعه به پزشک بشناسید.

فقط افراد مسن آرتروز می‌گیرند

حقیقت ندارد. ریسک ابتلا به آرتروز با بالارفتن سن افزایش می‌یابد، اما بنیاد آرتروز آمریکا می‌گوید، دوسوم افراد مبتلا کمتر از 65 سال دارند. حتی کودکان نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند. اگرچه راه‌هایی برای کاهش خطر ابتلا به انواع خاص آرتروز مثل روماتوئید وجود دارد، اما سنین پایین نمی‌تواند محدوده ایمن بیماری تلقی شود.

آرتروز، ارتباطی با رژیم غذایی ندارد

براساس اعلام بنیاد آرتروز آمریکا، برخی مواد غذایی بویژه غذاهایی که در گروه مواد غذایی مدیترانه‌ای قرار دارند، به کنترل التهاب کمک می‌کنند. مواد غذایی مثل سالمون، ساردین و ماهی تن که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، همچنین انواع آجیل‌ها، سبزیجات، میوه‌ها، لوبیا و روغن زیتون از مواد غذایی مفید در این زمینه به شمار می‌آیند. مواد غذایی خاصی نیز هستند که باید مصرف آنها محدود شود. موادغذایی حاوی چربی‌های ترانس و چربی‌های اشباع، همچنین کربوهیدرات‌های تصفیه شده، از شناخته شده‌ترین منابع ایجاد التهاب هستند که تا حد ممکن باید از مصرف آنها خودداری کرد.

مبتلایان آرتروز نمی‌توانند ورزش کنند

نیازی به خودداری از ورزش نیست. براساس گزارش کلینیک مایو، ورزش می‌تواند با افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری در کاهش درد مفاصل موثر باشد. ورزش همچنین باعث حفظ قدرت استخوان‌ها و افزایش انرژی می‌شود. نگران نباشید، لازم نیست حتما به دوی ماراتن یا ورزش سنگین بپردازید. تمرینات متعادل ورزشی می‌تواند برای درحرکت نگه داشتن بدن شما و کاهش دردتان کافی باشد. درباره این که با پرداختن به چه ورزش‌هایی می‌توانید از تشدید درد مفاصل جلوگیری کنید، با پزشک مشورت کنید.

منبع: روزنامه جام جم
ارسال به دوستان
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)